Peter Lindblad


Peter Lindblad

Peter Lindblad

Karma: 0 (?)

Peter Lindblad: Manden bag et af branchens første Fintech-systemer
Som ansat projektchef, i 1990 i Hafnia Liv, var Peter Lindblad en af de absolut første personer i den danske pensionsbranche, der som ansvarlig for opbygning og udviklingen af arkitekturen i systemet skabte et af de første Fintech-systemer ”SMAK” (Salgsmetodisk analyse af kundebehov) i den danske pensionsbranche. Samarbejdet og kodningen, i hexpert, af SMAK foregik dengang sammen med Ole Smedegaard, Morten Schantz og Tine Granild – alle fra Hafnias IT afdeling.
 
Det skulle mange år senere vise sig, at dette pionerarbejde ville få stor indflydelse på alle de involverede personers senere virke. Således skabte Morten Schantz og Ole Smedegaard i 1994 Schantz Data, der blev en afgørende leverdør af netop systemer til pensionsbranchen. I 2007 sælges Schantz Data til BEC og Morten starter herefter ny IT virksomhed op (Festina Lente).
 
For Peter Lindblad betød det ligeledes, at hans virke fremadrettet i sine roller som først salgschef og senere salgsdirektør var stærkt drevet af at skabe digitale løsninger for kunderne.
 
Afsættet har altid været, at pensionskunder skal kunne stole på et pensionsselskab via synliggørelse af objektive data og objektive korrekte sammenligninger af pensionsprodukter - og ikke ”en omgang salgsgas” baseret på ublu tale om ”høje afkast og ingen omkostninger”.
 
APC Forsikringsmæglere A/S, som Peter Lindblad er stifter og majoritetsejer af, bygger således på dette åbenhedsprincip og er således forankret i en konstant indhentning af tusindvis af data, opbygning af algoritmer, matematiske formler og statistiske modeller.
Alt dette samlet i et system IPSS (Individual Pension Score System), der i øvrigt årligt opnår en revisor erklæring (ISAE 3000) fra PWC, der sikrer, at systemet er objektivt forankret og ikke mindst ”REGNER KORREKT”.
 
Dette sikrer danske pensionstagere, at de sammenligninger og beregninger, der foretages af APC Forsikringsmæglere A/S er korrekte, objektive og ikke mindst synliggjorte - og IKKE er forankret i ”salgsgas”.
 
Med andre ord, så har udviklingen af SMAK i 1990 bragt alle ansvarlige videre med Fintech på den ene eller anden måde – også her 27 år efter.
 
Vil du blive endnu mere om Peter Lindblad og hans virke som direktør i APC Forsikringsmæglere, så læs mere her: Peter Lindblads hjemmeside, hans WordPress, hans Kulturarv-side, hans LinkedIn og hans Twitter.
Du kan selvfølgelig også klikke ind på hans profil på Kommunikationsforum.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

57 JOB

Social Media Specialist

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.