Skamløse danskere spiser de samme kager. Måske er det ikke nok?
Lene Sillasen er meget fascineret af de herboende udlændinge, der tager sig tid til at vende kikkerten mod danskerne og vores vaner, som vi selv er blevet blinde for. Hun finder det stærkt underholdende og tankevækkende. Lene Sillasen har blandt andet læst bloggeren Helen Russells skriverier om, hvad der gør danskere lykkelige. Det er for Helen Russell blevet tydeligt efter et års ophold i en jysk landsby.
Danskerne er skamløse, ligefremme, tager ikke tingene så tungt, og så spiser vi de samme sæson-kager på tværs af nationen – julekager, fastelavnsboller, varme hveder med videre, mens vi hygger med stearinlys og kaffe i hjemmet. En kombination, som ikke kun Lene Sillasen anser for at være fantastisk. Og danskerne tager den afslappede facon med på arbejde. Fødselsdage bliver markerede, der er fredagsmorgenmad langt op ad formiddagen og kontorbands. Det mener Lene Sillasen ikke, at man kender til så mange andre steder i verden. Og det skal vi huske, når vi ansætter nye kolleger, der ikke er danske.
Clashet med det danske arbejdsmarked
I Computerworld 2012 nævner Lene Sillasen en tilsvarende artikel om, at integration af dygtige indiske programmører og projektledere typisk forventer en meget hierarkisk arbejdsplads, hvor man bliver nøje instrueret i sine opgaver. De betyder, at det, der kan undre en udlænding er mangel på høflighed, mangel på struktur og processer, fleksible arbejdstider, manglende beslutningskompetence – og maden. Eller med andre ord alt det vi selv er stolte af, udtaler Lene Sillasen.
Ifølge Lene Sillasen er udfordringen altså, hvis vi fortsat vil sikre dansk vækst og innovation internationalt, at vi danskere formår både at dyrke vores skamløse stærke sider, men samtidig dækker de svage sider, så resten af verden ikke får vores offensive stil galt i halsen.
Hvad mener du? Tag diskussionen videre med Lene Sillasens på Twitter.
The post Lene Sillasen: om den danske, offensive arbejdsstil appeared first on Lene Sillasen - den ambitiøse karrierekvinde.