Peder Bent Ahrens


Peder Bent Ahrens

Peder Bent Ahrens

Karma: 0 (?)

Sådan kan du eksempelvis skrive en god ansøgning, der virker
Peder Bent Ahrens - Tips til ansøgningen
Peder Bent Ahrens – Tips til ansøgningen

Peder Bent Ahrens siger med det samme: Der findes ingen manual til den perfekte jobansøgning, og det er det, der gør den så pokkers svær at skrive. Men Peder Bent Ahrens giver nogle rigtig gode råd, når du skriver din ansøgning, så den kan komme til at virke.

Måske kan din potentielt kommende arbejdsgiver godt lide en meget formel skrivestil i din ansøgning, måske er du vild med et livligt og kreativt sprog.

Hvorvidt en arbejdsgiver er vild med den ene eller den anden skrivestil, er ifølge Peder Bent Ahrens en smagssag, og du kan ramme plet hos én arbejdsgiver og ikke den anden med præcis samme ansøgning. Det er bare et faktum, mener Peder Bent Ahrens, der som virksomhedskonsulent, giver jobsøgende sparring på ansøgninger.

Fordi det er en smagssag, er mit bedste råd, at man virkelig sætter sig ind i den virksomhed, man søger hos, fastslår Peder Bent Ahrens.

Find ud af så meget som overhovedet muligt og brug den viden til at målrette ansøgningen med. Peder Bent Ahrens tipper: Prøv at sætte dig i modtagerens sted og overvej, hvad vedkommende egentlig er

Brug ekstra krudt på indledningen

Peder Bent Ahrens opfordrer desuden til, at du bruger ekstra energi på indledningen, som Peder Bent Ahrens vedkender, er den sværeste, men også vigtigste del af ansøgningen.

”Det er afgørende at komme godt fra start. Har man først sat scenen og pirret nysgerrigheden eller skabt sympati hos modtageren, så er det nemmere at få et flow i resten af ansøgningen, hvor man måske ikke behøver at være endeløst original, men kan bruge kræfterne på – naturligvis i et velskrevet og præcist sprog – at beskrive sine erfaringer og dermed sit match med stillingen,” siger Peder Bent Ahrens og henviser til et godt eksempel på den svære indledning fra en erfaren ansøger; med små finesser, der gør en forskel:

” I den senere tid har jeg holdt øje med Firma A/S, konkurreret om new bizz-emner mod jer og hørt positive tilkendegivelser om jer i mit netværk. I er derfor mit oplagte valg til en uopfordret ansøgning.”

Hvorfor er det en god indledning, spørger Peder Bent Ahrens; se forklaringen her:

”I den senere tid har jeg holdt øje med Firma A/S (du er nysgerrig på os og har aktivt fulgt os – det kan vi godt lide at høre), konkurreret om new bizz-emner mod jer (vi er nysgerrige – hvilke og hvilken rolle spillede du?) og hørt positive tilkendegivelser om jer i mit netværk (lidt smiger). I er derfor mit oplagte valg til en uopfordret ansøgning (ja, selvfølgelig).”

Nysgerrigheden er skabt

Med den indledning viser man ifølge Peder Bent Ahrens, at man tager initiativ, en form for målrettethed, og frem for alt bliver der skabt en nysgerrighed hos modtageren. Men hvordan skriver man så en ansøgning som uerfaren kandidat, hvis den skulle have god effekt hos Firma A/S? Sådan her giver Peder Bent Ahrens et eksempel:

”Lad mig slå fast med det samme: Jeg er ung og motiveret efter at begynde min karriere et sted, hvor min faglighed bliver udfordret og stimuleret, og hvor ambitionsniveauet er højt. Jeg mener, at Firma A/S er sådan et sted.”

Den indledning mener Peder Bent Ahrens, er gangbar i en ansøgning – den har en forfriskende energi og ærlighed, og giver indtryk af en ung person med drive og mod på at lære og blive dygtig – i stedet for – som flertallet af nyuddannede gør, ifølge Peder Bent Ahrens. At konkurrerer med de mere erfarne ansøgere.

Gå ansøgningen grundigt igennem

Selv om der ifølge Peder Bent Ahrens skal lægges stor energi i indledningen, så bør du også kræse om resten af ansøgningen.

Som modtager kan man godt fornemme, når ansøgeren har brugt kræfter på at skrive en god ansøgning, og det giver point. Så ifølge Peder Bent Ahrens, er en god idé, både undervejs og når man er færdig med at skrive, at gå sin ansøgning igennem og luge ud i klichéerne.

Peder Bent Ahrens fremhæver. Gå hver sætning igennem og spørg dig selv om denne information relevant (tilføjer den noget nyt?) for modtageren? eller siger denne information noget om dig, der ikke kunne passe på andre ansøgere? mener Peder Bent Ahrens.

Peder Bent Ahrens mener, at man derudover skal være opmærksom på sproglig variation. Bare det, at man vælger nogle lidt anderledes formuleringer til at beskrive et helt almindeligt karaktertræk som ”humoristisk” eller ”resultatorienteret”, kan gøre en forskel, afslutter Peder Bent Ahrens.

Indlægget Sådan kan du eksempelvis skrive en god ansøgning, der virker blev vist første gang den Peder Bent Ahrens (Peder Ahrens).

Giv din stemme

7 stemmer
4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

44 JOB

Presserådgiver

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Rådgiver

Frist: 14. august

Presserådgiver

Frist: 10. august

Studentermedhjælper

Frist: 15. august
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.