Lars Jørgensen


Lars Jørgensen

Lars Jørgensen

Karma: 165 (?)

Forfatter:

5


artikler

4


indlæg

Løkkes magtmisbrug fortsætter allerede første dag/tænk at være næsten enig med Pittelkow!
De fleste kan nok huske Venstres 'Panoramasag' i valgkampen, hvor Løkke videregav en historie fra en direktør i en mindre virksomhed, om at det ikke kunne betale sig at arbejde. Kritiske spørgsmål til Løkke til en 'historie' som denne og andre (Panoramahistorien holdt som bekendt slet ikke vand) kan være forklaringen på, at Løkke ikke ønskede at give interview til TV2 og DR på selve den dag, hvor han indsatte regeringen. 

Det er i hvert fald Ralf Pittelkows og Den korte avis' forklaring. Løkke ville hævne sig på medierne over, at de stillede kritiske spørgsmål til ham i valgkampen. I betragtning af Løkke og Venstre-ledelsens tilgang til medierne synes det at være en ganske plausibel forklaring. Og vi ser altså at Løkke fortsætter som han slap - hvis I stiller os kritiske spørgsmål, får I ingen interviews: 

”Der skete noget opsigtsvækkende i går, da den ny Løkke-regering var indsat. Men det blev vist kun opdaget af de færreste. På sådan en dag er et af højdepunkterne for DR og TV2, at man har et direkte interview fra studiet med den ny statsminister. Men det blev der ikke noget af i går – hverken i TV-Avisen på DR eller i Nyhederne på TV2. 

TV-Avisen meddelte, at Løkke ikke havde ønsket at stille op til et interview. Nyhederne sagde ikke noget, men man må regne med, at det samme var tilfældet dér. Det er et interessant spørgsmål, hvorfor Løkke mod sædvane ikke stillede op. Et meget sandsynligt svar er, at han gav igen på TV-stationernes dækning af valgkampen.”

Pittelkow forudser også, at Løkkes regering fremover vil sørge for at få ’rolige interviews uden uro og dårlig atmosfære’. Det er givetvis en korrekt forudsagt ambition, om end der er grund til at betragte en sådan strategi som en ny omgang ’business as usual’ magtmisbrug, der er så typisk for vor tids Venstreledede regeringer:

”Man vil nok i det hele taget se Løkke foretage en mere omhyggelig styring af, hvornår og hvordan han stiller op til fri skydning fra medierne med TV i spidsen. Man så det også på det pressemøde søndag, hvor han præsenterede regeringsgrundlaget. Der blev åbnet for et begrænset antal spørgsmål, og så sluttede seancen. Pointen er ikke at undgå kritiske spørgsmål. Pointen er at undgå, at han hele tiden trækkes ind i situationer med uro og dårlig atmosfære.”

Man fristes til at konkludere, at vi fremover ikke kan stole på de journalisters integritet, som Løkke og co. vil interviewes af. – Samt at hvis ikke der opstår en konflikt mellem Løkkes ny-indsatte regering og de store tv-medier i allernærmeste fremtid, så må vi vel tænke os til, at vi reelt har den største af alle medieskandaler. En ny og stille magtovertagelse og kontrol af vores public service medier.

Link til artiklen her: http://denkorteavis.dk/2015/efter-sin-indsaettelse-som-statsminister-tog-lars-lokke-haevn-for-den-behandling-dr-og-tv2-har-givet-ham/?utm_medium=newsletter_ubivox&utm_source=20150629_Lars%20L%C3%B8kke
 

Kommentarer

Få nyhedsbrev

47 JOB

Kommunikationskonsulent

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.