Kristine Dam Jensen


Kristine Dam Jensen

Kristine Dam Jensen

Karma: 0 (?)

Brands bør vove at afspejle hverdagen
I mit daglige arbejde som Marketing & Communication Supervisor hos Ford Danmark er jeg travlt beskæftiget med at kommunikere drømmebilleder og utopiske scenarier. Jeg iscenesætter vores stolte, mere end 100 årige brand på forskellige kanaler, i en forventning om at vi differentierer os fra vores konkurrenter og fanger forbrugerne. Men i sandhed er det jo sådan at næsten alle bilbrands efterhånden har filmet en reklamefilm på nøjagtig den samme bjergvej, som mig bekendt, vist nok ligger i Spanien og nu er vi kommet til et punkt hvor vi må konstatere at reklameopmærksomheden, aldrig har været lavere og at forbrugerne stort set ikke længere kan adskille den ene ”Bjerg Tvc” fra den anden.
Jeg har derfor haft et stort ønske om at gøre op med den traditionelle måde at lave bilkommunikation på og en tese om at en mere autentisk kommunikationsform måtte være målet.  Jeg ville gerne vise bilerne i et autentisk miljø og i hverdagssituationer, som mange flere kan nikke genkendende til.
En ny amerikansk undersøgelse fra YouGov BrandIndex, bekræfter at vi ER trætte af glansbilleder. 80% af de adspurgte har i undersøgelsen givet udtryk for at de foretrækker autentiske familiemønstre afspejlet i reklamer og 66% af forældrene føler sig rent faktisk særligt tiltrukket af brands, der viser diversitet i de familiermønstre de afspejler i deres kommunikation . Men alligevel er det typisk en far og en mor solidt placeret på bilens førersæder med to søde børn på bagsædet, som vi portrætterer i vores ”Bjerglignende Tvc’er”. Og ja - det er da dejligt at kunne leve som traditionel kernefamilie bestående af far, mor og to børn, men sagen er bare den, at konstellationen er i opbrud. Flere og flere familieformer dukker op.  Antallet af danske skilsmisser var rekordstort i 2014 hvor 19.435 ægtepar blev skilt - det højeste antal skilsmisser på et år nogensinde. Der er desuden flere enlige end nogensinde før. Mere end 37% af den danske befolkning svarende til mere end 1,5 millioner er enlige. Mon ikke tiden er moden til at afspejle den diversitet i vores kommunikation og således udfordre måden at tænke og opleve reklamer på?
 
 
Budskabet til vores bureau Very, var derfor klart. Lad os engagere forbrugerne på en anderledes måde ved at tale til deres følelser i relevante sammenhænge – både de positive og de negative. Vi satte os for at producere en bilreklame, der ikke blot skulle fortælle om bilens fortrin, for det er jo ikke længere en udfordring, eller noget som forbrugerne efterspørger, og et nyt modigt projekt tog form og har nu set dagens lys.
 
 
Med en kortfilm ”Familien” har vi skabt en ærlig og virkelighedsnær kommunikation med den stærke fortælling i centrum; en modig og nyskabende historie, hvor bilen er et naturligt samlingspunkt for en familie i opbrud. Vi anerkender med filmen, at bump på vejen er en del af hverdagen og vi viser at vores biler også er en del af de svære tider i livet, som ved en skilsmisse. Med filmen viser vi, at bilen kan fungere som et sted, hvor dagligdagens udfordringer kommer frem i lyset og løses. Det skal ikke længere være tabu – ikke at være far, mor og børn. Vi skal turde fortælle alle de andre historier. Også når de er sørgmodige eller svære. Det er autentisk og jeg tror det er måden vi kan engagere forbrugerne på.
 
 

Giv din stemme

6 stemmer
4,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

43 JOB

Communication Responsible

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Studentermedarbejder

Frist: 23. september

Digital marketingprojektleder

Frist: 20. september

Sprogkonsulent

Frist: 4. oktober
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.