Kforum nyhedsbreve

Kforum nyhedsbrev
Dato:
torsdag 3. oktober 2019
Titel:
K-PLUS :: oktober 2019 ::
Se som website
 
 
 
KFORUM
 
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
 
 
 
 
Danmarks største kommunikationsforum
 
 
 
 
 
 
Timme Bisgaard Munk
 
 
 
Kære læser

Kære Kforum PLUS-medlem
Velkommen til det fjerde PLUS-nyhedsbrev fyldt med indhold helt eksklusivt til dig. Vi har samlet månedens faglige artikler, der kan inspirere dig i dit daglige arbejde og give dig redskaber og viden, du forhåbentlig kan bruge aktivt. Derudover har vi tygget os igennem en stor bunke artikler og vidensressourcer, så du hurtigt kan blive opdateret på, hvad der ellers sker i det brede kommunikationsfelt. Du får også nyheder om, hvilke aktiviteter der følger i oktober.
 
Der er kun få ledige pladser på vores kurser i oktober om mobilvideo (22.10), adfærdsdesign (29.10) og Twitter (30.10). Og det er først til mølle, så skynd dig at tilmelde dig det kursus, der kan styrke din k-profil.
 
Har du brug for anden k-faglig opkvalificering? Her har du en oversigt over alle vores kurser og netværk.
 
 
Månedens PLUS-artikler
 
De største Facebook-profiler i dansk politik er samlet her. Facebook er stadig et enormt vigtigt politisk værktøj. Derfor har vi samlet en komplet liste over, hvor mange likes alle Folketingets medlemmer har. Lars Løkke topper listen, og Kristian Thulesen Dahls bror skraber bunden. Uffe Elbæk står for alarmerende 81 % af alle Alternativets MF'eres likes, Morten Østergaard er én af to partiledere, der ikke er den mest likede i sit eget parti.
 
Kommunikation er arbejdsmarkedets roterende centrum, men det, branchen har allermest brug for lige nu, er specialister og dygtige kommunikationsledere, mener ledelses- og kommunikationsrådgiver Kresten Schultz Jørgensen.
 
Vreden på de sociale medier er de senere år blevet mere synlig. Det er dog stadig kun et fåtal af onlinebrugere, der kommenterer og skaber konfrontationer. ”Hvis du gerne vil have, at en konflikt skal eskalere, så bare tag den på skrift.”
 
Noget af det, der tegner Ellemann og har gjort ham til formandsemne, er den attitude, hans ansigtsudtryk signalerer. Hans øjenbryn er ofte trukket lidt op i midten, og imellem dem er der panderynker. Det i sig selv kunne signalere en intellektuelt begrundet bekymring eller undren, men dette danner sammen med det lille, skæve smil, der gerne lurer omkring den venstre mundvig (men for det meste kun den), et udtryk, som nærmest projicerer en mildt fornøjet, altomfattende skepsis og ironi. Der er noget lunt og gemytligt, noget finurligt, men også noget distanceret over det.
 
Tillykke til Mette & Rossen. Alt er lykkedes med spitzenklasse spin, selv Donald Trumps personlige angreb blev vendt til en sejr. Eneste minus er, at Rossen nu hænger på Kongens Nytorv som en oppustelig kæmpe Trump-baby-ballon. Knap så godt. En Rossen mod rov stemning breder sig i Mediedanmark. Lad os se på perlerækken af spitzenklasse spin, fra Grønland til Godhavn.
 
Visuelle modeller kan hjælpe os til at forstå verden. De kan illustrere komplicerede sagsforhold og give anvisninger til, hvordan kommunikation kan flyde, opfattes, konstrueres osv. Der har altid været en stærk tradition for modeller i kommunikationsvidenskaben. Vi ser nærmere på de 9 mest anvendelige for dig som praktiker.
 
Her er de bureauer, som år efter år tjener mere med færre medarbejdere til en bedre løn. Det kan man kalde win-win-win. Hvad kan vi lære af dem ifølge dem selv? Læs med, når Rud Pedersen, Help PR og Point Communications forklarer deres succes igen-igen.
 
Øgenavnet er Boris Johnsons Rasputin. Navnet er Dominic Cummings. Mød manden bag Brexit-kaoset. Chefstrategen i Downing Street 10, som lige nu er ved at splintre Storbritannien og Europa i tusinde stykker. Antielitens elitære leder. Lige nu den mest kontroversielle og tilbedte spindoktor i verden. Hvad kan han, og hvem er han? Her er Kforums portræt af The Brexit Bad Boy.
 
Der bliver hele tiden stillet nye krav til, hvad man skal kunne som virksomhed. Man skal efterhånden genopfinde sig selv hvert andet år. Først 1.0, så 2.0, så 3.0 osv. osv. På Kforum har vi skærpet vores kompetencer ved hjælp af en række digitale værktøjer og hjælpeprogrammer, der let har hjulpet os på vej til at levere bedre resultater. Fra alle os til alle jer.

Hvad sker der ellers i den faglige internationale verden lige nu?
 
Man kan ikke åbne et medie uden at se Greta Thunbergs ansigt. Som kommunikator kan man lære meget af hendes digitale aktivisme.
 
Hvad så med Paven? Hvad kan du som kommunikatør lære af ham? Også ret meget ifølge Ragan, der bringer en analyse her.
 
Teknologierne og digitaliseringen 
Techlash er så småt ved at være et udbredt fænomen. Noget, som man skal tage seriøst. Men så smider Amazon, en af de store “onde” spiller, et nyt tech-produkt på gaden. Hvorfor? Læs analysen i The Atlantic.
 
Automatiseringen tager vores job. Selvom det er en sandhed med stærke modifikationer, så kan vi ikke komme udenom, at også vidensarbejde vil blive hjulpet på vej af robotter. Så hvad er de vigtigste kompetencer, du skal dyrke og vedligeholde? Få et svar hos Harvard Business Review.
 
Alle kender historien om Nokia, der blev disruptet af smartphones. Men hvad skete der egentlig præcist i organisationen? Var der andre årsager end blot iPhonens fremkomst? Ja er svaret. Det peger Insead-professorerne på i ny bog. Læs også her analysen af, om iPhonen bliver den næste Nokia.    
 
Ligesom man tror, der ikke er plads til nye sociale medier, så kommer TikTok. Det har været fremme et stykke tid, men hvad er det, der gør, at man bliver holdt fanget i deres univers? The New Yorker har et interessant bud på det.
 
I din virksomheder taler de nok også om AI i forskellige afdelinger. Hvis vi et øjeblik ser bort fra teknologien og anlægger et PR- og brandingperspektiv, så rejser sig andre spørgsmål. PR News Online har lavet en introduktion til, hvordan I finder jeres brandmæssige position i spørgsmålet om AI.
 
Tools og redskaber  
Man er jo altid på jagt efter det lækre værktøj, der kan gøre ens arbejde så meget lettere. Brandwatch har samlet 21 af slagsen, der kan hjælpe dig med alt fra Twitter-søgninger til automatiske pressemeddelelsessystemer.
 
Og her er PR-håndbogen 2020 fra det svenske PR-bureau Westander. De tilbyder 270 tips. 
 
Undersøgelse efter undersøgelse pointerer, at kommunikationsansvarlige må få et bredere stakeholder-blik på forretningen. Se fx her, hvad Ragan har samlet sammen.  
 
Hvad er PR-branchens blindspot? Det er målinger. Hvad der ikke kan måles, taber hurtigt terræn og indflydelse, er budskabet fra Ipra. Men så på den anden side giver PR measurement e-book’en redskaber til, hvordan man kan gøre.   
 
WeWork, gig econony og forretningsmodeller 
Måske kender du WeWork. Det er ret beset blot et firma, der udlejer indrettede kontorer til freelancere og lignende fra prekariatet. I dag ejer de flere kvadratmeter i London end McDonald’s. Er det the future of work, spørger og svarer New Statesman? Også TechCrunch er på sagen nu, hvor WeWork både er blevet store, men også er kollapset på aktiemarkedet. 
 
Det handler også om det, man kalder gig economy, hvor ingen har fast ansættelse, men arbejder freelance. Det blev spået en stor fremtid som forretningsmodel med Uber som spydspids. Men nu har Silicon Valleys hjemstat så indført ny lov, der forbyder det. Hvad fortæller det os om forretningsmodellens fremtid? Få et svar hos Harvard Business Review.   
 
Nyt ord: sponcon. Det er fake sponsoreret indhold. Når fx en Instagram-bruger løgnagtigt skriver, at indhold er sponsoreret for at få højere status (for kun toppen af poppen er jo sponsoreret).
 
Hvad er verdens mest innovative lande? Nej, Danmark er ikke med i top-10. Se listen og analysen her hos Insead.  
 
Er du også træt af, at du får dårlig score på en Mensa-test? Don’t worry. Høj IQ gør ikke nødvendigvis noget godt for dig, skriver Wired.
 
 
 
 
 
 
BLIV KLOGERE
 
 
 
 
6. december 2019
København
 
 
 
 
 
 
JOB TIL DIG
 
 
 
 
Frist: 28. oktober
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NYESTE ARTIKLER
 
 
 
 
 
Brian Due
 
 
 
 
 
 
 
Øjvind Hesselager
 
 
 
 
Redaktionen Kforum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Annoncer
 
 
 
 
 
 
 
Bliv klogere med kforum
 
 
 
 
 
12. november 2019
København
 
 
 
 
 
 
19. november 2019
København
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12. november 2019
København
 
 
 
 
 
 
19. november 2019
København
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Job du kan søge
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Annoncer
 
 
 
 
 
 
 

Tip en ven

Tip din ven om nyhedsbrevet.

Din ven
Dig

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.