Tina Mellergaard Jensen


Tina Mellergaard Jensen

Tina Mellergaard Jensen

Karma: 61 (?)

Forfatter:

7


artikler

65


indlæg

Annoncering på sociale medier skal håndteres kommunikationsstrategisk

Annoncering på sociale medier er et hot emne både internt i k-branchen og blandt virksomheder. Det er som så mange andre ting ikke rocket science, men det er helt klart et håndværk.

Her er et par betragtninger, der måske kan hjælpe din virksomhed med at navigere lidt i, hvordan budgettet for annoncering skal lægges næste gang - eller måske endda snarest muligt.

For lade mig sige det lige ud: Dårlig annoncering dræber fantastisk strategi og content på akkurat samme måde, som et stort annonceringsbudget ikke kan gøre meget for at rette op på dårligt content.
 

Bør strategi og annoncering adskilles?
Alt for ofte ser man inden for social medie-indsatser i branchen en skarp opdeling mellem annoncering og content.

En part håndterer udvikling af, kampagne, strategi, indhold, flow etc. 
En anden håndterer budgettet og fordelingen på platforme for selvsamme.

Opdelingen er absolut unaturlig og stammer i høj grad fra en noget bedaget opdeling af, hvad et traditionelt mediebureau håndterer, og hvad et klassisk kommunikationsbureau håndterer i forbindelse med en virksomheds eksterne kommunikation og markedsføring.

Men gid vi snart vokser fra den opdeling.

På sociale medier hænger annoncering så tæt sammen med eksekvering, strategi, målgrupper og potentiel performance for et content flow eller en kampagne, at de to processer bør være uadskillelige.

Lad mig sige det mere simpelt: 

En virksomheds social media manager/community manager bør i de fleste tilfælde være den, der skruer op og ned for annoncekronerne, vælger det rigtige content til annoncering på baggrund af communitiets modtagelse og sætter ind med den rigtige type annoncering på det rigtige tidspunkt med det rigtige formål.

Hæng på lidt endnu...
 

Den mest optimale annoncering er til forhandling - og i konstant forandring
De sociale medier har nemlig givet os en hel unik mulighed for segmentering af målgrupper, tests af indhold og instant indsigter i fans, followers og brugeres reaktioner.

Det gør også, at man med et kommunikationsstrategisk sigte kan reagere lynhurtigt og skifte retning med sin målgruppe, om nødvendigt flytte budget fra annoncering til fx content creation eller simpelthen fra platforme - fx fra Facebook til LinkedIn (for at være helt lavpraktisk). 

Og hvem kender og ser disse udviklinger bedre end den, der forstår formålet med indsatsen og håndterer det daglige flow på diverse netværk?

En anden rar fordel ved at samle sin indsats omkring social (annoncering og indhold) hos en enkelt part, er at man sparer en del projektledelsestimer, der ofte bliver brugt på kommunikation mellem et bureau til et andet og til virksomheden og tilbage igen. 

Man fjerner simpelthen et komplekst led fra processen.

Som jeg sagde i indledningen, så er annoncering på sociale medier ikke rocket science. Det er et håndværk, som man kan mestre. Men netop ved at italesætte det som håndværk, tvinges vi også til at være kritiske omkring, hvem vi giver opgaven til. Og vi må som minimum kræve en specialiseret faglighed, der står mål med opgaven.

Jeg vil afslutningsvis give 3 råd til annonceringsindsatsen som kommunikationsdisciplin:

 

3 gode råd om annoncering til kommunikations- og marketingfolk hos både store og små virksomheder:
 

  1. Når du selv udvikler eller får udviklet strategi/tilgang og indhold til de sociale platforme, så husk at udfordre fra start af, hvordan annoncering kan understøtte indsatsen. En dygtig ekstern rådgiver skal have øje for begge dele.
     
  2. Overvej, hvor begge dele af processen bedst samles. Hvor får du både det kommunikationsstrategiske blik plus know-how og erfaring med om annoncering? Nogen gange vil svaret være et mediebureau andre gange vil det være kommunikationsbureau og andre gange igen et helt tredje sted.
     
  3. Tænk langsigtet - er social noget, der skal outsources eller skal det klinge dybere sammen med resten af forretningen? Behovet i virksomheden kan sagtens i højere grad være oplæring af egne medarbejdere og løbende rådgivning af teams end egentlig uddelegering af indsatsen.


- t


Bragt først på LinkedIn - Tilføj gerne dine egne råd i kommentartråden herunder.


Billede: Pixabay, LoboStudioHamburg

 

Giv din stemme

10 stemmer
4,6/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

57 JOB

Pressechef til Børne- og Ungdomsforvaltningen

Se alle job Indryk job

Job

Studentermedhjælper

Frist: 22. september

Communications Assistant

Frist: 26. oktober

Kommunikationskonsulent

Frist: 20. september
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.