Kursus i taleskrivning - et af Kforums kurser i København

Skriv endnu bedre taler

Skriver du taler for andre som en del af dit job? Og mangler du til tider inspiration, nye metoder og friske idéer til at gøre det endnu bedre? Så tag med til en kort K-dag for taleskrivere, hvor vi sætter fokus på, hvordan du skriver levende taler med gennemslagskraft.

Om K-dagen


NB: Kurset er afholdt. Se kommende kurser her

Gode taler skaber entusiasme, engagement og loyalitet hos jeres vigtigeste målgrupper. Dårlige taler går i bedste fald blot i glemmebogen. Men hvordan fastholder du inspirationen og udvikler din taleskrivning, så du kan fortsætte med at skrive taler, der fænger ? 
 
Kom til en kort K-dag, hvor vi bruger tre timer på at dykke ned i de virkemidler, der effektivt fanger tilhørernes interesse og får budskabet til at leve – og få gode, konkrete råd til at skrive endnu bedre taler.
 
Du får også indblik i, hvordan toppolitikernes taler bliver til og får flere retoriske kneb, der gør dig til en bedre historiefortæller. Vi arbejder vi kort med, hvordan du skaber den mest effektive proces, når du skriver taler for andre - og så deler vi erfaringer og tips & tricks med hinanden.
 
 
Tag med til K-dag og:
 
  • Få gode, konkrete råd til at skrive bedre taler og præsentationer
  • Få værktøjer til at analysere talesituationen
  • Udvid dine retoriske kneb og bliv en bedre historiefortæller
  • Få et unikt indblik i andre taleskriveres arbejde og udvid dit netværk
 
K-dag er for
Dig, der arbejder helt eller delvist med taleskrivning eller præsentationer - om du gør det ofte eller i ny og næ - i organisationer, det offentlige eller private virksomheder og som gerne vil mestre håndværket endnu bedre.
 
Kurset byder både på indlæg og praktiske øvelser, og du skal være indstillet på at deltage aktivt.  Vi bruger frokosten til at udveksle erfaringer og dele vores egne bedste tips og taler.
 

Program

 
9.00 Velkomst 
Louise Grau, chefkonsulent, Kforum
 
Skriv til øret, så folk de lytter
Mundtlig kommunikation er et helt andet sprog end det skriftlige, og derfor er det helt anderledes at skrive til øret end til øjnene. Den gode historie er den mundtlige kommunikations stærkeste kort. Men hvordan skaber du en historie, der får lytteren til at hænge ved fra start til slut? Lær flere retoriske kneb, der får publikum til at høre efter.
 
At være en god taleskriver handler langt hen ad vejen ligeså meget om at være en god lytter som at være en god skribent. Mød en der sidder bag tastaturet hver dag, skriver tre til fem taler om ugen, og som stadig synes, at det er sjovt. Få indsigt i, hvordan inspirationen fastholdes. 
 
Jesper Langergaard, taleskriver for uddannelsesminister Morten Østergaard og chefkonsulent i Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. Tidligere taleskriver for videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen.
 
12.00 Frokost og fortsat erfaringsudveksling
 

Udbytte

Efter K-dag kan du, dine kolleger og din organisation
 
  • Få stærkere talspersoner, som formår at kommunikere jeres budskaber klart og fængende
  • Trænge bedre igennem til vigtige målgrupper med jeres væsentligste budskaber
  • Skabe større loyalitet blandt jeres målgrupper ved at kommunikere personligt og i øjenhøjde

Mød

Jesper Langergaard

har de sidste tre skrevet ministertaler år for uddannelsesminister Morten Østergaard og videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen. 
 
Han er chefkonsulent i Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser og har tidligere været ansat i Beskæftigelsesministeriet og på Huset Mandag Morgen. 
 
Læs mere om Jesper Langergaard og politisk taleskrivning her
Jesper Langergaard
Chefkonsulent og taleskriver
Uddannelses- og Forskningsministeriet

Praktisk

Hvornår?
Torsdag den 15. november 2012. Vi begynder kl. 9.00 og afslutter med en let netværksfrokost.  Kom kl. 8.45 til en croissant og en kop kaffe.
 
Hvor?
Vi mødes hos Kommunikationsforum, Gammel Kongevej 3E, baghuset 4. sal, 1610 København V.  Gå ind i gården og tag glaselevatoren til receptionen på fjerde sal. 
 
Hvordan melder jeg mig til?
Pladserne på K-dag besættes, efterhånden som tilmeldingerne kommer ind. Så tilmeld dig hurtigst muligt nederst på siden. Husk eventuelt EAN-nr.
 
Hvad koster det?
Se prisen i højrespalten. Der er let morgenmad, frokost og materialer inkluderet. Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en bekræftelse på, at du er tilmeldt, og en faktura inden for en uge. Tilmeldingen er bindende. Bliver du forhindret i at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i dit sted.
 

Er der en studenterplads?

Kforum tilbyder én gratis studenterplads på denne K-dag. For at komme i betragtning skal du være aktiv på en relevant kandidatuddannelse, og gerne have et konkret projekt/en opgave om emnet. Det er også en fordel at have en aktiv K-profil. Du kommer til at indgå på lige fod med de øvrige deltagere, mod at du efterfølgende publicerer de ti vigtigste pointer fra dagen på din K-profil.

 

Studenterpladsen på denne K-dag er: taget

 
 
Har du spørgsmål?
Du er velkommen til at kontakte Louise Grau på  33 42 21 60. Du kan også skrive til kdag@kforum.dk.
 
Vi glæder os til at se dig.
 
Sådan finder du
Kforum
Gammel Kongevej 3E, baghuset 4. sal,
1610 København V

FAQ

Andre kursister giver dette kursus
4,5/5
Dato:
Torsdag 15. november 2012
Tidspunkt:
9.00-13.00
Sted:
Pris pr. deltager:
2490 (ekskl. moms)
 

Kontakt

Mød

Jesper Langergaard
Chefkonsulent og taleskriver
Uddannelses- og Forskningsministeriet

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.