Mads-Frederik Damgaard


Mads-Frederik Damgaard

Mads-Frederik Damgaard

Karma: 0 (?)

Mads-Frederik Damgaards seneste rejse i Baltikum

Mads-Frederik-DamgaardSidste gang Mads-Frederik Damgaard rejste i de Baltiske lande, også kaldet Baltikum, gik turen gennem de tre af de baltiske lande, Estland, Letland og Litauen, der omkranser det nordøstlige hjørne af Østersøen. Mads-Frederik Damgaards mål med turen var blandt andet at slå et smut forbi det fantastiske KGB-museum i Tallinn, at besøge Rundale Paladset i Pilsrundāle, 12 kilometer vest for Bauska, at opleve slottet Trakai i Vilnius i Litaun samt at se det sted, hvor Dannebrog faldt ned tilbage i tiden.

Mads-Frederik Damgaard har absolut intet i mod at rejse alene, men ofte tager hans smukke kone, som selv er fra Letland, med ham på hans mange rejser. Det gør ikke kun rejserne mere spændende, fordi hun har en særlig indsigt, men også nemmere, da det er lettere at kommunikere med folket. Mads-Frederik Damgaard er dog så vild med Baltikums lande, at han har tillært sig et anstændigt ordforråd på både estisk, lettisk og litauisk, hvilket gør, at han uden problemer, kan rejse rundt i landene.

Mads-Frederik Damgaard og de arkitektoniske perler ved Østersøen

På denne seneste rundrejse i Estland, Letland og Litauen rejse Mads-Frederik Damgaard alene, da hans kone, som er administrerende direktør for en kunst-shipping organisation, var af sted på forretningsrejser til Rom og Paris. Mads-Frederik Damgaard havde planlagt ruten rundt i Baltikum ud fra hans egen store passion for arkitektur, design og kunst, hvilket havde resulteret i, at nøgleordene for eventyret blev kultur, historie og arkitektur. De Baltiske lande byder ifølge Mads-Frederik Damgaard på et bredt spektre af spændende arkitektoniske perler, og på lige netop denne tur glædede han sig til at opleve disse i blandt andet hovedstæderne Vilnius, Riga og Tallinn.

Det må næsten have været den tolvte gang, at Mads-Frederik Damgaard rejste rundt i Baltikum, og det var heller ikke første gang, at han skulle opleve hverken KGB-museum i Tallinn, besøge Rundale Paladset i Pilsrundāle eller se slottet Trakai, men til gengæld havde han endnu ikke fået taget sig sammen til at rejse der forbi, hvor Dannebrog faldt ned tilbage i tiden. Flere af hans venner, som også var glade for de Baltiske lande, havde alle anbefalet ham at se det, hvorfor det denne gang var på høje tid.

Kontrasterne mellem moderne udvikling og traditionel levevis

De gange, hvor Mads-Frederik Damgaard har været alene af sted i Baltikum, kan han være svær at komme i kontakt med, da han hverken medbringer sin telefon eller skriver mails. Denne gang var ingen undtagelse. I hans fordybelse i de talløse seværdigheder samt i de store kontraster mellem den moderne udvikling og den traditionelle levevis, som man ser i de Baltiske lande, glemte Mads-Frederik Damgaard faktisk helt at give lyd fra sig i tre uger i streg. Han nød hvert øjeblik af Vilnius smukke, historiske og arkitektoniske bygninger samt det sprudlende kulturliv i Riga. I Tallinn brugte han oceaner af tid på at tegne og analysere de mange skyskrabere i den nye bydel, som skød op omkring de små bygninger i den gamle bydels fine, snørklede gader.

Efter tre uger kom Mads-Frederik Damgaard dog hjem som aftalt, og blev taget i mod i lufthavnen af sin smukke kone.

The post Mads-Frederik Damgaards seneste rejse i Baltikum appeared first on Mads-Frederik Damgaards blog.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

45 JOB

Communications Director

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.