Fra det private til det kommunale
Ny kommunal k-chef skal løfte 3 hovedopgaver

Anya Palm er ny kommunikationschef i Haderslev Kommune fra 1. januar 2023. Foto: Privatfoto

Skrevet af

Tine Brødegaard
Journalist

170 artikler

0 indlæg

PR- og pressechef i Ewii-koncernen, Anya Palm, skifter 1. januar til en rolle som kommunikationschef i Haderslev Kommune. Her venter der hende tre primære opgaver, fortæller kommunaldirektør.

Anya Palm har siden 2019 været PR- og pressechef i Ewii-koncernen, der tæller 12 virksomheder inden for energi- og forsyningsbranchen.

Men fra 1. januar næste år skifter hun til det kommunale område som ny kommunikationschef for Haderslev Kommune. Her afløser hun Henrik Ørnstrup, der gik på pension tidligere på året.

Tidligere har stillingen rummet andre ansvarsområder, men nu er den alene fokuseret på kommunikation, fortæller kommunaldirektør Peter Karm.
 
Han peger på tre hovedopgaver, som den ny kommunikationschef skal have fokus på.
 
”Vi har en politisk ambition om vækst og velfærd, som skal understøttes mere aktivt af kommunikation. Derudover skal vi have en velfungerende organisation internt, ligesom vi gerne hos borgere og erhvervsliv vil opfattes som en åben organisation. Det er kommunikation også afgørende for,” siger Peter Karm til Kforum. 
 

Skal lære at navigere politisk

Anya Palm har blandt andet arbejdet med rådgivning af direktion og ledelse, beredskabskommunikation og intern kommunikation. Før hun kom til Ewii-koncernen, var hun presse- og kommunikationsansvarlig i Eurodan-Huse. 
 
Du har ikke erfaring med at arbejde i det kommunale, hvad bliver den største udfordring i den forbindelse, tror du?
 
”Det er klart, at der er forskel på at arbejde i det private og i det offentlige, så jeg skal lære at navigere i det politiske system, som jeg kender udefra, men ikke indefra. Men det er der heldigvis gode folk, der kan hjælpe mig med,” siger Anya Palm.
 
Hun er ikke helt uforberedt på mødet med det kommunale.
 
”Jeg har været så heldig, at jeg har samarbejdet meget med kommuner i mit nuværende job i Ewii, hvor vi har forsyningsansvaret for el, vand og varme til seks kommuner. Ewii er også involveret i at bygge infrastrukturen til den grønne omstilling i kommunerne, og det er meget kommunikationsarbejdet i den del af koncernen, som har haft mit hjerte. Det får jeg nu lov til at udleve i mit nye job.”
 

Kliché, men korrekt

Hvad kan du tilføre kommunikation i det kommunale med din erfaring fra private virksomheder?
 
”Jeg tænker ikke umiddelbart, at der er den store forskel på det kommunikationsfaglige. Det vigtigste er, at man har en overordnet målsætning og vision, så man kan lave en kommunikationsplan, der understøtte den. Og det har de i Haderslev Kommune.”
 
Har du et dogme for din kommunikation, som du arbejder efter?
 
”Min fineste rolle bliver at sikre, at vi er ærlige og nærværende i vores kommunikation. Det kan godt lyde som en kliché, men jeg tror ikke på, at man kan spinne sig ud af sager eller håndtere dem med new speak," siger Anya Palm og tilføjer:
 
"Man skal stå ved, hvad konsekvenserne af det, man kommunikerer, er og være klar til at forholde sig til, at der kommer nogle reaktioner på det. Åbenhed og ærlighed kommer man længst med; alt andet falder tilbage på en selv.”

 

Relaterede artikler

Totalt overset k-område har udviklet sig voldsomt - Intern kommunikation er ”et meget underkendt område”, som blandt andet er afgørende for at forløse virksomheders strateg...
KL's k-chef: Løfter om velfærd udfordrer kommuner - Virkeligheden skal hænge sammen med kommunikationen, når det kommer til budgetterne i kommunerne, hvilke Folketinget sæt...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

33 JOB

presserådgiver

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.