Niels Christian Laursen


Niels Christian Laursen

Niels Christian Laursen

Karma: 1 (?)

Forfatter:

1


artikler

55


indlæg

Morten Lund og Branson i Odense

Som ca 3500 andre studerende havde jeg fornøjelsen af at deltage ved dagens, og årets største event – Sir Richard Bransons besøg i Odense. Sammen med Richard Branson var også Morten Lund. Jeg havde egentlig planlagt dette skulle være et indlæg omkring Branson og det han sagde – Men jeg blev faktisk endnu mere inspireret af at høre omkring Odense & Co’s planer for Odense og så Morten Lunds indlæg.

Richard Branson og Morten Lund i Odense

Danmark skal satse på innovation

Dagens konferencier var Brian Mørkhan han bød bl.a. velkommen til Sofie Carsten Nielsen, minister for forskning og innovation. Hun snakkede bl.a. om at vi i Danmark skal satse langt mere på iværksætteri. Hvordan dette så hænger sammen med den omtalte fremdriftsreform og kvalitetsudvalgets seneste udspil, vil jeg lade stå for denne gang. (Det er en lang diskussion)

Fremtiden for Odense - Mere iværksætteri

Hvad der virkelig var interessant var dog helt klart at få lidt mere at vide omkring projektet Odense & Co gennem stadsdirektør i Odense, Jørgen Clausen. Odense har en fantastisk placering midt i Danmark, og derfor skal byen også være mere end en H.C. Andersen forlystelsespark. Og det er netop det Odense & Co arbejder for. Hele byen vokser, både kulturelt set, men især også erhvervslivet og iværksætter miljøet. Og netop derfor er det også vigtigt at events som #BransonOdense i dag foregår i byen. Jeg letter på min hat for initiativet og planerne for Odense i fremtiden.

Vi lærer intet når det går opad – Men en masse når det går ned ad

Morten Lund var den første annoncerede speaker på scenen i dag. Og jeg må indrømme jeg kun vidste ganske lidt omkring ham inden han gik på scenen. En mindre google søgning i formiddags afslørede dog, at jeg kender til en masse af de virksomheder og produkter han har været med inde over.

Manden bag velkendte firmaer

Jeg må sige jeg blev vildt inspireret – Vi taler om en mand, der har været med til at starte en lang række af virksomheder som Skype, BullGuard, som nok er nogle af de mest kendte. Og Mortens klare pointe var: ”Der er ingen manual til succes. Der findes principper for det.” Netop disse principper delte Morten Lund ud af.

Drøm stort!

Man skal drømme stort og så sparker man røv –”Dream big. Kick Ass” Og netop det med de store drømme, er noget Odenses unge entreprenører ikke er bange for. Kigger vi på de mange nye virksomheder, som er poppet op i Odense og omegn de seneste år er det tydeligt, at denne ånd findes her – Og mange af dem har succes, og tør give slip på det konventionelle og skabe rammerne.

Find dine helte og idoler

Og det tror faktisk jeg har gjort i dag. Morten var i hvert fald sindssyg inspirerende for mig. Det kommer højst sandsynlig også af min kæmpe interesse for de digitale muligheder. Men det behøver naturligvis ikke kun være entreprenører som inspirer os. Folk med drive og fantastiske personlige egenskaber findes der mange af. Og jeg er godt i gang med finde inspiration.  

Omgiv dig med ambitiøse mennesker

Morten Lund gav et helt andet råd, tilbage fra sin studietid i Odense, og tiden på Syddansk Universitet. Det er vigtigt at omgive sig med ambitiøse mennesker, og folk med visioner. Det er personer som disse, der kan lære en noget, og deres ambitioner og visioner smitter af på en. Og netop dette hjælper på ens egen udvikling som menneske.

Veje til karriere

Det var enten Morten Lund eller Ferdinand fra CodersTrust, som præsenterede 3 veje for karriere

  • Lønslaven – Corporate shit, som der blev sagt.
  • Man kan være selvstændig og entreprenør, og skabe sit eget job.
  • Være den bedste til noget

Netop det at være den bedste til noget bliver helt sikkert vigtigere og vigtigere i dagens mere komplekse verden. Det betyder helt sikkert også, at vi er nødt til at give os tiden til fordybelse – Og det er noget mange af os glemmer. Inklusive mig selv – Vi skal slukke for de sociale medier af og til, så vi undgår informations overflod. Det at koble af i det informations fyldte samfund var en del af en historie Morten fortalte. Han havde mødt en person i San Fransisco, som ønskede enten at lave en virksomhed hvor man kunne få fred– Eller et værktøj hvor vi kunne skrive små beskeder – Og det blev det sidste. Det vi i dag kender som Twitter.

Man må godt fucke op

Som entreprenør lærer man hele tiden – Og det gør vi sådan set alle gennem hele livet. Men læringskurven er aldrig stabil. Når det går opad har man travlt med sit projekt, og man lærer ikke nær så meget, som når det går nedad – Det er her den vigtigste lærdom kommer frem.\r\nMorten er om nogen den rigtige person til at videregive denne lærdom. Han har tjent kassen, men han har også mistet det hele. Og i 2009 gik han personligt konkurs med gratis avisen ”Nyhedsavisen”.

Inspiration for enhver

Det kan godt ske, at man ikke render rundt med en entreprenør eller iværksætter i maven, men der var masser af erfaring, og inspiration at hente ved dagens oplæg. Og jeg er sikker på, at samtlige 3500 studerende gik derfra med en større eller mindre mængde inspiration. Det var sådan set det for denne gang – Jeg vil gerne takke Odense & Co for at have muliggjort dette fantastiske arrangement. Og jeg glæder mig til at følge mere med i iværksættermiljøet i Odense. Som sagt blev dette indlæg ikke så meget til et om Richard Branson, da jeg føler jeg fik meget mere ud af Mortens keynote. Det var helt sikkert en oplevelse at se Richard Branson, og han havde også nogle gode pointer med på vejen. Jeg vil dog alligevel råde alle til lige at tage et kig på dette TED Interview med Sir Richard Branson

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

43 JOB

Praktikant

Se alle job Indryk job

Ugens profil

Troels Karlskov

Troels Karlskov er ny pressechef i Topdanmark, landets næststørste pensions- og forsikringsselskab. Han tiltrådte stillingen 1. april 2021.

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.