Niels Christian Laursen


Niels Christian Laursen

Niels Christian Laursen

Karma: 1 (?)

Forfatter:

1


artikler

55


indlæg

Hvordan man fremstår klog

Den anden dag faldt jeg over denne TEDx video, der viser hvordan man lyder klog, uden at sige noget som helst. Komikeren Will Stephens har studeret en lang række af mundtlige oplæg, og de kommunikationmelesenter, der er med til at give en god præsentation.

 

Ikke overraskende handler det om kropssprog betoning og det at holde kunstpauser. Hvis dit emne er kedeligt, eller du egentlig ikke ved noget om det, kan du faktisk godt ”pull if off”.

Lær fra de gode oplægsholdere

En af de bedre til at holde præsentationer og oplæg er efter min mening, Nils Villemoes. Han har en fantastisk indlevelse og han leverer sine punchlines med humor.

Non-verbal kommunikation er 93%

Det siges at verbal kommunikation kun tæller ca. 7 % i en kommunikations situation, mens non-verbal kommunikation er 93%. Om dette er videnskabeligt korrekt ved jeg ikke, men jeg synes alligevel der er en vis del sandhed over udtrykket, og derfor skal vi have større fokus på præsentation af det vi siger - Dermed ikke sagt, at vi ikke skal have fokus på det deciderede indhold - For der skal være et reelt budskab.

Visuelle elementer i præsentationer

Visuel understøttelse i form af slides, en løbende ændring af tonefald, temperament og kropssprog er nogle af de ting, som Will Stephens benytter. Det handler således om at have en storytelling der består af:

  • Ide
  • Bevisførelse
  • Overraskelser
  • Opfordring til handling.

Stephen siger bl.a. følgende:  

"We’re pulling something out of nothing here. Which points to another important lesson: When people sound smart, they compel us to conjure meaning, regardless of substance."

Hent inspiration til dit oplæg i dramaturgien

Pointen jeg mener er værd at tage med er, at når du skal holde et oplæg, så sørg for at fange dit publkum, ved at bruge virkemidler fra dramaturgien – Det kan godt være dit emne er interessant, men vi mennesker er også bare irrationelt indrettede, og vi magter ikke kedelige præsentationer.

Brug tid på at forberede dit oplæg

Brug lige et par timer på at lave et lidt federe PowerPoint præsentation. Dit publikum vil tænke, at du har forberedt dig rigtig godt og samtidig vil de ikke tænke det er gabende kedeligt – Også selvom vi snakker om pension – Alt kan gøres spændende, det handler bare om øvelse.

Jeg har selv forsøgt

Jeg gav selv en præsentation for ca. 20 akademiske konsulenter i Odense Kommune for lidt tid siden, og jeg synes selv, at jeg fik benyttet disse principper, og det gav et rigtig godt resultat synes jeg selv. Og nej, der var rent faktisk mening og et budskab i det oplæg.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

43 JOB

Kursus- og netværksleder

Se alle job Indryk job

Ugens profil

Troels Karlskov

Troels Karlskov er ny pressechef i Topdanmark, landets næststørste pensions- og forsikringsselskab. Han tiltrådte stillingen 1. april 2021.

Job

Pressechef

Frist: 20. april

Presse- og kommunikationschef

Frist: 18. april

Media Relations Manager

Frist: 16. april
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.