Færøerne: Kommunikationskursus i nudging om at skabe adfærdsændringer gennem kommunikation

Færøerne: Nudge jer til mere effektiv kommunikation

Med nudging kan du påvirke din modtagers beslutninger og adfærd – og give dine kampagner og anden kommunikation større gennemslagskraft. Mød nudging-eksperten Line Groes på K-dag på Færøerne og lær, hvordan nudging for eksempel kan skabe gode vaner, få medarbejderne til at forstå strategien, ændre holdninger, skaffe penge til gode formål eller få folk til at gøre noget mere effektivt. 

Om K-dagen


NB: Kurset er afholdt. Se kommende kurser her

Kender du fluen i toiletkummen, der får mænd til at sigte på det helt rette sted? Så kender du også til 'nudging': Det blide puf, der får os til at handle hensigtsmæssigt på en nem måde. Men hvordan kan vi bruge nudging i vores kommunikation? Hvordan hjælper vi hele tiden vores modtagere på vej og gør det nemt for dem at nå i mål? Kom til K-dag og lær at bruge det meget effektive værktøj i jeres kommunikationsarbejde. Tilmeld dig her

 

Kilde: Stig Nygaard , Flickr (billedet er beskåret)

 

Nudging skaber adfærdsændringer

Succeskriteriet for kommunikationsarbejde er ofte et antal ’likes’ eller visninger, men hvad skete der med den adfærdsændring som kommunikationsindsatsen helst skulle medføre? Hvis målet med kommunikationen er reelle adfærdsændringer, er en løsning at brugenudging-værktøjer i kommunikationsstrategien. Nudging har med rette fundet vej ind i både eksterne kampagner og i den interne kommunikation, for hvis værktøjerne bruges rigtigt, har de et enormt potentiale. Uanset om det drejer sig om at skabe gode vaner, få medarbejderne til at forstå strategien, ændre holdninger, skaffe penge til gode formål eller at få folk til at gøre noget mere effektivt. Hvis du har set "Vanens magt" på DR1 ved du også allerede nu, hvor stor en forskel nudging kan gøre. 

 

På denne K-dag tager vi fat i en række helt konkrete nudging-værktøjer, og introducerer dig for de nyeste eksempler på området. Du får indblik i andres erfaringer med nudging samt tips og tricks til, hvordan du selv kommer i gang med at bruge metoden. Derudover får du mulighed for at bruge dagens læring i praksis, når vi træner værktøjerne, så du får dem ind under huden.

 
K-dagen giver dig:
  • Konkrete metoder til at ”nudge” jeres kommunikatiosarbejde 
  • En lang række eksempler på nudging fra forskellige organisationer og virksomheder
  • Mulighed for at træne dine nye nudging-færdigheder i praksis
Kom til K-dag på Færøerne
Første gang vi holdt K-dag på Færøerne blev det evalueret til hele 4,5 på en 5-skala, og kurset her er den eneste mulighed for at møde dygtige Line Groes hos Kforum i foråret 2015
 
 

Program

Velkommen  
Karen Lillelund Knudsen, netværks- og kursusleder, Kommunikationsforum
 

Puf din modtager i mål  lær at bruge nudging som adfærdsændrende element i dine kampagner

Et klassisk dilemma i både intern og ekstern kommunikation er, hvordan vi balancerer mellem ønsket om at bruge engagerende involvering og ønsket om samtidig at lave styret kommunikation, der skaber specifikke adfærdsændringer. For tør vi involvere modtagerne, hvis de nu ikke mener det samme som os? Og på den anden side: Kan vi overhovedet få dem til at flytte sig i en bestemt retning? Du bliver sat ind i, hvordan du konkret engagerer din modtager ved hjælp af nudging, som en yderst håndgribelig måde at ændre sin kommunikation på. Med nudging kan du påvirke din modtagers beslutninger og adfærd direkte, og derfor kan metoden optimere effekten af dine kampagner og kommunikative tiltag. Line Groes giver konkrete eksempler på de nyeste nudging-tiltag fra ind- og udland, som du kan lade dig inspirere af og bruge i dine egne kampagner. 

Line Groes, nudging-rådgiver og direktør, Is it a Bird. Line arbejder med at skabe forandringer i organisationer med bl.a. nytænkende kommunikationsinitiativer og nudging, og har tidligere arbejdet hos MindLab, der er et offentligt innovationscenter. 

 

Frokost
 
Inspirationstur 
Hvordan kan vi bruge nudging i vores kampagner og det øvrige kommunikationsarbejde? Og hvad har andre gjort? Vi tager på inspirationstur i forskellige nudging-cases, så du får konkrete idéer til, hvordan du kan tænke i nye og anderledes koncepter og virkemidler. 
Karen Lillelund Knudsen, kursus- og netværksleder, Kommunikationsforum
 
Sådan ændrer du faste vaner – nudging i praksis
Vi lærer en række helt konkrete værktøjer, der kan ændre gamle vaner i og uden for organisationen, og som kan sætte helt nye initiativer på lystavlen på en konstruktiv, effektiv måde. En af måderne er at kommunikere målrettet til menneskets flokmentalitet og legelyst som katalysator for at skabe hurtig forandring og fælles fodslag. Vi afprøver værktøjerne i praksis, og du får feedback på dine ideer. 
Line Groes, nudging-rådgiver og direktør, Is it a Bird og Karen Lillelund Knudsen, kursus- og netværksleder, Kommunikationsforum
 
Tak for i dag
 

Udbytte

Efter denne K-dag har du og din organisation fået værktøjer til at: 
  • Arbejde konstruktivt med adfærdsændringer som fx at skabe gode vaner i organisationen, ændre holdninger hos jeres målgrupper eller få kunder til at gøre noget mere effektivt
  • Kommunikere initiativer som ny forretningsstrategi og nye kampagner på en effektiv måde 
 

Mød

Karen Lillelund Knudsen, kursus- og netværksleder, Kommunikationsforum. 
 
Line Groes, nudging-rådgiver og direktør, Is it a Bird. Line arbejder med at skabe forandringer i organisationer med bl.a. nye kommunikationsinitiativer og har tidligere arbejdet hos MindLab, der er et offentligt innovationscenter. 
 
 
Karen Lillelund Knudsen
Konsulent
Rigspolitiet
Line Groes
CEO
IS IT A BIRD

Se enkelte af de andre deltagere her

En medarbejder fra
Retorika
Anonym
Býarbókasavnið
Anonym
Býarbókasavnið
Når du er tilmeldt, får du sendt en liste med alle deltagere senest en uge inden kurset.

Praktisk

Hvornår?
K-dagen løber af stablen fredag 29. maj. Kom fra 8.45 til let morgenmad. Vi begynder senest 9.15. 


Hvor?
K-dagen finder sted hos Sendistovan, Jóannesar Paturssonar gøta 32-34, Torshavn, Færøerne. Man kan flyve direkte til Torshavn fra både Billund og Kastrup flere gange om dagen med Atlantic Airways fra 1800 kr. retur. 

Hvordan melder jeg mig til?
Pladserne på K-dagen fyldes efterhånden som tilmeldingerne kommer ind. Så tilmeld dig hurtigst muligt nederst på siden. Husk eventuelt EAN-nr.

 
Hvad koster det?
Prisen er kr. 4990 (ekskl. moms).
Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en bekræftelse på, at du er tilmeldt, og en faktura inden for en uge. Tilmeldingen er bindende. Bliver du forhindret i at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i dit sted.
 
Tag din kollega med
Vi giver 20 procent rabat til din kollega, hvis du vil have en med, du kan dele dagens viden med, når I er hjemme igen. Din kollega skal blot skrive "Kollegarabat" i feltet "Evt. andre oplysninger til fakturering" ved tilmelding.
 
Rabatten dækker alle følgende tilmeldinger fra samme organisation til samme kursus og kan ikke kombineres med andre rabatter. 

Er der en studenterplads?
Kforum tilbyder én gratis studenterplads på denne K-dag. For at komme i betragtning skal du være aktiv på en relevant uddannelse. Du kommer til at indgå på dagen på lige fod med de øvrige deltagere, mod at du efterfølgende publicerer de vigtigste pointer på din K-profil. Studenterpladsen på denne K-dag er ledig, og kan kun søges ved at skrive til kdag@kforum.dk, og fortælle hvorfor netop du skal have pladsen. 

Har du spørgsmål?
K-dagen er lavet i samarbejde med Sendistovan, det største bureau på Færøerne. Kforum står for al planlægning, så kontakt gerne Jacob Gowland Jørgensen på 3342 2160 hvis du har spørgsmål. Du kan også maile til kdag@kforum.dk.
 
Sådan finder du
Hos Sendistovan
Jóannesar Paturssonar gøta 32-34,
110 Tórshavn

FAQ

Andre kursister giver dette kursus
4,3/5
Dato:
Fredag 29. maj 2015
Tidspunkt:
9.15-16.00
Sted:
Pris pr. deltager:
4990 (ekskl. moms)
Der er 20% kollegarabat
 

Kontakt

Mød

Karen Lillelund Knudsen
Konsulent
Rigspolitiet
Line Groes
CEO
IS IT A BIRD

Andre deltagere

Se enkelte af de andre deltagere her:
En medarbejder fra
Retorika
Anonym
Býarbókasavnið
Anonym
Býarbókasavnið
Når du er tilmeldt, får du sendt en liste med alle deltagere senest en uge inden kurset.

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.