Sig det med video

Professionel videoproduktion på din smartphone

Video tiltrækker langt mere opmærksomhed end billede og tekst, og så fastholder det din modtagers opmærksomhed. Video er derfor et fantastisk format og kan ikke undgås, når du i dag skal udvikle indhold til dine SoMe-kanaler, men det gør også, at kravene til din produktion er blevet højere, hvis du vil skille dig ud fra mængden.

Om K-dagen

Facebook Stories, Instagram Reels og TikTok. Der er ingen tvivl om, at videoformatet nærmest har overtaget på de sociale medie-platfome. Vi elsker nemlig visuelt indhold, men i takt med at formatet vokser sig større, sætter det også nogle krav til dig, der skal producere, redigere og uploade jeres videoer.
 
Det er netop derfor, vi har skræddersyet dette todages forløb til dig, der ønsker at give jeres videoproduktion et løft. Du bliver klogere på, hvad der skal til for at lave en flot video ift. vinkler, lyd, lys og dramaturgi. Alle vigtige komponenter, der gør, at din video bliver en succes og – vigtigst af alt – bliver set. 
 
Forløbet er for dig, der allerede producerer video til jeres kanaler, eller som gerne vil i gang med det. Du er højst sandsynligt kommunikations- eller pressemedarbejder eller ansvarlig for web og/eller sociale medier.

Program

DAG 1 
Velkommen – dit mål for dagen
Anne Skriver, kursusleder, Kforum
 
Hvorfor video?
Du får en kort introduktion til, hvorfor video virker – både i intern og ekstern kommunikation og markedsføring. 
Du bliver introduceret til oplagte muligheder til at bruge video i din kommunikation, bl.a. inden for vejledninger, nyhedsbreve, kampagner og arrangementer. Vi ser nogle af de bedste eksempler på netop dette.
 
Dramaturgi 
De senere år er vi blevet bombarderet med forskellige videoformater: Stories, Reels, explainere mm. Vi gennemgår de mest populære formater lige nu. Hvorfor virker de, og hvornår skal man bruge hvad? Derudover dykker vi også ned i forskellige fortælleformer og virkemidler.
 
Sådan skriver du et manuskript 
Tommelfingerreglen hedder én video, ét budskab, ellers kan det ende med at forvirre din målgruppe mere. Derfor er det vigtigt, at I har jeres manuskript på plads, inden I går i gang med at filme. I bliver derfor introduceret til en simpel manuskriptmodel samt konkrete eksempler på manusopbygninger, der fungerer godt. 
 
FROKOST 
 
Brug mobilen som fotograf 
Nu skal du lære at bruge din mobil som en professionel fotograf. Der er meget, du skal være opmærksom på, når du skal i gang med at filme i forhold til lys, lyd og vinkler. Vi gennemgår de tekniske do's and don'ts. Derudover får du en masse tekniske tips og hacks, der gør det nemmere for dig, når du er ude at filme, og tiden kan være knap. Vi vender også kort, hvilket udstyr og hvilke apps der er værd at investere i.
 
Tak for i dag 

DAG 2

Siden sidst 

Vi samler op fra sidst og hører, hvordan det er gået med jeres hjemmeopgave. Hvad har været jeres udfordringer, og hvad er I blevet klogere på? 

Introduktion til KineMaster 
Du bliver introduceret til appen KineMaster, hvor du skal klippe og redigere din video. KineMaster har et intutivt design, der gør det nemt at redigere din video, samt et hav af værktøjer, der kan få din video til at se endnu mere professionel ud. Vi gennemgår trin for trin, hvordan du uploader din video og redigerer og publicerer den på dine kanaler, både interne og SoMe. Efter introduktionen til KineMaster er det nu blevet din tur til at redigere din egen video. Undervejs har du hele tiden mulighed for at få teknisk hjælp og sparring.
 
Feedback
Vi ser resultaterne og lærer af hinandens film og af redigeringsprocesserne bag.
 
FROKOST 
 
Klip din egen reel
Instagrams Reels-format er blevet utroligt populært det senere år. Reel-formatets fordel er, at du hurtigt og nemt kan lave en video ved hjælp af de skabeloner, som allerede er tilgængelige på Instagram. Vi ser på eksempler fra andre organisationer og virksomheder: Hvad virker, og hvad virker slet ikke? Du får lov til at klippe din egen reel med musik og tekster.
 
Vi slutter dagen af med at se hinandens reels og giver feedback. 
 
Tak for i dag
 

Udbytte

Efter dette forløb ved du og din organisation:
  • Hvordan du løfter produktionen af visuelt SoMe-indhold til nye højder med mobilvideo
  • Hvordan du får dit budskab ud, så det rammer netop jeres målgruppe 
  • Hvordan du med storytelling og video kan skabe mere synlighed omkring virksomhedens vigtige initiativer
  • Hvordan du kan lave video på mobil og tablet med et lille budget
  • Hvilke tekniske og indholdsmæssige komponenter, der er essentielle i mobilvideoer, herunder kendskab til diverse apps og udstyr, der forbedrer dine optagelser.
 
Efter kurset får du tilsendt et digitalt diplom, som du kan tilføje din LinkedIn-profil, dele på Facebook og Twitter eller gemme som pdf-fil. Dit kursusbevis bliver gemt hos Diplomasafe, eller du kan gemme det i din egen e-Boks.

Mød

Susan Stølsvig Skovmand
Underviser og videoproducent, Videokonsulenterne
Videokonsulenterne

Praktisk

Hvornår?
Første kursusgang: 2. maj 2023, kl. 9.00-15.30
Anden kursusgang: 16. maj 2023, kl. 9.00-15-30
Kom gerne begge dage fra kl. 8.45 til let morgenmad. Vi begynder kl. 9.00 præcis og slutter senest kl. 15.30

Hvor?
K-dagen holdes hos Akademikertårnet Lindevangs Allé 2, 2000 Frederiksberg.
 
Hvad skal jeg have med?
Medbring en iPhone (8 eller nyere) eller en nyere Android-smartphone, gerne med et godt kamera. Alternativt en nyere iPad/tablet. Kontrollér, at du kan installere appen KineMaster – og installér den nyeste version. Du skal optage og klippe på samme device. Medbring også høretelefoner, som skal bruges, når du skal klippe din video.

Hvordan melder jeg mig til?
Tilmed dig ved at udfylde felterne her. Pladserne på kursusforløbet besættes, efterhånden som tilmeldingerne kommer ind. Husk eventuelt EAN-nr.
 
Hvad koster det?
Prisen er kr. 9990 (ekskl. moms). Prisen dækker kurset og god forplejning, inklusive frokost. Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en bekræftelse på, at du er tilmeldt, og en faktura inden for en uge. Bemærk, at tilmeldingen er bindende. Er du forhindret, er du meget velkommen til at sende en kollega i stedet for.
 
Hjemmeopgave mellem kursusgangene
Mellem de to kursusgange vil du få en mindre opgave. Du skal skrive et mindre manuskipt til et klassisk interview samt lave optagelser, du kan bruge på dag 2. 
 
Kursusbevis
Efter kurset får du tilsendt et digitalt diplom, som du kan tilføje din LinkedIn-profil, dele på Facebook og Twitter eller gemme som pdf-fil. Dit kursusbevis bliver gemt hos Diplomasafe, eller du kan gemme det i din egen e-Boks.
 
Kommer du i bil?
Der er 2-timers fri parkering på Peter Bangs Vej. I parkeringsområdet ved Nimbusparken kan der parkeres uden begrænsning mod betaling. Der er 12 pladser tilknyttet Akademikertårnet, hvor fri p-parkeringsbillet kan hentes i receptionen. Ellers kan der parkeres på vejene, hvor alm. parkeringsregler for Frederiksberg er gældende. 
 
Har du spørgsmål?
Du er velkommen til at kontakte os på kdag@kforum.dk eller ringe til Anne Skriver på 26 33 22 82.

Vi glæder os til at se dig!
Sådan finder du
Akademikertårnet
Lindevangs Allé 2,
2000 Frederiksberg

FAQ

Flere rabatter kan ikke kombineres.
16927 kursister giver vores kurser:
4,4/5
Ledige pladser
Dato:
Tirsdag 2. maj 2023
Tidspunkt:
9.00-15.30
Sted:
Pris pr. deltager:
9990 (ekskl. moms)
Alle møderne:
2. maj 2023, kl. 9.00-15.30
16. maj 2023, kl. 9.00-15.30
 
Flere rabatter kan ikke kombineres.

Kontakt

Mød

Susan Stølsvig Skovmand
Underviser og videoproducent, Videokonsulenterne
Videokonsulenterne

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.