Mads Brenøe Lange


Mads Brenøe Lange

Mads Brenøe Lange

Karma: 20 (?)

Forfatter:

2


artikler

1


indlæg

Tag ansvar, journalist!
Det er næppe den store hemmelighed, at en del mennesker for tiden lægger deres vej igennem Europa i søgen om en bedre tilværelse. Over alt på kontinentet rapporterer medierne om nye menneskemasser, som med eller uden menneskesmugleres hjælp, forsøger at nå til det forjættede land.
 
Også Danmark, er i denne uge blevet inddraget, og ikke færre end 1300 personer har siden natten til søndag krydset vores grænse, flere af dem med henblik på at nå til Sverige.
 
Det kan i sagns natur være svært at vide, hvilket ben man skal stå på, også når man som de danske massemedier, gerne vil være først. Desværre har det ført til, at flere nyhedsmedier har benyttet sig af lige lovligt skrappe styrkemarkører for at trænge klarest igennem. Styrkemarkører som ”desperation”, ”drama”, ”tumult” og lignende, går i høj grad igen, i dækningen af de mange menneskers ankomst, og det til trods for, at den vandring vi ser her i Danmark, overordnet set har været ganske rolig sammenlignet med den rigtige tumult, vi har set i Ungarn, Østrig og Tyskland.
 
Den evige sensationshungren blandt de danske journalister, og i særlig grad blandt tabloidbladene, fører i høj grad til en skarp opdeling af den måde vi som mennesker tolker disse menneskeskæbner på. Ekstra Bladet kører som sædvanlig de store overskrifter frem, hvor danskerne med ord som ”hobetal” og ”kaos”, skal føle sig skræmte over det der sker. På den anden side har vi humanismen i sin reneste form, eksemplificeret ved det utal af reportager af danskere, som på ulovlig vis har ført disse mennesker fra Danmark til Sverige.
 
Og heri opstår det store problem. For den almindelige dansker bliver det svært at skue den gyldne middelvej, imellem de to dominerende emotionelle modeller, som desværre ikke fører nogen løsning med sig. Enten er man pladderhumanist uden realitetssans, eller også er man skingrende skør fanatiker, som med lov og magt vil tvinge disse mennesker tilbage hvor de kom fra. Ingen af tingene frembringer nogen konkret løsning.
 
Derfor er det på tide, at de danske medier tager gevaldigt fat i sig selv, og rent faktisk beretter om det der sker. De danske betjente agerer, modsat ”sensationismen” og de danske medier, roligt og agtpågivende, og i det hele taget har myndighederne et godt tag på situationen. Læg dertil at de danske politikere for en gangs skyld, med få undtagelser, har opnået et sjældent fælles fodslag omkring den nuværende situation.
 
De danske massemedier bør lige nu optræde med samme konduite som resten af de statslige myndigheder. Alt andet fører ikke andet end anarki og kaos med sig, og kan i værste fald på den ene side resultere i flere udfald mod flygtninge, og på den anden sige flere ulovlige overførsler til Sverige i barmhjertighedens navn. Og det er sandt for dyden hverken godt for den offentlige debat, men så sandelig heller ikke for de mange mennesker, som i øjeblikket behøver Europas hjælp!     
 

Giv din stemme

7 stemmer
4,6/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

87 JOB

Studentermedhjælper

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.