Sofie Mohanty Hviid


Sofie Mohanty Hviid

Tlf. 26719336

Karma: 1 (?)

Forfatter:

2


artikler

0


indlæg

Oprettet på Kforum: onsdag 18. april 2012

Om

Jeg omdanner bæredygtige budskaber til stærke historier for virksomheder og organisationer, der arbejder for en bedre verden. Bæredygtighed er et komplekst felt, der kræver viden og forståelse for nuancerne i de grønne budskaber.
 
LIV Kommunikation er min måde at bruge min viden om journalistik og kommunikation til at trække verden i en grønnere retning. Ved at hjælpe dem, der arbejder med bæredygtighed og grøn omstilling og fortælle deres stærke historier. For at sikre at dem, der gør det godt, får værdi af deres hårde arbejde - og samtidig inspirerer andre til at gøre det bedre.
 
Jeg er uddannet cand. comm. fra Roskilde Universitet med 10 års erfaring som journalist og digital fortæller for nogle af de største danske mediehuse. Som digital journalist for både kommercielle medier, sociale organisationer og DR har jeg bred erfaring i at få historier til at ramme den rette målgruppe, uanset platform. Siden 2018 har jeg specialiseret mig i kommunikation omkring bæredygtighed.
 
Jeg hjælper mine kunder med:
- Strategisk kommunikationsrådgivning og PR med fokus på bæredygtighed
- Udvikling af større kampagner fra koncept til produkt
- Redaktionel ledelse af digitale eller trykte produkter
- Digital rådgivning om optimering (SEO) og platforme
- Produktion af digitalt indhold med fokus på den gode historie
- Oplæg om god klimakommunikation
 

Erfaring

Organisation/FirmaJob-titelEvt. beskrivelse
Liv Kommunikation
Siden 2019
Journalist og rådgiver Partner i kommunikationsbureau der hjælper virksomheder med at fortælle stærke historier om bæredygtighed
OTW
Siden 2018
Redaktør Grøn Forskel Har det redaktionelle ansvar for sitet, der skriver om bæredygtighed og klimaforandringer på hverdagsniveau
DR Nyheder
2017 - 2018
Digital journalist
Journalist og forfatter
Siden 2012
Selvstændig journalist Freelancejournalist og forfatter til fagbøger om stalking og meditation som resocialisering
KVINFO
2012 - 2012
Webredaktør Medredaktør for kvinfo.dk, produktion af artikler om køn og ligestilling, pressearbejde
Ungdommens Røde Kors
2011 - 2012
Journalist Skribent på frivillig basis
Brødrende Andersen
2010 - 2010
Kommunikationskonsulent Storytelling - produktion af artikler om virksomeden til intern kommunikation - fokus på den gode historie fra hverdagen. Oversættelsesopgaver fra dansk til engelsk til PR-materiale
Nyhedsbureauet Newspaq
2009 - 2010
Redaktionsassistent Produktion af artikler til avisen.dk, msn.dk samt tekst-tv og ansvar for nyhedsovervågning. Redigering af artikler, samt redigering af interviews til radioindslag. Fokus på at finde og skrive de hurtige nyheder og skabe et overblik over dagens vigtigste historier fra ind- og udland.
Kristeligt Dagblad
2008 - 2009
Jounalist Ansat på indland, kirke og tro, liv og sjæl, udland og netredaktionen. Reportagerejser til Cuba og Indien.
URBAN
2006 - 2008
Webredaktør Ansvar for sitet urbanblog.dk, redigering og layout af blogs til avisen samt vedligeholdelse af hjemmeside og kontakt med brugerne. Stod for produktion af nyhedsbrev til medlemsklubben URBAN KLUB og var med fra starten, da konceptet blev formet og skudt i luften. Arbejdsopgaver indebar også målgruppeanalyse, udarbejdelse af pressemeddelelser og afvikling af konkurrencer.

Uddannelse

InstitutionGrad/retningEvt. beskrivelse
Birzeit Universitet
2010 - 2010
Arabisk
BA
Tog fag i palæstinensisk dialekt og standard arabisk samt faget 'Women in Arab society'
Københavns Universitet
2009 - 2010
Arabisk
BA
Tilvalgskursus i arabisk sprog som ekstra fag - skriftlig og mundtlig standard arabisk
Københavns Universitet
2009 - 2010
Religionsvidenskab
kandidat
Særligt fokus på Islam og muslimske kvinder. Foretog interviewundersøgelse af unge danske muslimske kvinders forhold til ligestilling og kvindeopfattelse i islam, og kortlagde hvor stor betydning familiens baggrund har for deres identitet og udøvelse af deres religion. I et andet projekt undersøgte jeg unge muslimers forhold til seksualitet gennem analyse af debatfora på internettet. Bosiddende på Vestbredden lavede jeg undersøgelse af unge kvinder med en ‘fundamentalistisk’ tilgang til islam og deres opfattelse af ligestilling i islam, herunder betydningen af islamisk feminisme.
Roskilde Universitet
2004 - 2011
Journalistik
Cand. comm
Uddannet journalist med kandidatoverbygning i religionsvidenskab og arabisk fra Københavns Universitet. Skrev speciale i 2011 om fænomenet slow journalism.

Artikler

 
Fredag 21. august 2020
1

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.