Årets mest kommenterede artikler 2012
Hvad kommenterede vi mest i år?

Skrevet af

Redaktionen Kforum

970 artikler

57 indlæg

Freelancere, Pinterest, spindoktorer og lamme logoer var blandt årets vildeste debat-emner på Kforum. Se, hvilke artikler og indlæg, der bragte blodet i kog i år.
Gratis til grin
Signe Wenneberg, 11. september 2012
Good old arbejdskamp rammer k-branchen. Freelancerne har fået nok. Gratisterne er gået over stregen. Der trues med ”svesken på disken” og ”velkommen på forsiden”. En side, hvor alle k-virksomheder outes, hvis de forsøger at hyre gratis arbejdskraft.
 
Skal vi bytte billeder?
Signe Wenneberg, 15. februar 2012
Nyt socialt site har skabt et globalt billedboom. Pinterest er visuel kommunikation med et enkelt tryk på en knap. Facebook-tekster forekommer forældede, når du i stedet kan udtrykke dig med et billede, bytte billeder og inspireres af billeder. På Pinterest kommer de mest kreative sjæle omsider til deres ret. Det er ikke de rigeste, dem der staver bedst, eller de mest kendte, som brænder igennem her. Det er dem, der laver de smukkeste boards. Poesien er tilbage. Følelser og sans for skønhed er tilladt. Sig det med billeder.
 
Dovne Robert
Knud H. Nielsen, 10. september 2012
Denne weekend gik en historie i båndsløjfe i de danske medier. Det var øjensynligt lykkedes DR at finde en bistandsklient, der åbent indrømmede at han var doven og nærmest havde gjort det til en karriere at nasse på systemet. I løbet af ganske kort tid skyllede forargelsen over kongeriget. Både Venstres Ellen Trane Nørbye og Liberal Alliances egen kuglestøder Joakim B. Olsen meldte sig øjeblikkeligt under avisernes forargede faner og den politiske kommentator Lotte Hansen kunne fortælle, at regeringen nu stod med en ny ’Carina-sag’.
 
FarvElbæk
Lars Konzack, 5. december 2012
Paptallerken-kast, kartoffeltryk og andet børnehavepædagogik er projektmageri, når det er værst. Projektet er et mål i sig selv for mange af de miljøer, Uffe Elbæk har været med til at skabe de sidste tredive år. Miljøerne er tegn på forfejlet social- og kulturpolitik og udnyttelse af usikre unge, der endnu ikke har fundet fodfæste i verden.
 
Et brøl af Benetton-bankbranding
Timme Bisgaard Munk, 21. november 2012
En benløs sprinter, fattige og sultne afrikanere, Occupy-demonstranter, en lesbisk tungeslasker og kampklædte politibetjente. Det er blot nogle af chokelementerne i en ny imagekampagne af Mensch for Danske Bank. Ganske overraskende og overmodigt har banken med årtiers forsinkelse kopieret de berømte Benetton-reklamer på et uklart mandat i en forvirret tid og branche. Vi lever i en ny normalitet, lyder forklaringen.
 
Ninkas nye
Mikkel Skov Petersen, 11. maj 2012
Efter et kortvarigt fravær fra rampelyset i kølvandet på sin skilsmisse er Ninka-Bernadette Mauritson tilbage med et nyt projekt: Sex, Love & Happiness.
 
Kære Lisbeth Knudsen: Hvorfor lukker du ikke bare for kloakken?
Kasper Fogh Hansen, 13. juli 2012
Berlingskes chefredaktør Lisbeth Knudsen skriver her på Kforum om de “sproglige kloakrotter” og den heftige og aggressive tone, der ofte fylder kommentarsporene på avisernes hjemmesider. Måske burde det undersøges, hvorfor folk lader til at have tabt deres hæmninger, opfordrer Lisbeth Knudsen. Kære Lisbeth Knudsen – her er en opfordring til dig, der driver medie(r). Hvad med at du og I holdt op med at lægge kloak til alle de udgydelser, trusler, tilsvininger, til den sexisme og den racisme, det flyder over med i kommentarsporene også på Berlingske?
 
Lamme logoer
Holger Dahl, 18. januar 2012
Nogle logoer er så amatøragtige, hæslige, latterlige eller komplet outdatede, at firmaerne bag bliver nødt til at bryde den gyldne regel om, at man ikke bare skifter logo en gang imellem. Her gennemgås de æstetiske katastrofer fra Vestas, ISS, DSV, Alm. Brand, Topdanmark, Danmarks EU-formandskab, Banestyrelsen, Dagli’ Brugsen, Chr. Hansen, VKR og Microsoft. – Vågn op derude, skift logo nu.
 
Er du tyv på Pinterest?
Ernst Poulsen, 5. marts 2012
Klik, klik, se hvilken arkitektur, mode eller teknologi jeg synes er interessant, hot eller flot. Lad mig fortælle dig, hvad jeg kan lide. Med billeder jeg har fundet på nettet. – Sådan lyder det fra 12 millioner glade brugere af billeddelingssitet Pinterest. Der er blot et problem: De fleste af de delte billeder er stjålet, og du kan som dansker risikere en regning fra rettighedshaverne. Tænk dig derfor lige om, før du pinner billeder på Pinterest.
 
Finansgrisen, det dumme svin
Signe Wenneberg og Mette Bom, 14. december
Går verden under i 2012? Vi ved det ikke. Men vi ved, at noget nyt spirer i de rygende askebjerge efter finanskriserne. Helt almindelige mennesker med for meget skrammel i skabene gør oprør. De vil genforhandle markedsøkonomiernes vilkår. De erkender, at de engang var shopaholics. Nu vil de forbruge mindre og meget klogere. De vil have mere jordforbindelse, spise stenaldermad og dyrke kollektive køkkenhaver på tagene. De insisterer på en ny ordentlighed, på at sprede god energi og på, at mit sådan set også er – dit.
Læs artiklen her
 

Relaterede artikler

Ninkas point of no return - Ninka-Bernadette Mauritson har fundet the missing link i sit liv: En mand, der har opfundet sit eget hjernetræningsprogr...

Giv din stemme

6 stemmer
4,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

72 JOB

Communications Specialist

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Student Assistant

Frist: 31. oktober

Studentermedhjælper

Frist: 1. december

Presse og kommunikationsansvarlig

Frist: 15. november
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.