Mads-Frederik Damgaard


Mads-Frederik Damgaard

Mads-Frederik Damgaard

Karma: 0 (?)

Riga som europæisk kulturhovedstad 2014

Mads-Frederik Damgaard_rigaRiga blev udråbt som den europæiske kulturhovedstad 2014, og da åbningen løb af stablen tilbage i januar var Mads-Frederik Damgaard naturligvis med på listen over de inviterede. I bidende kulde var Mads-Frederik Damgaard, sammen med en kæmpemæssig hob af andre vigtige folk fra kunst- og kulturbranchen, med til at åbne op for en by, der svømmer i arkitektur, kunst og historie.

Mads-Frederik Damgaard er vild med Riga, og det er også der hans egen kone oprindeligt er fra. Netop derfor kendte Mads-Frederik Damgaard også allerede godt til Riga, hvorfor han også havde indvilliget i, at holde et oplæg om de lettiske, arkitektoniske kunststrømninger, der er inspireret af floden Daugava, der strømmer gennem byens tre bydele: Den gamle bydel, centrum på østbredden og Pardaugava på vestbredden.

Mads-Frederik Damgaard er meget fascineret af Rigas mange kulturer og arkitektoniske spidsfindigheder. For eksempel ligger der i den gamle bydel og centrum mange bygninger i Art Nouveau-stil, mens stilen i den gamle bydel rummer utallige smukke bygninger helt tilbage fra middelalderen. Mads-Frederik Damgaards egen kone er født og opvokset i Rigas centrum i et hjem, der var præget af kunst og musik. I det hele taget er det noget af det, som Mads-Frederik Damgaard elsker allermest ved Riga: at man konstant kan blive æstetisk tilfredsstillet.

Udstillinger, koncerter og nationale fejringer hele 2014

Under al den tid, hvor Riga er Europæisk kulturhovedstad 2014, vil byen byde på udstillinger, koncerter og nationale fejringer, og Mads-Frederik Damgaard har d også allerede været tilbage i Riga tre gange siden januar.

Sidste gang Mads-Frederik Damgaard slog et smut forbi Riga, brugte han flere dage på at udforske St. Peters Kirken med sit tårn på godt 120 meter. Fra dette tårn kan man nyde udsigten over hele Riga, og ofte bliver der holdt forskellige kunst og arkitektur foredrag i eller rundt om kirken. Desuden er Mads-Frederik Damgaard vild med Rigas smukke domkirke, der er berømt for sit orgel, som er et af de største i Europa.

 

The post Riga som europæisk kulturhovedstad 2014 appeared first on Mads-Frederik Damgaard.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

45 JOB

Praktikant

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.