Årets jobskifter
Markante jobhop i k-branchen i 2022

Grafik: Alexander Nordahl Jensen og DALL-E

Skrevet af

Tine Brødegaard
Journalist

253 artikler

0 indlæg

En ny regering, karrierepauser og brancheskift er noget af det, der har gjort 2022 til endnu et heftigt år på jobfronten for kommunikatører.
På kanten til 2023 ser Kforum tilbage på et lille udsnit af de mange jobskifter, som det forgangne år har budt på for profiler i kommunikationsbranchen. Du kan danne dig et overblik over mange flere af årets jobhop her.


Politiske rådgivere stoppede og startede

Senest har den nyudnævnte vicestatsminister og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen hentet særlige rådgivere fra Venstres egne rækker i form af de to tidligere kommunikationsprofiler Jakob Ullegård og Rasmus Bebe.
 
Venstres pressechef var der bud efter fra økonomiministeren fra samme parti, Troels Lund Poulsen, der får Søren Olufsen som ny særlig rådgiver.
 
Selvom statsministeren igen hedder Mette Frederiksen (S) i den nye regering, har en af hendes særlige rådgivere, Sofie Findling Andersen, valgt at stoppe, oplyste hun på LinkedIn. 
 
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen fra Moderaterne hentede Karen Clement tilbage til Christiansborg, hvor hun tidligere har rådgivet ham, da han var statsminister. Dermed blev det kun til cirka fem måneder som it-selskabet Netcompanys nye chef for PR og kommunikation for hende.
 
Med udskrivningen af folketingsvalget 1. oktober stod det klart, at en del særlige rådgivere snart skulle se sig om efter nye job. Men en af dem valgte allerede at trække stikket, inden valgkampen gik i gang.
 
Kort før folketingsvalget blev udskrevet i år, opsagde tidligere journalist og forfatter Morten Reimar sit job som personlig rådgiver for den politiske ordfører i Venstre, Sophie Løhde, efter ti måneder.
 
”Christiansborg er et lukket økosystem, hvor man hurtigt bliver en del af folks rolodex. Det er et skørt hus, der summer som en bikube,” siger han blandt andet i et interview med Kforum.
 
Morten Reimar er nu rådgiver i kommunikationsbureauet Advice.
 

Corporate karrierepauser  

Flere kommunikationschefer har i årets løb valgt at sige deres job op uden at have et andet på hånden. Karrierepauser, og hvad man bruger dem til, har derfor været et tema i flere af årets artikler.
 
En af de mest læste gælder Mikkel Jørnvil, der stoppede som direktør for kultur og kommunikation i Coop efter syv måneder i jobbet.
 
"Jeg troede, jeg skulle være i Coop i lang tid, men det er en sindssyg tid, vi er i. Branchen er afsindigt hårdt ramt, og der er fokus nærmest udelukkende på kerneforretningen. Jeg er typen, der står for at skabe forandringer, præge kulturen og lederskabet. Det fikser man ikke på kort tid, og vores fokus kunne ikke forenes lige nu," sagde han til Kforum i den forbindelse.
 
I Viaplay Group sagde kommunikationsdirektør Mette Christiansen Barnes farvel efter cirka syv år.
 
"Intet slår handling, og efter syv virkelig gode og tempofyldte år med ekstremt smæk på ekspansionen og væksten hos Viaplay Group har jeg taget en beslutning om at sætte Corporate life på hold for en lille stund og for første gang i min karriere nuppe et lille break til refleksion," skrev hun i et LinkedIn-opslag om beslutningen.
 
Efter otte år i Danske Bank, blandt andet som kommunikationsrådgiver, stoppede John Veje som ansvarlig for branding og marketing i maj.
 
Han kickstartede sin karrierepause med en envejsbillet til Costa Rica for sig selv og familien.
 
”Jeg blev enig med min kone om, at timingen for at realisere vores drøm om en længere rejse med familien var god. Så kunne jeg samtidig bruge tiden på at reflektere over, hvad jeg skulle lave fremadrettet,” fortalte John Veje.
 

Nye bureaudirektører

Tidligere folketingsmedlemmer rykkede også i år til kommunikationsbranchen. Det gælder blandt andre Jane Heitmann, der 1. december blev ny Director i Rud Pedersen Healthcare. Hun har tidligere været folketingsmedlem for Venstre i 11 år og blandt andet været formand for Folketingets sundheds- og ældreudvalg og været sundheds-, psykiatri- og ældreordfører.
 
Også tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj, der senest har været direktør for Dansk IT, gik ind i kommunikationsbranchen som ny Public Affairs Director hos Grace Public Affairs.
 
I landets største public affairs-bureau, Rud Pedersen, blev et kommende direktørskifte meldt ud. Jens Hjorth-Larsen, der lige nu er COO hos Radius CPH, overtager roret næste år fra Jonas Wulff. 
 
Også i Lead Agency er et direktørskifte i gang med udnævnelsen af Marianne Hjaltelin som adm. direktør og partner. Dermed stopper den hidtidige direktør Søren Kaster, som overvejer at starte et tænke- og skriverefugium i Grækenland – ”eller på Lolland” – samt at skrive en bog.
 
I flere bureauer har man udvidet sin partnerkreds i år. Det gælder blandt andre Radius CPH, som fik tidligere kommunikationsdirektør i Arla Kasper Ibsen Beck som ny partner. Han vender tilbage til Radius efter mere end ti år i nogle af Danmarks største virksomheder.
 
I Operate blev to nye partnere fundet intent. Lasse Dam Valentin og Morten Arleth Skov er henholdsvis strategidirektør og brandingdirektør.
 

Fra det private til kommunale k-chefer

I både Viborg Kommune og Haderslev Kommune hentede man nye kommunikationschefer ind fra private virksomheder.
 
I Haderslev Kommune tiltræder Anya Palm fra næste år som ny kommunikationschef. Hun kommer fra en lignende stilling i Ewii-koncernen, der er en del af energi- og forsyningsbranchen.
 
Tidligere har stillingen rummet andre ansvarsområder, men nu er den alene fokuseret på kommunikation, fortæller kommunaldirektør Peter Karm.
 
Rune Jungberg Pedersen blev fra 1. juni 2022 ny kommunikationschef i Viborg Kommune. 
 
Han kommer fra en stilling som international kommunikations- og CSR-direktør i Jysk og Lars Larsen Group og står nu i spidsen for drift og udvikling af Viborg Kommunes kommunikation og markedsføring. 
 

Medieprofiler blev kommunikatører

Karen Bro, der er tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet, og Poul Madsen, der er tidligere ansvarshavende chefredaktør samme sted, gik begge ind i kommunikationsbranchen i 2022.

Poul Madsen har, siden han stoppede på Ekstra Bladet i 2021, nået at skrive en bog, blive vært på en podcast og at være arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige. Sidstnævnte trak han sig dog fra efter tre måneder. I stedet sprang han i november ud som strategisk rådgiver i issue management med sin egen virksomhed Poma & Co.
 
“Jeg har hele tiden sagt, at de første to år efter Ekstra Bladet skulle være, hvad jeg lidt muntert har kaldt mine fjumreår. Nu har jeg besluttet at koncentrere mig om kommunikationsrådgivning og at være kommentator og foredragsholder. Så jeg har skærpet mit fokus og satser helhjertet på det,” fortalte han Kforum i den forbindelse.
 
Karen Bro, der siden sin tid på Ekstra Bladet har engageret sig i ligestilling, tiltrådte 16. maj en stilling som chefrådgiver i Lederne. Her skal hun hjælpe fagforeningens medlemmer med at få de nødvendige værktøjer til bæredygtig ledelse, hvilket inkluderer begreber som diversitet og inklusion.
 
Også Heidi Robdrup rykkede til Lederne fra april i år, hvor hun blev politisk direktør efter at have stået i spidsen for DR Deadline gennem knap ti år.
 

Relaterede artikler

Politisk rådgiver bliver ny pressechef i Netcompany - Netcompany henter tidligere ministerrådgiver ind som kommunikationschef.
Barsel fik Jonas til at droppe CEO-titel - Jonas Bechfeldt stopper som adm. direktør i Rud Pedersen 1. februar og bliver i stedet seniorrådgiver. Kforum har talt m...
Tidligere k-direktør åbner bureau - To tidligere Viaplay-profiler går sammen om et konsulentbureau med nordiske ambitioner.
Lev med Mette - Peter Mose anmelder her den omdiskuterede politiske bog ”Lev med det”, der blandt andet stiller skarpt på statsministere...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

45 JOB

Global PR Manager

Se alle job Indryk job

Job

Praktikant

Frist: 10. april

Senior Media Relations Advisor

Frist: 4. april

Praktikant

Frist: 16. april
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.