Nana Holm Green


Nana Holm Green

Nana Holm Green

Karma: 5 (?)

Når farven er forkert

Hvis du så denne æggebakke på afstand og ikke kunne læse teksten, hvilken type æg ville du så forvente den indeholdt?

DSC_0136

Dette billede er et eksempel på hvordan vi associerer særlige farver med bestemt varer. Hvis man kan bruge begrebet genreforventninger om farver på emballage, så er forventningerne til farvevalget blevet brudt i dette eksempel.

Tilbage i april skulle jeg købe æg. Det skulle være de sædvanlige økologiske, men jeg kunne ikke finde dem. Jeg kiggede og kiggede på hylderne i mit supermarked, hvor de plejede at være, men så kun nogle bakker med 12 almindelig buræg. Troede jeg.

Jeg gav op og prøvede i et andet supermarked. Her var siutationen den samme. Indtil jeg begyndte at overveje at købe de almindelige æg og nærkiggede på emballagen. Æggebakken med den røde stribe viste sig at indeholde økologiske æg.

På emballagen havde Hedegaard givet plads til en opfordring om at støtte et velgørende projekt i Sierra Leone. Derfor var layoutet blevet ændret fra det sædvanlige med farver i hhv. grønne og gule farver, alt efter om bakken indeholder æg fra fritgående høns eller økologisk æg.

Hedegaard brød med emballagens sædvanlige look og samtidig brød de med den signalfarve som deres varer ellers er kendt for. Tilbage står det spørgsmål jeg godt kunne tænke mig at kende svaret på. Kostede det noget for deres omsætning at de lavede dette designskift i nogle uger? Hvad tror du?

Tagged: emballage, farver, genreforventninger, grafisk formgivning, visuelt udtryk

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

59 JOB

Social Media Manager

Se alle job Indryk job

Job

Outreach Officer

Frist: 19. december

Content & Social Media Manager

Frist: 12. december

Marketing Automation Manager

Frist: 16. december
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.