Lisa Dalsgaard


Lisa Dalsgaard

Lisa Dalsgaard

Karma: 158 (?)

Forfatter:

1


artikler

42


indlæg

Strik en hue og red et barn!

Hvem kan sige nej til det?

Går jeg en tur på strøget, møder jeg helt sikkert én person, som vil forsøge at få mig til at støtte en god sag. Ligeledes ringer det flere gange om året på døren, og foran mig står en venlig person med en raslebøsse. Er jeg ikke hjemme lægger de et girokort i min postkasse. Men ofte kan det være svært at finde ud af, hvad mønterne i raslebøssen eller en underskrift på strøget og det dertil månedlige bidrag helt konkret går til. Og er noget svært at forholde sig til, kan resultatet være, at man ikke gør det.

Red barnet har siden den 5. oktober gjort det muligt at give sin støtte på en meget håndgribelig måde. Strik en hue til et barn og vær med til at hjælpe spædbørn fra sygdom og i værste fald døden. At strikke en hue er noget, de fleste kan forstå og forholde sig til. Det er ikke sikkert alle umiddelbart evner det, undertegnede inklusiv. Men budskabet går ind, og man kan se en sammenhæng mellem donation, formål og resultat.

Netop det at gøre tingene håndgribeligt og forståeligt skaber grundlag for empati hos dem, man ønsker at nå, og som man vil have til at forstå sit budskab. Formår man yderligere at aktivere folk til aktivt at gøre en indsats, så er der i høj grad basis for succes.

At det, som for undertegnede, ikke nødvendigvis ligger naturligt for alle at sidde med strikketøjet foran fjernsynet eller på busturen, tager Red Barnet også højde for. Med en pengedonation kan andre strikke huen for dig. Ja så er det igen ”bare” penge i bøssen, men man ved dog konkret, hvad bidraget går til, og ikke mindst forstår man formålet. Er man blandt dem, der uden problemer svinger strikkepindene men mangler lidt inspiration, har Red Barnet allieret sig med Hendes Verden, som har lagt en række strikkemønstre ud på deres hjemmeside.

Grundlaget er altså skabt for at bringe folks empati, kreativitet, engagement og dermed handlekraft i spil. Det er nemlig langt fra alle, der ønsker den ”nemme” løsning, som en pengedonation er. Har man fingrene i dejen, så har man været med til at lave brødet, og det giver hos mange en større følelse af tilfredshed, end hvis brødet er købt. Gør det samme sig gældende i spørgsmålet om at støtte en god sag, er der grund til at tro, at kampagnen Strik en hue og red et barn har gode vilkår.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

34 JOB

Projektleder

Se alle job Indryk job

Job

Engagementschef

Frist: 6. februar

Studentermedhjælper

Frist: 19. februar

Projektleder

Frist: 16. februar
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.