Petrine Fürstelin Jørgensen


Petrine Fürstelin Jørgensen

Petrine Fürstelin Jørgensen

Karma: 21 (?)

Forfatter:

6


artikler

3


indlæg

Venstre – Danmarks anti-liberale parti
Regeringen, Venstre, også kaldet Danmarks Liberale Parti, indgik i tirsdags en politisk asylaftale med S, DF, LA og C. Her har man tænkt sig at stramme asylreglerne endnu mere og gå på kompromis med helt basale retsstatsprincipper. Venstre og Liberal Alliance påstår, at de går ind for frihedsrettigheder for individet i et samfund. Men gårdagens forlig viser, at det tydeligvis kun er frihed for nogen og ikke alle.
 
Definitionen på liberalisme kan beskrives således:
 
Hovedtanken i det individualistiske menneskesyn er, at det enkelte menneske har en række naturlige rettigheder, fx retten til liv, frihed og ejendom, som det bl.a. ifølge Locke er fællesskabets, konkret statens, opgave at respektere og beskytte.
 
Det er statens opgave at respektere og beskytte disse rettigheder. Regeringen samt forligspartierne er lige nu i gang med at knække disse rettigheder. Ikke for alle, men for nogle bestemte.
 
Jeg er pt. på uddannelsesudveksling i Hamburg. Her møder jeg folk fra hele verdenen. 
Jeg læser statskundskab, så vores snakke og diskussioner går naturligt på politik og de politiske systemer omkring os.
Jeg har en god tjekkisk ven, som fortæller mig, at i Tjekkiet ejer vice-premiereministeren to af de største medier i Tjekkiet. En argentinsk veninde fortæller mig om medieloven i Argentina, hvor de er i gang med at implementere en medielov. Her har regeringen vedtaget, at en tredjedel af medierne skal være statsstyrede.
 
Brudene på demokratiet står tydeligt i disse tilfælde. Normalt ville jeg tænke, at jeg var stolt at være fra et så stærkt demokrati som Danmark, når jeg hørte sådanne historier. Men i dag er jeg ikke stolt. Jeg er flov.
 
Jeg er flov over, at man haste vedtager en lov som tager basale retsstatsrettigheder fra udlændinge, såsom retten til at blive stillet for en dommer.  Jeg er flov over, at det retoriske skel mellem os vs. de, nu ikke længere kun er retoriske, men fra fredag d. 20 november bliver en realitet via en lov.
Nu er det kun os danskere, der er sikret retten til liv og frihed, som Venstre og især Liberal Alliance ellers prædiker at ville fremme og som skulle gælde alle.
I stedet skævvrider de principperne for dette ved denne anti-demokratiske lovvedtagelse. 
 

Giv din stemme

6 stemmer
4,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

28 JOB

Kommunikationsprofil

Se alle job Indryk job

Job

Kommunikationschef

Frist: 4. marts

Kommunikationschef

Frist: 10. marts

Knivskarp kommunikatør

Frist: 11. marts
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.