Thomas Bogh


Thomas Bogh

Thomas Bogh

Karma: 0 (?)

Forfatter:

1


artikler

3


indlæg

Content marketing i 2020 - i alle sine former

Content marketing - måske det mest afgørende i dannelsen af sin visuelle profil. For med content marketing formår vi at vise hvem vi er som virksomhed - samt kommunikere vores budskaber ud. Det er ligeledes, sammen med linkbuiding, kernen i SEO. Ønsker man at vækste i 2020 på de digitale platforme, er content marketing derfor en nødvendighed at fokusere på - og nu skal jeg fortælle hvorfor.

Content skal være til gavn for alle

Det indhold du har på din hjemmeside, dit content, er et resultat af de budskaber, som du gerne vil sende. For en reparatør af iPhones er det f.eks. vigtigt at fortælle om sine ydelser, samt give indblik i hvordan dette fungerer - både skriftligt og visuelt. Formår man at kombinere disse to grene af content, er man golden. Dette er f.eks. noget en webshop som Telerepair er stærke på, som med brugervenlighed på deres website formår at dele deres måde at lave iPhone reparation på.

På Google søger folk på konkrete ord, hvorfor du er nødt til at levere et skriftligt produkt, som passer overens med det søgte. I forlængelse skal dit skriftlige content understøttes af visuelt indhold. For som kræsne internetbrugere vil vi gerne handle hurtigt, og hvis vi skal fanges, er en god overskrift alene ikke nok til at skaffe kunder - billeder/video er essentielle redskaber.

Sådan skaber du synlighed

Når først du har styr på at levere det bedste content, er det vigtigt, at du gennem de rigtige kanaler får folk ind på din side. Dette kan være gennem direkte marketing som Facebook annoncering og Google AdWords. Eller du kan fokusere mere på den organiske trafik fra søgende på Google ved at arbejde med SEO. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men jeg vil klart anbefale SEO, da organiske resultater typisk får mest trafik, samt det er billigere og mere troværdigt i længden - noget du som normal Google bruger måske kan nikke genkendende til.

Når du skal ligge øverst på Google med det content, som du har på din side, vil jeg råde dig til at få styr på følgende:

1) Arbejd med et overordnet område (et keyword), som afspejler et kategori-område i din virksomhed, som du ønsker kunder finder dig på.

2) Der skal være en search intent bag dit produkt/keyword. Dvs. at dit content skal leve op til det, som kunderne søger efter.

3) Bliv inspireret af konkurrenter og gør din side unik.

4) Sørg for at du får links - gennem outreach f.eks.

Har du styr på disse grund steps, har du lagt fundamentet for at blive fundet på Google. Herefter er det vigtigt at gøre det “ukendte” kendt - dvs. gøre folk opmærksomme på dig. Her kan du kombinere din SEO tiltag med direkte kontakt med læserne og kunden i form af enten Facebook annoncering eller pressemeddelelser. Hver især giver det dig muligheden for 1) at splitteste og fange netop de mest købs oplagte segmenter - og 2) lave outreach via pressemeddelelser, som herefter kan opfange interesse hos journalister. Dette vil sammen styrke din synlighed samt gøre folk opmærksomme på netop dit content.

Sådan skaber du det bedste content

Dit content skal understøtte forretningens profil. Sælger du arbejdstøj som CombiShop, er det vigtigt, at dit content omhandler netop det arbejdstøj, som du sælger. Kom med guides, gode råd og generel relevant viden, som gør brugerne klogere. Herudover er det altid vigtigt, at al content på din side har en call-to-action (CTA), som altid leder brugerne ind til dine landingpages. Det er sådan, at brugerne går fra nysgerrige brugere til kunder.

For at du skaber content med god CTA, skal du skrive relevant content, som hjælper folk på din side - hjælp til at tage et valg. Det skal give viden, og så er det meget vigtigt, at det står visuelt skarpt - i form af enten billede eller produktvideo. For skal du holde på brugerne i længere tid, så skal de også kunne se det, som de læser om - ren tekst fungerer aldrig alene. Det visuelle bliver mere og mere vigtigt. Derfor er det alfa omega, hvis du vil tjene penge med dit content.

Generelle sidste råd

Content skal skrives, så du selv ville have lyst til at dykke ned i det. Altså skriv dit content som var det til mennesker og ikke en robot - så vil både søgemaskiner og generelle læsere belønne dig. Så se din egen hjemmeside/webshop i gennem og se, hvor du kan, og hvor du bør optimere.

Yderligere bør du som virksomhed få sikret et SSL-certifikat på siden - det øger nemlig på troværdigheden, som er til gavn for dit samlede content. Er du omvendt bruger, vil jeg altid anbefale at få styr på en VPN-løsning. Så kan du handle sikkert på nettet.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

46 JOB

Digital redaktør

Se alle job Indryk job

Job

Presserådgiver

Frist: 10. april

Kommunikationskonsulent

Frist: 12. april

Pressemedarbejder

Frist: 10. april
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.