Kristian Brask Thomsen


Kristian Brask Thomsen

Kristian Brask Thomsen

Karma: 1211 (?)

En levemand på Anholt

I mit virke som arbejderklassens aristokrat (sommelier) har jeg i mit liv haft adgang til at kunne betræde diverse bonede gulve. Danske som udenlandske - royale som borgerlige. Jeg har drukket de mest udsøgte vine, spist kirsebær med de store, kurtiseret smukke kvinder og danset på bordene. Jeg har elsket det hele med himlen som loftet og jeg har lagt store planer for mit fremtidige liv som levemand.

Sidste år mistede jeg så alt. Mit hjem, mine forretninger, min kæreste, min anseelse, min selvrespekt. Alt.

Uden at gå i for meget i detaljer, så gjorde min højtelskede livsstil, at jeg mistede mit daglige fokus på mine forretninger. Samtidig havde jeg omgivet mig med de forkerte - og en gruppe så sit snit til at tilskynde mit down fall og selv lukrere på det. På en teknisk detalje og efter en større retssag mistede jeg retten til at sælge en af mine restauranter - og i ét snuptag adskillelige millioner kroner. Følgelig måtte korthuset falde, lavinen rulle og skaden maksimeres.

Nu, efter at have brugt et år på at bearbejde chokket, undgå hævntanker, gå langs murene og blive sat under økonomisk administration af staten, kan jeg endelig se et skær af lys forenden af tunnelen.     

På søndag begiver jeg mig ud på en rejse jeg aldrig havde troet at jeg skulle på. Men desto mere jeg smager på tanken, desto mere ser jeg det som den sidste destination jeg skal passere, inden jeg kan udfolde mit sande potentiale som mand, som iværksætter og som livsnyder.

Jeg skal til Anholt.

Jeg skal til Anholt og hjælpe en gammel kollega, og måske fremtidig ven, med at gøre hans sted så dejligt som muligt. I min drømmeverden et St. Tropez i Kattegat.

Min kollega hedder Jakob men bliver kaldt for Skurken om end han ikke er en. Dog har han formidable overtalelsesevner. Skurken har fem steder i ét. En restaurant, en grillbar, en softice bod, en købmandsbutik og et møntvaskeri som virker. Alle fem i én bliver til ”Molevitten”.

Denne sommer skal jeg tage mig af butikken. Jeg skal simpelthen være øens havnekøbmand.

Min primære opgave bliver at gøre butikken dejlig, skabe et godt sortiment, drive forretningen bedst muligt og være ham den hyggelige fætter bag disken. I mit sind drømmer jeg om overflod af grøntvarer, friskfangede jomfruhummere, udenlandske cigaretter og blød musik i højttalerne. Men jeg må nok erkende, at det måske mest bliver solcreme, tomme flasker, parasoller og Prince Light. Men jeg vil gøre hvad jeg kan for at give ud af min kærlighed, og se om det kan lade sig gøre at skabe daglige skønhedsmomenter i et supermarked på Danmark mest isolerede ø.

Uanset hvad, så kan jeg hver dag kl. 20 dreje nøglen rundt og sætte mig på restaurantens terrasse med et køligt glas hvidvin – og til halv pris. Hvis jeg er heldig får jeg i min egenskab som sommelier endda indflydelse på hvilke vine jeg skal drikke imens jeg er på øen:-) Og hvis jeg ikke tager meget fejl, så kommer der vist også en del sjove mennesker i løbet sommeren. Jeg har i hvert fald inviteret en del..

Når jeg holder fri skal jeg udforske øen, have sand imellem tæerne, dykke, se sælerne yngle, skrive på min bog, slibe mine våben og komme tilbage i min gamle kampform. Jeg skal prøve at gøre mig klar til en ny epoke i mit liv. En epoke med respekt for det man har, og for hvor hurtigt man kan miste det hvis man ikke passer på det. Lidt ligesom i kærlighed.

I løbet af sommeren vil jeg af og til føre dagbog på denne blog og alle der har lyst til at læse med er velkomne. Indlæg og tanker er ligeledes. Det fedeste vil dog være hvis I kom derop.

God sommer!For info klik ind på:

www.anholt.dk

www.anholt.dk/molevitten.htm

Det bedste indtryk er at lave en Google Earth og zoome ind på den vestlige del af øen. Zoom helt ned på havnen. Det ser da meget dejligt ud.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

47 JOB

Communications Director

Se alle job Indryk job

Job

Studentermedhjælper

Frist: Hurtigst muligt

Kommunikationspraktikant

Frist: 21. april

Kommunikationskonsulent

Frist: Snarest muligt
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.