To-dageskursus i pressehåndtering og krisekommunikation

2-dages presseforløb: Pitch, pressekontakt og krisekommunikation

Som pressemedarbejder er du bindeleddet mellem organisation og journalister. En rolle, hvor du både internt og eksternt kæmper med at kommunikere og time de rigtige historier til de rigtige medier. Og hvad gør I, når medierne pludselig blæser en historie op, og du skal være klar med et kriseberedskab?

Om K-dagen


NB: Kurset er afholdt. Se kommende kurser her

På to dage ruster vi dig til at blive endnu skarpere på dit pressepitch og din pressehåndtering, og vi tager dig gennem krisekommunikationens DNA, så du aldrig er i tvivl om, hvordan du skal håndtere en krise med kommunikation, næste gang den opstår. For den kommer, når du mindst venter det – og du skal være forberedt på situationen før, under og efter. 
 
Den første dag tager vi fat på dit pressepitch og din relation til redaktionerne. Du lærer, hvordan det er at arbejde på mediernes præmisser, og hvordan du sikrer dig, at jeres historier har den rette aktualitet og dermed en ærlig chance for at trænge igennem til medierne. Travle journalister skal rammes rigtigt. Men hvordan? Vi dykker ned i dit pressepitch og arbejder med din egen historie, gør dine vinkler konkrete og giver dig værktøjer til, hvordan du fremover kan sikre dig opmærksomhed ved hver eneste PR-lancering gennem relation og optimal vinkling.
 
På andendagen arbejder vi os gennem krisekommunikationens DNA. Hvordan afbøder du en krise bedst muligt? Hvornår og hvordan skal du reagere proaktivt eller reaktivt? Hvad kan du lære af en krise? Og hvordan benyttes denne viden til at stå stærkere efter stormen? Du får konkrete værktøjer og modeller til kriseforebyggelse og kommunikation under en krise, og du får mulighed for at byde ind med din egen krisecase.
 
På dette todagesforløb får du konkrete redskaber til, hvordan du mest effektivt arbejder med dit opsøgende pressearbejde og din håndtering af pressekontakterne. Du bliver desuden klædt på krisekommunikationsstrategisk, så du er klar til at styre både dine talspersoner og din organisation gennem den næste mediestorm. Begge dage er fra kl. 09.15-16.00.
 
Kursusforløbet er for dig, der er presse- eller kommunikationsansvarlig, -medarbejder eller -konsulent, såvel i den private som den offentlige sektor.
 

Program

Dag 1: Skærp dit pitch, og styrk dine presserelationer
Onsdag 16. marts 2021, kl. 09.15-16.00

Vi  sætter fokus på relationen til redaktionerne og lærer, hvordan det er at arbejde på mediernes præmisser, samt  hvordan jeres historier får den rette aktualitet. Hvad virker, når vi skal sælge stof til redaktionerne? Berlingskes redaktionschef Kasper Krogh inviterer os helt ind i maskinrummet og giver os redskaberne til at sikre dig, at de rette journalister gerne vil tage telefonen næste gang, du ringer. Vi hører om helt aktuelle cases på historier, der er trængt igennem: hvordan og hvorfor.
 
Om eftermiddagen dykker vi ned i dit pressepitch og arbejder med din egen historie. Hvad gør en god historie? Hvad fænger lige nu? Vi gør dine vinkler konkrete, arbejder hands-on og gør det tydeligt, hvad der virker og ikke virker. Du får værktøjer til at sikre dig opmærksomhed ved hver eneste PR-lancering gennem relation og optimal vinkling.
 
Dagens underviser: Claus Bendsen, kommunikationsrådgiver og partner, The Central
Dagens case: Kasper Krogh, redaktionschef, Berlingske
 
Dag 2: Få styr på jeres krisekommunikation – før, under og efter
Torsdag 17. marts 2021, kl. 09.15-16.00
 
Krisekommunikation er en helt særlig disciplin, som ikke blot skal tages frem, når krisen rammer, men bør være en integreret del af alt strategisk kommunikations- og pressearbejde. Det handler om systematisk og strategisk kriseforebyggelse, som integrerer hele organisationen og klarlægger virksomhedens, organisationens eller politikerens styrker, svagheder, muligheder og trusler.
Her får du helt konkrete værktøjer til krisehåndtering i praksis. Hvordan udvikler en krise sig? Hvilke redskaber skal man benytte hvor og hvornår? Hvornår skal man sige undskyld, hvornår skal man lægge sig fladt ned, og hvornår skal man stå fast på budskabet?
 
I krisekommunikation er det afgørende, at du som pressemedarbejder hele tiden får styrket og bekræftet dit mandat og din strategiske retning hos din ledelse. Du får konkrete råd til, hvordan man ”oversætter” sproget fra kommunikationsafdelingen til et sprog, ledelsen kan forstå og accepterer, og vi diskuterer, hvordan man som pressemedarbejder sikrer sig handlefrihed, råderum og mandat til at drive (krise)kommunikationen effektivt.
Vi arbejder desuden med din egen medbragte case for en aktuel eller potentiel krise.
 
Dagens underviser: Rasmus Windfeld, pressechef, FLSmidth
 

Udbytte

Efter dette K-forløb kan du:
 • Hæve dig fra driftsfokus til strategisk fokus og øge jeres synlighed og sammenhæng i pressearbejdet
 • Skabe vedholdende og gode relationer til dine pressekontakter
 • Sikre, at din vinkling er lige i øjet og sendt til den rette modtager
 • Håndtere en krise, før, under og efter via konkrete redskaber og opdateret viden om krisekommunikation. Du kan kommunikere dig bedst muligt ud af krisen og mindske skaderne, når en krise har rystet din virksomhed eller organisation
 • Få talspersoner tunet bedst muligt ind på samarbejdet med pressen og mediernes betingelser
   
 • Skabe det rette interne mandat til både krisehåndtering og dag til dag-pressearbejdet, så du får indflydelse på historier og budskaber, og jeres organisation får flere og bedre historier i medierne
 
Efter kurset får du tilsendt et digitalt diplom.
 
En uge inden kursus-start skal du sende følgende til Kforum: 
 1. En case på en historie, du gerne vil have (eller forgæves har forsøgt) at få i medierne
 2. En case fra din virksomhed eller organisation på en aktuel eller potentiel krisesag.
 3. Et eksempel på et pitch, du selv har lavet.

Mød

Rasmus Windfeld
Pressechef
FLSmidth
Rasmus Windfeld er pressechef hos FLSmidth og tidligere PR Direktør hos LEAD Agency, hvortil han kom fra en stilling som pressechef gennem 8 år i Siemens Danmark. Endnu før det var Rasmus kommunikationschef i TDC Erhverv og en del af koncernens presse-team. Rasmus har også gennem en årrække været ledende chefredaktør i forlaget Audio Media. Sideløbende med sine faste stillinger har han i de seneste ti år været ekstern lektor i strategisk kommunikation på CBS. Rasmus har stor erfaring med at håndtere kritiske historier og føre højtprofilerede virksomheder gennem stormfuld mediedækning.
Claus Bendsen
Rådgiver og medejer
The Central
Claus Bendsen er rådgiver og medejer i kommunikationsbureauet The Central. Han har tidligere været partner hos Friday og to andre kommunikationsbureauer. Claus er en af Danmarks skarpeste positioneringsrådgivere og ekspert i at skabe synlighed.
Kasper Krogh
Redaktionschef
Berlingske
Kasper Krogh har ansvar for de journalister, som skriver til avisen og b.dk inden for nyhedsområder som fx indland, politik, sundhed, velfærd, forsvar, krimi, integration og uddannelse. Har arbejdet på Berlingske siden april 2004 og var i en årrække i Berlingskes gravegruppe. Siden 2014 har han været leder og redaktionschef på Berlingske.

Praktisk

Hvornår?
Presseforløbet løber over to dage, onsdag den 16. og torsdag den 17. september 2021 fra kl. 9.15-16.00. Hver kursusdag indeholder god forplejning i løbet af dagen og plads til networking og faglig sparring.

Onsdag 16. marts: Skærp dit pressepitch, og styrk dine presserelationer
Torsdag 17. marts: Få styr på jeres krisekommunikation – før, under og efter

Hvor?
K-dagen holdes hos Kforum, Gammel Kongevej 3E, 4. sal., 1610 København V.

Hvordan melder jeg mig til?
Tilmeld dig ved at udfylde felterne her. Husk CVR nr. eller eventuelt EAN-nr.

Hvad koster det?
Prisen er kr. 9.990 (ekskl. moms).
 
Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en bekræftelse på, at du er tilmeldt, og en faktura inden for en uge. Bemærk, at tilmeldingen er bindende. Er du forhindret, er du meget velkommen til at sende en kollega i stedet for.
 
Hvis du er kandidat til at søge om efteruddannelse i en af de Grafiske Kompetenceudviklingsfonde, så kan du søge om at få dækket hele kursusafgiften. Se her, hvordan du søger gennem fonden. 
 
Bemærk: Det er ikke muligt at få kollegarabat eller rabat som medlem af Kommunikation og Sprog på dette presseforløb. Er du medlem af Kforums netværk, får du 20 % på forløbet.
 
Kursusbevis
Efter kurset får du tilsendt et digitalt diplom, som du kan tilføje din LinkedIn-profil eller gemme som pdf. Dit kursusbevis bliver gemt hos Diplomasafe, eller du kan gemme det i din egen e-Boks.

Har du spørgsmål?
Du er velkommen til at kontakte Kforum på 33 42 21 60 eller skrive til kdag@kforum.dk

 

FAQ

16326 kursister giver vores kurser:
4,4/5
Dato:
Onsdag 16. marts 2022
Tidspunkt:
9.15-16.00
Sted:
Pris pr. deltager:
9990 (ekskl. moms)
Alle møderne:
16. marts 2022, kl. 9.15-16.00
17. marts 2022, kl. 9.15-16.00
 

Kontakt

Mød

Rasmus Windfeld
Pressechef
FLSmidth
Claus Bendsen
Rådgiver og medejer
The Central
Kasper Krogh
Redaktionschef
Berlingske

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.