Thomas Bogh


Thomas Bogh

Thomas Bogh

Karma: 0 (?)

Forfatter:

1


artikler

3


indlæg

Digital kommunikation skal sikre danskerne mod fremtidens lockouts
I begyndelsen af 2018 stod Danmark og især de offentligt ansatte overfor en af nyere tids største økonomiske trusler. Mens både staten, regionerne og kommunerne varslede om lockout, blev problemet kun større for hver dag der gik. Konflikten endte dog ud i fest og farver, da det på flere områder endte i forlig. En lockout kunne have medført drastiske konsekvenser for danskernes økonomi, hvor man efter konflikten har lagt sig, må se indad i selve strukturen. Her må man vurdere, hvordan man fremover kan undgå problemerne og stille sig sikkert såfremt en lockout skulle ramme i fremtiden. Et svar kunne meget vel ligge i en bedre kommunikation gennem internettets digitale medier og løsninger.
 

Tag de digitale medier i brug

Med en lockout kunne 440.000 offentlig ansatte risikere at blive ramt. Noget mange efterfølgende har undret sig over ikke blev løst tidligere eller kunne komme så langt ud, som det nu gjorde. Et svar som savnes i hele håndteringen og optrapningen af konflikten ligger i høj grad i kommunikationen. Det virker som om, der har været et skel i, at ønsker, eller krav om man vil, ikke er blevet taget højde for, før det kom ud på et sidespor. Det kan på mange måder have noget at gøre med selve formidlingen af de strukturer, som der har været ønsket i de offentlige kredse. Men i takt med at vi lever i en digital tid, bør der i højere grad også findes sider/steder på internettet, hvor man kan stille sin forespørgsler eller omvendt håndtere dem bedre. For som det er med alt andet kan en manglende kommunikation med eksempelvis en kunde eller samarbejdspartner medføre store og afgørende misforståelser.
 
Derfor bør man i højere grad fokusere på især de sociale medier som Facebook og de muligheder de medfører. Her kan man oprette forums, grupper og lign., hvor man allerede tidligt i stadiet kan skabe den nødvendige dialog. Både de ansatte og dem længere oppe i hierarkiet bruger medierne, og har begge interesse i at opretholde et stærkt og sundt samfund. Så brug medierne, det er en klar opfordring. Desuden er det ikke, fordi der er et entydigt svar i form af Facebooks kanaler, men da nettet hele tiden udvikler sig, bør man også hele tiden søge de mest effektive kommunikationsveje. Borger.dk og E-boks er gået den rigtige vej - hvis kommunikationen mellem de offentligt ansatte ligeledes effektiviseres, står vi som samfund væsentligt stærkere.
 

Stil dig sikker før uheldet er ude

Det er mere relevant end tidligere, at man som borger, især som offentlig ansat, stiller sig sikkert i sin jobsituation - og derfor selvfølgelig også i sit økonomiske liv. Man skal sammenligne de mange muligheder for at finde de fagforeninger og a-kasser, som passer i tilfælde af konflikter, som dem vi har set på det sidste. En a-kasse som f.eks. CA a-kasse deltager ikke i de politiske konflikter i modsætning til mange af de andre, hvilket man bør tage med i overvejelserne. Konflikter som netop kunne være endt i en lockout, hvis de var kommet længere. Som borger bør man derfor hele tiden holde sig opdateret på de rigtige løsninger, som man kan være en del af.
 
Helt lavpraktisk bør man holde sig opdateret på sider som Jobindex og Joboversigt, samt man bør gøre et stykke arbejde for at forbedre sine relationer. Med det rigtige netværk har man nemlig et sikkerhedsnet, hvis strejker og lockouts skulle komme. Og i takt med at vi i en stadig mere globaliseret verden ser flere og flere lignende ting ske, kan det samtidig medføre endnu større uenigheder. Så skab gode relationer og hold dine egne sikre.
 

Hold dig opdateret på online sikkerhed

I 2018 kommer man ikke langt med bare at følge strømmens traditionelle systemer. Derfor handler det om, at man selv skal være nysgerrig og søge de nye og effektive systemer selv. Internettet indeholder mange guides til, hvordan vi færdes i et online univers, og hvordan man f.eks. opnår større økonomisk sikkerhed. Sørg derfor også for at holde sine databaser sikre for omverdenen. Ligesom det er i resten af livet, kommer man et langt stykke af vejen med sund fornuft. Det indebærer nemlig derfor også, at man i krisetider holder sig opdateret på nettet, da der er så mange gratis råd at hente derude. Råd som kan bruges direkte til den konflikt man står i.
 
Man kan næsten ikke være andet en overbevist om, at nettets muligheder samt vidensdeling har en direkte indflydelse, som kan hjælpe alle borgere i verden, i dette tilfælde danskere, når lockouts og andre arbejdsrelaterede situationer opstår. Det er derfor ekstremt vigtigt, at man gør sig rustet til, hvis en konflikt skulle ramme. Derfor handler problematikken i høj grad om, hvordan samfundet undgår de helt store problemer ved implementering af mere digital kommunikation i den samlede struktur og strategi.
 

Digitale muligheder åbner for jobs

En detalje som mange glemmer, er udbuddet af hvor mange job muligheder der er på nettet. Det handler om at være aktiv og deltage i forums - så kan man finde det rigtige arbejde. Omvendt hvis man er virksomhed og søger ung arbejdskraft, så har de digitale platforme åbnet for en indgang her. Virksomheden StudentCrew hjælper her danske virksomheder med at finde studentermedhjælpere som en it supporter eller lign. Det giver et bindeled mellem virksomheder og de unge, som tidligt kan komme ud på arbejdsmarkedet. Derfor er den digitale rekruttering netop vigtig.

Giv din stemme

8 stemmer
4,6/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

37 JOB

Senior fundraiser

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.