Margrethe Vistnok Vestager


Margrethe Vistnok Vestager
Hvad jeg vil bruge mit flertal til
Det regner udenfor; koldt og gråt. Herinde er der varmt, og stemningen er god. Vores valg­kamp kunne ikke gå bedre. Mens min dygtige kampagneassistent, Morten, henter kaffe, så lad mig benytte pausen til at fortælle lidt om vores strategi.
 
For fire måneder siden fik jeg et tilbud om indflydelse. Det havde vi ikke fået i ti år, så jeg slog til med det samme, og lavede en aftale om at begrænse efterlønsordningen til det mindst mulige. For den aftale fik vi én procent flere af stemmerne.
 
Hvad skal den ekstra procent nu bruges til?
 
Først vil jeg foreslå, at lærerne ikke længere skal udarbejde elevplaner eller kvalitets­rapporter. Så får jeg nok en procent til. Nu har jeg to procent oveni. De skal ikke stå på hylden og pryde mit kontor, men sættes på arbejde. Så de to procent ekstra indflydelse bruger jeg på at foreslå, at nogle af ventelisterne skal være længere.
 
Så får jeg tre procent oven i de fem, jeg havde. Det giver otte. De otte procent bruger jeg på at foreslå, at ulandsbistanden bliver sat op. Der er stadig masser af steder i Afrika, der ikke har haft besøg af nogle søde, unge mennesker fra Mellemfolkeligt Samvirke eller en dansk handelsdelegation, og det kan ikke passe.
 
Nu har jeg pludselig fire procent, altså ni i alt. Med dem kan jeg få indført en kørselsafgift på 50 øre pr. kilometer for nye biler. Det skulle give en fordobling af vores stemmetal, så vi ryger op på næsten tyve mandater.
 
Tyve mandater! Tænk engang. Det er mange mennesker, og der bliver lagt mærke til os. De tyve mand sætter jeg til at udarbejde forslag til udbygning af den vedvarende energi. Halvdelen af strømmen skal komme fra vind i 2020. Biomasseforbruget skal fordobles frem mod 2035. Biogas skal erstatte 25 procent af naturgassen i 2020, og der skal forskes massivt i bølgeenergi.
 
Mon ikke det giver fire-fem mandater mere? Jeg kan næsten ikke tro andet. Så bliver der også plads til et lille udvalg, der kan se på folkesundheden. Det ville nok være en god idé med højere afgifter på usunde fødevarer. Og obligatorisk deltagelse i DHL-stafetten. Og så hader jeg uredt hår og sorte negle. Jeg vil udpege et korps, der sørger for, at alle er pæne i tøjet og går med træsmykker eller ravhalskæder og har rene negle. Og jeg vil personligt stå i spidsen for det.
 
Nu er vi oppe på tredive mandater. Så kan det nok være, jeg kan få en aftale med Helle Thorning-Schmidt. Og at Henrik Sass Larsen lærer at vare sin mund. Take it or leave it, eller hvad det nu hedder, er der ingen, der nogensinde har sagt til Marianne Jelved. Så skal de ved den søde grød heller ikke sige det til mig!
 
Med tredive mandater bliver jeg fruen på Borgen. Folk kommer til mig og trykker min hånd og morer sig over mine spidse bemærkninger og kan ikke få højskolesange nok! Hvor skal det blive dejligt, når piben får en anden lyd!
 
Åh! Succes avler succes! Med ét har jeg fyrretyve mandater! Hvor bliver det skønt! Nu skal der laves udlændingepolitik:
  • Alle skal kunne gifte sig med en udlænding og bosætte sig her i Danmark
  • Hvis man søger asyl, skal man have det. Og hvis man får afslag alligevel, skal det ikke have nogen konsekvenser
  • Alle børn, der har fået asyl, skal have en psykolog
  • Udlændinge skal have større offentlige ydelser
  • Integrationsministeriet skal nedlægges
  • Alle udlændinge, der har et eksamensbevis, skal have arbejdstilladelse
  • Skolerne skal undervise på og i alle de sprog, der tales i hjemmene rundt omkring.
Mon ikke det skulle give absolut flertal? 
 
---
 
Følg mig på Twitter her.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

59 JOB

Chef for sociale medier

Se alle job Indryk job

Job

Kommunikatør/journalist

Frist: 16. februar

Studentermedhjælper

Frist: 15. februar

Webredaktør

Frist: 10. februar
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.