Peter Thomasen


Peter Thomasen

Peter Thomasen

Karma: 0 (?)

Kender vi egentlig vores begravelsesmuligheder?

Begravelses ServiceDet lyder paradoksalt, men det er så vigtigt, at vi som efterladte, står tilbage med følelsen af, at vi gjorde det så godt som overhovedet muligt og i overensstemmelse med både afdøde og vores egne ønsker. For en begravelse kan ikke gøres om. Det ved vi hos Begravelses Service alt om.

Som efterladt skal man tilgodese både den afdødes ønsker og familiens egne. Som pårørende har man lige så stort behov for en ordentlig begravelse, uanset den døde ikke var medlem af folkekirken og ikke ønskede en begravelse inden for disse rammer.

Vi kan hos Begravelses Service, udover den traditionelle kristne begravelsesceremoni, også tilbyde alternative ceremonier. Du kan læse mere om begravelser og bisættelser på vores hjemmeside eller om alternative begravelser og bisættelser på Begravelses Services hjemmeside Afskedsceremoni.dk. Her kan du læse meget mere om de smukke ceremonier.

Alternative begravelsesceremoni

Hos Begravelses Service kan vi se, at de alternative begravelsesceremonier vinder frem, og flere og flere melder sig ud af folkekirken, hvilket betyder, at mange vælger et alternativ, for eksempel at holde ceremonien hjemme i haven, på en båd, ved havet eller midt i en skov.

I Danmark er det kun tilladt at nedsætte urne eller en kiste i indviet jord – som er kirkegårdene i Danmark. Der er i 2015 kun meget få skovkirkegårde. Der er kirkegårde for alle i Danmark, hvad enten du er kristen, muslim, katolik, ateist eller noget helt andet. Men der er altid mulighed for at søge om tilladelse til at begrave sin kære et andet sted og hvorvidt det bliver godkendt er jo op til det enkelte tilfælde.

I Danmark har vi efterhånden flere varianter og muligheder, hvad jo er godt for os alle og vi således kan få en helt unik afsked med dem som vi holder af.

Du kan:

 1. Male eller dekorere din kiste som du vil, lave din egen kreative urne
 2. Nedsætte urnen på privat grund
 3. Spredning af aske over åbent hav
 4. Transport af den afdøde må du gerne selv gøre
 5. Folketinget har godkendt en lov der gør det muligt at etablerer begravelsespladser i de danske skove.

Fælles for overnævnte er at de alle har forbehold og regler der skal overholdes før du får en tilladelse og det vil vi selvfølgelig også hjælpe dig med.

Såfremt du skulle være interesseret i sådan alternativer og/ eller har spørgsmål til Begravelses Service, så står vi klar til at hjælpe dig på bedste måde.

Fra mumificering til nedfrysning

Når vi taler begravelser, så er der jo mange måder rundt omkring i verden som man vælger at ære den døde på, mange af dem vil i vores øjne nok virke mærkelige og endda på grænsen til det morbide. Dog er intet jo mærkeligt i de rigtige øjne og hvad der kan virke forkert for nogen er måske til gengæld rigtig for andre. Sådan er det jo i forskellige kulture og vi må alle respekterer disse former.

Historien byder på mange forskellige muligheder for begravelser – se nogle af dem her;

 1. Mumificering / Det gamle Ægypten
 2. Døde-stilladser / Gamle Iranske religion
 3. Mose-begravelse / Mest udbredt i Jernalderen
 4. Træ – begravelser / Hos nogle indfødte stammer
 5. Spise de afdøde / Nogle stammefolk udøver endo-kannibalisme
 6. Nedfrysning / i vores moderne tidsalder vil vi se dette komme
 7. Ligfærd / Vikingerne sendte de døde til Valhalla
 8. Kremerings- Festival / Rimligt udbredt inden for hinduismen.
 9. Plastificering / En forlængelse af mumificering

Hvis du vil læser mere detaljeret om de forskellige former for begravelser uden for Danmark, kan du tjekke www.religion.dk. Står du med yderligere spørgsmål, kan du altid se, om du kan finde svaret her på Begravelses Services blog, hvor du kan få gode råd fra din bedemand.

Giv din stemme

7 stemmer
4,6/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

87 JOB

Praktikanter

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.