Mikkel Nielsen


Mikkel Nielsen

Mikkel Nielsen

Karma: 5 (?)

Skal du låne penge? Læs mine råd
I efteråret stod jeg i en situation, hvor jeg fik mulighed for at købe en mindre virksomhed til en fordelagtig pris, men da jeg ikke havde frie midler til at købet lige nu, så havde jeg brug for at låne penge.
 
Da jeg netop havde startet en ny virksomhed, var mine penge investeret i den, og selv om det gik fint og den vækstede, så var likviditeten ikke til at jeg kunne trække 100.000 kr ud akut, som jeg stod og skulle bruge, så jeg arrangerede et møde med min bank. Jeg havde en ide om, at det bare var en formalitet at få godkendt et lån, da det var tydeligt at det ville være en god investering for min virksomhed, men banken så anderledes på dette, og ønskede ikke at tilbyde mig et lån. Da tilbuddet kun gjaldt få dage, så var jeg nødt til at handle hurtigt og kigge på alternativer.

Forbrugslån

Jeg har aldrig før benyttet andet end traditioenelle banker, men via nettet og et par timers research kunne jeg se, at jeg kunne få et forbrugslån på acceptable vilkår.

Sammenlign lånetilbud til at starte med

På diverse hjemmesider kan man sammenligne vilkår, men der ikke standard vilkår, derfor er mit råd at man sammenligne "standardtilbuddene" som er tilgængelige, og finder frem til de 3-5 som lader til at være billigst, da man på den måde for konrete tilbud i hånden som man kan sammenligne.

ÅOP er det nøgletal du skal fokusere på

De årlige omkostninger i procent kaldes ÅOP, og et nogle tal som kan bruges til at sammenligne tilbud på tværs. Det kan godt være der er et tilbud med en lav nominel rente, men tilgengæld er der store stiftelsesomkostninger, gebyrer osv. Dett tager ÅOP højde for, så kig dig for.

Ansøg flere steder

Hvis du ligesom mig står og mangler pengene akut, så ansøg hos flere udbydere, det er 100 % uforpligtende, og hvis din foretrukne udlåner ikke tilbyder dig et lån, så har du andre muligheder, husk dog at vilkårene skal være i orden. Det viste sig i mit tilfælde ikke at blive nødvendigt, og jeg er glad for at det var muligt for mig, og har siden hen tjent godt på at jeg fik købt den virksomhed til en favorabel pris. Er du i en lignende, så lån penge hurtigt, inden tilbuddet ikke længere er tilgængeligt.

Giv din stemme

10 stemmer
4,7/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

86 JOB

Pressechef

Se alle job Indryk job

Job

Pressechef

Frist: 24. oktober

Studentermedhjælper

Frist: 24. oktober

Studentermedhjælper

Frist: 25. oktober
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.