Margrethe Vistnok Vestager


Margrethe Vistnok Vestager
Vi stoler. Også på vores egen fortræffelighed
Vi stoler. Også på vores egen fortræffelighed. Derfor har vi givet alle partier et tilbud: Hvis I vil, er I velkomne til at føre vores politik. Men vi peger. Også på Helle Thorning-Schmidt. Fordi vi rummer. Også det skæve; det anderledes; det, der sætter ild til gardinerne og tæver de små piger. Og hvorfor gør vi så det? Fordi vi tror. Også på det gode i mennesket. Ganske vist er Helle Thorning-Schmidt ikke videre begavet. Men vi giver. Også en chance til folk, der må have deres støttepædagog indvalgt i Folketinget og udnævnt til minister for at være i stand til at sige mere end to ord i sammenhæng.
 
Vi pytter. Også til det. Vi siger ”skidtpyt!” til alt, hvis vi kan komme til magten. Undtagen Pia Kjærsgaard. For vi keder. Vi keder os et hul i røven, når ingen lytter andægtigt til vore ord og gør skrabud og giver os enorme indrømmelser.
 
Vi sørger. Også for, at der reelt bliver inviteret til forhandlinger. Men mest sørger vi over, at vi har været ude i den kolde sne i ti år. De sidste ti finanslove er lavet uden os, fordi det ikke var nødvendigt med flere stemmer. Vi undrer. Også os over, at det kan være rigtigt. Vi kunne jo sagtens have lagt stemmer til VK's finanslov. Alt, hvad det ville have krævet, var, at det var os, der havde skrevet den. Men blev vi spurgt? Nej! Det kaldes blokpolitik, og det er og bliver en uskik.
 
Vi favner. Også modsætninger, der er så ubegribeligt store, at mindre ånder ville kalde dem selvmodsigelser. Vi opfordrer. Også til at lave den boligpakke, vi er imod. Vi anbefaler. Også en folkeafstemning om den betalingsring, vi er for. Vi er overbeviste. Også om, at det giver mening at samarbejde med De konservative, hvis udlændingepolitik giver os kvalme. Vi tager afstand. Også fra den regering, hvis økonomiske politik vi er enig med. Men vi afviser. Også at det kan kaldes populisme og magtbegær.
 
Vi taler. Også uden om det faktum, at der ikke er nogen sammenhæng mellem den politik, vi ønsker og den regeringsleder, vi peger på. Vi opfinder. Også ord og begreber, der kan tilsløre dette. Vi postulerer. For eksempel, at vi vil ”diskutere virksomheders muligheder for at rekruttere medarbejdere, der kan komme til Danmark for at bo her med deres ægtefæller og børn”. Som om andre ikke var optaget af det spørgsmål, og aldrig havde det på dagsordenen. Og vi siger. Også, at vi vil ”et sted hen, hvor det ikke handler om at stramme eller lempe, men i stedet diskutere hvilket resultat, der er bedst for Danmark”. Fordi vi håber. Også at ingen kan se, det er Newspeak: ”Jeg synes, det er plat at diskutere, om jeg har været i seng med en anden mand eller ej. Det, der er brug for, er, at vi taler om begrebet utroskab”.
 
Vi priser. Også os lykkelige over, at folk er så trætte af Løkke og VK-regeringen, at vi såmænd nok skal blive valgt alligevel. For vi erkender. Også, at hvis modstanden fra regeringen var lidt mere kvalificeret, ville vi få svært ved at forklare vores krumspring uden, at folk rystede overbærende på hovedet og stemte på nogen, der viste flere tegn på rygrad og karakter. Men vi satser. Også på, at der er otte-ti procent af befolkningen, der har så travlt med at projicere deres forhåbninger over på mig, at de ikke er i stand til at høre, hvad jeg egentlig siger.
 

Giv din stemme

8 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

66 JOB

Presserådgiver

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.