Sæt politisk dagsorden og indtag ekspertpositionen

Sæt dagsordenen: Træn dine eksperter og fagchefer

Kun de stærkeste interesseorganisationer, forskere eller styrelser lykkes med at vinde medietid og sætte politisk dagsorden på tværs af medier med udvalgte talspersoner som eksperter. Lær, hvordan du skaber eksperten og giver ham eller hende færdighederne til at indtage ekspertpositionen og sætte dagsorden for sig selv og for organisationen.

Om K-dagen


NB: Kurset er afholdt. Se kommende kurser her

Alle organisationer ønsker sig en Steen Bocian. Typen, der har evnen og færdighederne til at indtage en ekspertposition, bliver brugt som faglig ekspertkilde af medierne og sætter en tydelig politisk dagsorden for sig selv og for sin organisation.
 
På denne K-dag lærer du med effektive teknikker at træne din organisations fagchefer, eksperter eller fagligt tunge medarbejdere til at vinde medietid og sætte dagsorden i det politiske landskab på tværs af medier. Du lærer at finde og skabe din organisations eksperter, så han eller hun står nummer ét på både journalisternes speed dial-liste og politikernes invitationsliste, når de skal bruge en ekspert.

Særligt gennem sociale og digitale medier som Twitter, LinkedIn, blogs, podcast mv. skal vi træne dem i, hvordan de sætter sig hårdt på ekspertpositionen, når muligheden opstår. Vi ser på, hvordan man inspirerer dem, træner dem, følger op på dem og sikrer sig, at de når resultaterne, mens de opøver evnen til selv at bestemme over egen medietid og slagkraft i forhold til udvalgte dagsordener. Og så lærer vi at opbygge fundamentet omkring dem, så de har de grundlæggende taktikker på plads, inden de fanger medietiden.

Vi dykker ned i det hele på denne K-dag, hvor du blandt andet får:
  • Effektive teknikker og modeller til, hvordan du finder og bruger din organisations fagchefer, eksperter eller fagligt tunge medarbejdere på tværs af medier til blandt andet at skabe presseomtale, sætte politisk dagsorden og skærpe jeres budskaber.
  • Helt konkrete strukturer og taktiske greb til, hvordan dine eksperter griber de rette muligheder på de rette tidspunkter.
  • Redskaber til at engagere udvalgte medarbejdere, så de bliver værdifulde talspersoner for virksomheden.
  • Tips, tricks og viden om, hvordan eksperten vinder medietid på tværs af medier som Twitter, LinkedIn, blogs og podcasts.
  • Viden om, hvordan du sætter eksperten ind i dit eksisterende talsmandshierarki og sætter det i sammenhæng til organisationens samlede forretningsmål.
 
K-dagen er for dig, der er kommunikatør, ansvarlig for eller medskaber af din virksomheds digitale kanaler, Employee Advocacy, pressearbejde, Twitter-aktivitet eller generelle SoMe-aktiviteter. Du er ikke nybegynder, men trænger til en opgradering af dine kompetencer.

Program

Velkommen 
Anna Beck Laulund, kursus- og netværksleder, Kforum

Sådan finder du eksperten
Hvilket DNA skal de have? Hvordan udvælger du dem? Hvad skal der til, før de kan få rum til at indtage positionen? Hvordan sætter du dem i spil ift. din organisations talsmandshierarki?
Benjamin Rud Elberth, digital rådgiver & direktør, Elberth Kommunikation

Taktisk bund
Hvilken taktisk bund og hvilke værktøjer skal der være under eksperten, før de kan flyve? Hvad skal du sikre? Hvordan undgår du, at de kommer til skade eller siger noget i strid med firmapolitikken, men uden at bremse deres engagement?
Benjamin Rud Elberth, digital rådgiver & direktør, Elberth Kommunikation
 
Vind medietiden
Sådan vinder eksperten medietid med medier som Twitter, LinkedIn, blogs og podcasts.
Benjamin Rud Elberth, digital rådgiver & direktør, Elberth Kommunikation
 
Frokost
 
Case-oplæg
 
Det åbne vindue
Hvordan laver du strukturer i din interessevaretagelse og presseindsats, så eksperten kan bruges som taktisk spilllekort og vinde medietiden eller sætte dagsorden? Vi ser på de strukturer, der skal på plads, for at eksperten kan gribe muligheden på de rigtige tidspunkter.
Benjamin Rud Elberth, digital rådgiver & direktør, Elberth Kommunikation

Sådan træner du og følger op
Hvilken inspiration, træning og opfølgning skal de have, før de får effekt og bliver ved med at lykkes?
Benjamin Rud Elberth, digital rådgiver & direktør, Elberth Kommunikation
 
Tak for i dag
Anna Beck Laulund, kursus- og netværksleder, Kforum
 

Udbytte

Efter denne K-dag kan du:
  • Aktivere og engagere udvalgte medarbejdere, så de bliver dygtige og engagerede talspersoner for din virksomhed.
  • Dokumentere over for ledelsen, hvorfor og hvordan jeres eksperter skal og kan vinde medietid på tværs af medier som Twitter, LinkedIn, blogs og podcasts.
  • Bruge de mest effektive taktikker til, hvordan dine eksperter griber de rette muligheder på de rette tidspunkter.
  • Arbejde sammen med dine kollegaer om det, der reelt leverer værdi til din virksomhed, som blandt andet relationsopbygning, positionering af eksperter, krisehåndtering, politisk agendasetting og presseindsatser. 

Mød

Benjamin Rud Elberth
Digital rådgiver og Direktør
Elberth Kommunikation
Rådgiver og direktør i kommunikationsbureauet Elberth Kommunikation og i Elberth Sport. Benjamin har igennem flere år har været med til at skabe eksperter i mediebilledet med afsæt i sociale og digitale medier. Han hjælper politiske organisationer og sportsbrands med at få fortællingen til at sidde rigtigt på tværs af medier og er specialist i at rådgive på tværs af medier med tydeligt afsæt i det digitale. Benjamin tænker digitale og social medie-overbygninger på klassiske strukturer som PR, PA og salg. Han er uddannet Cand.mag. i dansk fra Aarhus Universitet og Master i Cross-Media Communication fra Københavns Universitet. Forfatter til "Digital Interessevaretagelse" fra 2017 og ”Fra modtager til Medtager” fra 2020. Følg Benjamin på Twitter: https://twitter.com/BenjaminElberth

Praktisk

Hvornår?
Tirsdag 30. november 2021, kl. 9.15-16.00. Kom fra kl. 8.45 til let morgenmad. Vi begynder kl. 9.15 præcis og slutter senest kl. 16.00.

Hvor?
K-dagen holdes hos Kforum, Gammel Kongevej 3E, 4. sal., 1610 København V.
 
Forholdsregler ang. corona
Corona er desværre ikke ovre endnu. Vi sørger derfor for masser af sprit, udluftning af lokaler og sikker forplejning på alle vores kurser og arrangementer.

Hvordan melder jeg mig til?
Tilmed dig ved at udfylde felterne her. Pladserne på K-dagen besættes, efterhånden som tilmeldingerne kommer ind. Husk eventuelt EAN-nr.
 
Hvad koster det?
Prisen er kr. 5490 (ekskl. moms). Prisen dækker kurset og god forplejning, inklusive frokost. Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en bekræftelse på, at du er tilmeldt, og en faktura inden for en uge. Bemærk, at tilmeldingen er bindende. Er du forhindret, er du meget velkommen til at sende en kollega i stedet for.
 
Hvis du er kandidat til at søge om efteruddannelse i en af de Grafiske Kompetenceudviklingsfonde, så kan du søge om at få dækket hele kursusafgiften. Se her, hvordan du søger gennem fonden. 
 
NGO-rabat
Hvis du arbejder for en NGO, så tilbyder vi 20 procent rabat på alle endagskurser. Skriv NGO-rabat i fakturafeltet. 

Tag din kollega med
Vi giver 20 procent rabat til din kollega, hvis du vil have en med, du kan dele dagens viden med, når I er hjemme igen. Din kollega skal blot skrive "Kollegarabat" i feltet "Evt. andre oplysninger til fakturering" ved tilmelding.
Rabatten dækker alle følgende tilmeldinger fra samme organisation til samme kursus og kan ikke kombineres med andre tilbud. 

Rabatten dækker alle følgende tilmeldinger fra samme organisation til samme kursus og kan ikke kombineres med andre tilbud (fx early bird-rabat).
 
Er du studerende, kan du komme gratis med på K-dag
Kforum tilbyder én gratis studenterplads på denne K-dag. For at komme i betragtning skal du være aktiv på overbygningen af en relevant kandidatuddannelse. Du kommer til at indgå i dagen på lige fod med de øvrige deltagere, mod at du efterfølgende publicerer et opslag på LinkedIn om dit udbytte og de vigtigste pointer fra K-dagen. Ansøg om studenterpladsen ved at sende en mail til kdag@kforum.dk med kort info om din kandidatuddannelse og kursets relevans for din uddannelse og/eller faglige interesse. Du får besked senest 4 uger inden kursusstart om, hvorvidt du har fået pladsen på kurset.
 
Kursusbevis
Efter kurset får du tilsendt et digitalt diplom, som du kan tilføje til din LinkedIn-profil, dele på Facebook og Twitter eller gemme som pdf-fil. Dit kursusbevis bliver gemt hos Diplomasafe, eller du kan gemme det i din egen e-Boks.

Har du spørgsmål?
Du er velkommen til at kontakte os på kdag@kforum.dk eller 33 42 21 60.

Vi glæder os til at se dig!
Sådan finder du
Hos Kforum
Gl. Kongevej 3E, Baghuset,
1610 Københa V.

FAQ

15949 kursister giver vores kurser:
4,4/5
Dato:
Tirsdag 30. november 2021
Tidspunkt:
9.15-16.00
Sted:
Pris pr. deltager:
5490 (ekskl. moms)
 

Kontakt

Mød

Benjamin Rud Elberth
Digital rådgiver og Direktør
Elberth Kommunikation

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.