Kommunikationskursus i København om at lave video med fokus på billeder, lys, interview og kameravinkler

Lav video, der virker

Kom til K-dag og få en dags mesterlære i, hvordan du selv kan lave videoer i god kvalitet uden at sprænge budgettet og investere i dyrt udstyr. Kurset giver dig konkrete metoder og viden om, hvordan dine optagelser får et mere professionelt udtryk – uanset om de skal bruges på intranettet, på sociale medier eller på jeres website.

Om K-dagen


NB: Kurset er afholdt. Se kommende kurser her

Du ved det. Dine konkurrenter ved det. Og dine kunder ved det. Video virker! For video er et effektivt medie til at få budskaberne hurtigt og præcist igennem til medarbejdere, brugere og kunder. Men hvordan undgår du “talking heads”, døde kontorbilleder og forkert belysning? Og hvordan får du interviewet med chefen til at være spændende og skarpt? Tag med til K-dag og få teknikker til selv at producere gode videoer med et klart budskab.
 
 
 
Dagen består af værktøjer, små øvelser, praktiske tips og teori til at forbedre kvaliteten af de videoer, du selv producerer. Du får metoder til at planlægge dine optagelser, så du opnår det bedst mulige resultat. Og vi dykker ned i interviewteknikker, billedbeskæring, kameravinkler og lyssætning.
 
Du kommer til at deltage aktivt på dagen, som består af både oplæg og øvelser - så du er sikker på at få noget konkret med hjem. Dagens øvelser foregår over to runder - parvis eller i mindre grupper. Det betyder, at vi ikke kan garantere, at alle får et kamera i hånden på dagen.
 
Kom til K-dag og få:
  • En række praktiske redskaber og metoder til at forbedre dine optagelser
  • Viden om, hvordan du gør video til en effektiv del af jeres kommunikation
  • Fornemmelse for lyssætning og tips til at lave gode dækbilleder
  • Feedback på dine øvelser og kunnen
  • Redskaber til at planlægge dine optagelser og lave gode interviews
  • Fornemmelse for, hvordan den gode historie fortælles gennem kameraet
 
K-dagen er for:
Dig, der skal i gang med at filme og producere video, men ikke har det store kendskab til området. I bruger professionelt  kameraudstyr eller iPhone til formålet, og det medbringer du til K-dagen. Du skal være indstillet på at deltage aktivt i øvelser i løbet af dagen, og du kommer selv i marken og lave optagelser.
 

Program

Velkommen
Karen Lillelund Knudsen, kursus- og netværksleder, Kforum
 
Den gode video | planlægning, interviewteknik og billedbeskæring
Hvordan laver du den bedste video i forhold til dit formål og din organisations ønsker? Og hvordan planlægger du dine optagelser, så omgivelserne er i orden og du får nok materiale med hjem? Hvordan undgår du “talking heads”, får briefet din interviewperson og stillet de rette spørgsmål? Hvilke billedbeskæringer virker hver gang og hvad skal du passe på med? Vi går fra idé til produktion, og du får en række effektive, tekniske finesser – særligt i forhold til interviewteknik, location og billedbeskæring. Undervejs bliver du introduceret til en række eksempler, som du kan lade dig inspirere af og omsætte til din organisations behov.
 
Skyd et interview
Vi omsætter dagens første læring til praksis, og du bliver sammen med andre sendt i marken og optage et interview med fokus på indhold og billedbeskæring. Vi samles og gennemgår optagelserne, og du får feedback og gode råd til forbedringer. 
 
Frokost
 
Få de gode skud i kassen | dækbilleder, lyssætning og kameravinkler
Hvordan får du de gode og rigtige optagelser i hus? Hvordan laver du gode dækbilleder og sikrer dig, at din video hverken er over- eller underbelyst? Du får konkrete metoder til at optage og forbedre dine optagelser og tips til simpel opsætning og teknik med få hjælpemidler. Vi dykker ned i interview- og dækbilleder, lys og kameravinkler, og du lærer, hvilket og hvor meget materiale der skal til at lave en professionel video. Vi kommer også omkring udvælgelse af interview-optagelser og vægtning af dækbilleder, så du er klædt på til at gå i gang med videoredigering hjemme i organisationen.
 
Lav en film
Vi tager endnu en optage-session i grupper – denne gang med fokus på vinkler, dækbilleder og lyssætning, så du får testet, hvor meget og hvilken type materiale en god video bør består af. Efterfølgende ser vi på resultatet, og du får feedback og tips til forbedringer og gode råd til at sortere i dit materiale, så du er klar til at redigere det.
 
Undervejs i dagens program får du sparring og gode råd til dine konkrete videoudfordringer!

K-dagen bliver ledet og faciliteret af Mikkel Blaabjerg og Sune Lykke Albinus fra filmproduktionsselskabet GreenCph. Mikkel og Sune har mange års erfaring med filmproduktion. Og de er særligt dygtige til at forbinde brands og mennesker via levende billeder og storytelling. Mikkel og Sune er begge uddannet fra den uafhængige filmskole SUPER16, og de har begge instrueret en række kortfilm, spillefilm og dokumentarer samt lavet videoer for forskellige private og offentlige virksomheder og politiske partier. 

Udbytte

Efter denne K-dag har du og din organisation:
  • Fået konkret viden om, hvordan I går direkte til optagelserne og laver selvproducerede videoer til jeres virksomhed
  • Fået en god og brugbar fornemmelse for billeder, lyssætning og kameravinkler, der virker i forhold til formålet
  • Lært at vinkle historien, så den giver mening og får budskabet igennem

Mød

Mikkel Blaabjerg har 15 års erfaring som instruktør, journalist, underviser og foredragsholder. Han har været involveret i spillefilm, dokumentarfilm, tv-serier og en lang række reklamefilm og har lavet intern og ekstern kommunikation med levende billeder for flere af Danmarks største virksomheder, organisationer og politiske partier.
 
Jesper Grubb har mange års erfaring med undervisning (mobilvideo) og filmproduktion fra reklamebureauer og Nimbus Film. Og han står bag Danmarks mest hørte film-podcast - "Filmnørdens Hjørne". 
 
Mikkel Blaabjerg
Instruktør/CEO
Green Copenhagen
Jesper Grubb
Manuskriptforfatter, konceptudvikler og underviser

Praktisk

Hvornår?
K-dagen løber af stablen tirsdag den 1. september. Kom fra 8.30 til let morgenmad. Vi begynder kl. 9.00 præcis og slutter kl. 16.00.
 
Hvor?
K-dagen bliver afholdt hos Kforum, Gammel Kongevej 3E, 4. sal, 1610 København K. 
 
Hvad skal jeg medbringe?
Da dagen blandt andet består af øvelser, hvor du selv kommer i marken og optage, skal du medbringe et fuldt opladt kamera eller en iPhone. Det er ikke nødvendigt at medbringe kameramikrofon eller lignende lydtilbehør.
NB: Vær opmærksom på, at optagelserne foregår i par eller mindre grupper, og at alle derfor ikke er garanteret muligheden for at få lov til at filme.
 
Hvad koster det?
Prisen er kr. 4990 (ekskl. moms).
Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en bekræftelse på, at du er tilmeldt, og en faktura inden for en uge. Tilmeldingen er bindende. Bliver du forhindret i at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i dit sted.
 
Tag din kollega med
Vi giver 20 procent rabat til din kollega, hvis du vil have en med, du kan dele dagens viden med, når I er hjemme igen. Din kollega skal blot skrive "Kollegarabat" i feltet "Evt. andre oplysninger til fakturering" ved tilmelding.
Rabatten dækker alle følgende tilmeldinger fra samme organisation til samme kursus og kan ikke kombineres med andre tilbud (fx early bird-rabat).
 
Er der en studenterplads?
Kforum tilbyder én gratis studenterplads på denne K-dag. For at komme i betragtning skal du være aktiv på overbygningen af en relevant kandidatuddannelse. Du kommer til at indgå i dagen på lige fod med de øvrige deltagere, mod at du efterfølgende publicerer de vigtigste pointer fra dagen på din K-profil.
Studenterpladsen på denne K-dag er: Taget.

Har du spørgsmål?
Du er velkommen til at kontakte Karen Lillelund Knudsen på 33 42 21 60. Du kan også skrive til kdag@kforum.dk
 
Sådan finder du
Kforum
Gammel Kongevej 3E, 4.sal,
1610 København V.

FAQ

Andre kursister giver dette kursus
4,8/5
Dato:
Tirsdag 1. september 2015
Tidspunkt:
9.15-16.00
Sted:
Pris pr. deltager:
4990 (ekskl. moms)
 

Kontakt

Mød

Mikkel Blaabjerg
Instruktør/CEO
Green Copenhagen
Jesper Grubb
Manuskriptforfatter, konceptudvikler og underviser

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.