Martin Nielsen


Martin Nielsen

Martin Nielsen

Karma: 0 (?)

Kommunikation til medarbejdere
En effektiv kommunikation med medarbejdere kræver indsats, gentagelse, eftertænksomhed og mest af alt skal det komme fra hjertet. Kommunikation skal være noget som forretningsledere søger efter at benytte i stedet for noget der skal overstås, for at komme tilbage til det ”rigtige” arbejde.
Jeg har for tiden en lederstilling i marketings-afdelingen, i en virksomhed der blev fusioneret med en anden virksomhed. Jeg fik til opgave at administrere denne komplicerede situation, med henblik på at skabe en blomstrende virksomhed. Den største udfordring var kommunikation mellem medarbejderne efter fusionen. Fra første dag, valgte jeg at skabe en åben og transparent dialog om virksomheden, vores fremskridt og hvad vi har brug for, for at opnå succes.
Her er fem strategier som jeg anbefaler at implementere en kultur af kommunikation og justering:
1. Send en ugentlig korrespondance til alle medarbejdere I virksomheden.
Hver mandag har jeg personligt skrevet en mail til alle medarbejdere I virksomheden om overvejelser jeg har eller vigtige emner for virksomheden. Denne type af kommunikation har til formål at skabe en mulighed for virkelig at skabe et bånd med hele organisationen.
2. Skab en fælles forståelse for at det er I orden at nævne de ting som ikke fungerer.
Mange virksomheder har en kultur for udelukkende at snakke om det positive og undgå at diskutere de negative. Gode virksomheder fokuserer på det der ikke går godt, så de kan grave ind i hvad problemet er og på den måde blive bedre. Denne tilgang tillader medarbejdere til at føle sig inkluderet i de beslutninger som virksomheden skal tage, samt at deres idéer bliver værdsat.
3. Hold konferencer.
Om du har et enkelt kontor eller flere fordelt over verden, skal du planlægge konferencer hvor dine medarbejdere samles og du kan nå ud til dem alle, lige meget størrelsen. Dette kunne ligeså vel foregå på hoteller hvor servicen er høj og muligheden for infrarød sauna også er der. En idé er også at planlægge møder med ansatte i forskellige afdelinger, for at få en forståelse af hvordan det går i virksomheden på alle planer. Du vil på denne måde tilegne dig vigtig viden om situationen i virksomheden, hvilket kan hjælpe dig og de resterende ledere til at træffe bedre beslutninger.
4. Hold et årligt møde med top lederne.
Denne type af møder er sessioner hvor hver leder kan høre virksomhedens strategier, planer, mål og beskeder sammen, som kan bruges til at videregive informationen til de forskellige afdelinger og teams. En ligeså vigtig værdi er at det interne netværk styrkes, hvilket skabes en mere effektiv kommunikation med hinanden gennem året.
5. Svar alle medarbejdere inden for et tidsinterval af 24 timer. 
Vi har alle travlt, men har altid tid til at kommunikere med medarbejdere som arbejder hårdt hver dag til at tjene dine kunder og bygge din virksomhed. Dine medarbejdere elsker at føle sig værdsatte og lyttet til.
Integrer effektiv kommunikation i din virksomhed og du vil blive glad for at du gjorde det.
 

Giv din stemme

6 stemmer
3,8/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

39 JOB

Social Media Manager

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.