Laust Skrudland


Laust Skrudland

Laust Skrudland

Karma: 0 (?)

Boost dit immunforsvar under Covid-19! 

Der er efterhånden gået lang tid siden hele Danmarks samfund lukkede ned. Faktisk lidt mere end et år, hvilket føles som en evighed! 

Mange danskere føler sig slidte og trætte efter et år med on/off nedlukning af samfundet og den manglende, fysiske aktivitet. Har du det på samme måde? Læs videre og bliv klogere på, hvordan du booster dit immunforsvar! 

En undersøgelse fra SDU viser, at danskerne bevæger sig 20% mindre under corona krisen. Derfor giver det god mening, hvis du ikke har den samme energi og det samme overskud, som før Corona Krisen. Fysisisk aktiviteter og høj puls nemlig på listen over den opskrift, som giver dig et godt helbred. Det mindsker livsstilssygdomme, og forbedrer dit immunforsvar - så du eksempelvis er mere forberedt, hvis du skulle blive smittet med Corona. 

Lukkede idrætsaktiviteter - hvad gør vi? 

Mange idrætsaktiviteter er stadigvæk lukkede, og det kan være vanskeligt at finde motivationen til en sundere livsstil. Mangel på motivation det påvirker vores sundhed, og i særdeleshed vores immunforsvar. 

 

Hvis du ønsker inspiration til en sundere livsstil under Corona Krisen, så serverer jeg her 5 forslag, som kan bidrage til et stærkere immunforsvar. Det er særligt relevant nu hvor Corona stadigvæk huserer i hele verden. 

1. Gå en tur 

En gåtur er blevet populært under Corona, hvor mulighederne for fysisk aktivitet har været begrænset - og med god grund! En gåtur kan være et afbræk fra en travl hverdag. Om det er med din kæreste, venner, familie eller alene, så stimulerer det hjernen og kickstarter din forbrænding i gang. 

Er du ude og gå alene, er podcast i ørerne også blevet en meget populær ting. Du kan høre Kforums helt egen podcast, eller gå på opdagelse i et univers af forskellige podcasts på blandt andet platforme som Spotify. 

1.1 Vandreture for de hardcore 

Hvis du har mod på lidt mere end en gåtur, så vil det næste niveau være vandreture. En vandretur kræver dog, at du er ordentligt klædt på, da sådanne strækninger oftest er +15km. Du kan sagtens vandre i Københavns- eller Århus' gader, men har du blod på tanden, kan du finde et kort over danske vandreruter her

2. Tag en hjemmetræning

Der er nok bred enighed om, at en hjemmetræning ikke kan sammenlignes med en hård og svedig fitness-tur. Når det er sagt, så vil en hjemmetræning stadig øge forbrændingen og styrke dit immunforsvar. Under Corona handler det for mange om at holde kroppen i gang, og så kan man rigtigt svede igennem, når samfundet igen åbner.

Ønsker du inspiration til hjemmetræningsprogrammer, så du kan forbedre dit immunforsvar? Boost din hjemmetræning med Sport 24’s hjemmetræningsprogram her, hvor du kan finde træningsprogrammer til hele kroppen. Så kan du træne hvor som helst, når som helst!

3. Dyrk yoga

Yoga er et hedt emne for tiden, og det skyldes mange ting. Her er nogle af de ting, som du kan se frem til at få gavn af, hvis du dyrker yoga: 

 • Mindre stress
 • Mere smidig krop 
 • Øget fokus 
 • Mere energi og overskud 
 • Et stærkere immunforsvar

3.1 Yoga er for alle!

Yoga er ikke kun for kvinder; fordelene ved at dyrke yoga er lige så mærkbare, hvis du er en mand. Man behøver ikke være smidig for at kunne dyrke yoga - uanset niveauet er det en mulighed at deltage. Yogastillingerne kan også fungere som et fantastisk afbræk fra en travl hverdag! 

 

Synes du, at det er svært med de der yogastillinger? Bare rolig, jeg har samlet kernen af gode yogaøvelser, så dig og dit immunforsvar kan komme i zen. 

4. Spis sundt 

"Du skal spise sundt og varieret....". Hvis jeg havde en krone for hver gang, jeg hørte den sætning, ville jeg i dag være milliardær. Selvom det er en kliché, så har den stadig ræsonnement. 

Der er mange veje til Rom og sund kost, men der er ingen magiske fødevarer, som gør dig til supermand - gid det var så vel! Hvis du indtager grøntsager, fuldkorn og spiser en fedtfattig kost, så er du allerede godt på vej mod et stærkere immunforsvar. 

4.1 Ekstra boost til immunforsvaret 

Føler du, at du har godt styr på kosten? Så kan du med fordel sikre dig, at du også får tilstrækkeligt med Omega-3-fedtsyrer. Mange danskere får nemlig ikke tilstrækkeligt med både Omega-3-fedtsyrer og vitaminer, og det er ellers vigtigt, hvis du ønsker at have et stærkt immunforsvar. 

5. Sov, sov, sov!

Artiklens prik over i'et er søvn. Vi sover gennemsnitligt 1/3 af vores liv, og det er der god grund til: hvis ikke vi sover, så fungerer vores krop ikke. Vidste du eksempelvis, at en god nattesøvn er den faktor, der har størst indflydelse på dit immunforsvar? 

5.1 Fordele ved søvn 

Du kan godt pakke motion, yoga-stillinger og sund kost sammen, hvis ikke din søvnkvalitet er god. Det er lidt ligesom at bygge et hus uden et fundament; det vil ikke, på nogen måde, give mening. Der er mange råd, som vejleder dig i hvordan du på bedst vis hilser på Ole-lukøje, og her kommer nogle af dem: 

 • Begræns indtaget af koffein efter 16:00
 • Skab en regelmæssig døgnrytme 
 • Sigt efter 8+ timers søvn 
 • Undgå blåt lys 1 time inden du rammer puden  
 • Drop nikotin - alle døgnets 24 timer 
 • Undgå powernaps i løbet af dagen
 
Hvis din søvnkvalitet ikke forbedres med hjælp fra ovenstående råd, eller du uheldigvis ligger øre til en snorkende sidemand, kan du overveje at tage en anti-snorke næsespray i brug. På den måde kan du sætte rammerne for en stille og uforstyrret nattesøvn. 

Der er mange måder, hvorpå man kan styrke sit immunforsvar. Du har lige læst 5 af mine råd, hvorpå du optimerer dit immunforsvar, så nu er du godt på vej! 

 

Kommentarer

Få nyhedsbrev

27 JOB

Senior Content Writer

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.