Et forløb om lederkommunikation og præsentationstræning

Masterclass: Personlig lederkommunikation

Er du en garvet mundtlig kommunikatør, der gerne vil arbejde videre med at sætte dit fulde kommunikationspotentiale i spil? Og befinder du dig på et niveau, hvor din personlighed er i centrum, når du og din forretning kommunikerer? Behersker du grundlæggende præsentationsteknik og PowerPoints, og søger du et træningsforløb, der arbejder praktisk med værktøjer og teknikker til at skabe klar kommunikation, der engagerer, overbeviser og bevæger? Så har vi et forløb, hvor du lærer at fremstå som den bedste udgave af dig selv i de mange udfordrende kommunikationssituationer, du står i.

Om K-dagen


NB: Kurset er afholdt. Se kommende kurser her

Lederkommunikation handler meget konkret om at kunne skabe resultater gennem andre mennesker. Men hvordan opleves du egentlig udefra? Som leder skal du kommunikere strategi, retning og visioner til medarbejderne, samtidig med at du på strategisk niveau kommunikerer med stakeholdere, medier og omverden. Din personlige kommunikation er derfor en bærende del af dit fundament som chef, leder eller specialist. Og måden, du kommunikerer på, siger lige så meget om dit lederskab og din lederstil, som det du kommunikerer. 

 

Som leder bærer du til dels din virksomheds omdømme på dine skuldre. Og her er dine kommunikative kompetencer medvirkende til, hvordan du og virksomheden bliver opfattet.  Så hvordan bliver du den bedste udgave af dig selv, hver gang du kommunikerer? Tiden kalder på en mere faciliterende form for lederkommunikation. Så hvordan fremstår du nærværende og med integritet og troværdighed? 

 

 

 

Gennem forløbet får du:

  • Værktøjer og metoder til at forbedre og strukturere din kommunikation, så du kan kommunikere klart, engagerende og visuelt
  • Lederkommunikationsværktøjer og dialogteknikker til at forbedre og udføre din daglige kommunikation
  • Praktisk træning i formidlings- og personlige kommunikationsteknikker, så du styrker din kommunikation og er bedre rustet til at møde udfordringerne i dit arbejdsliv
  • Teknikker til at udvikle din personlige kommunikation, herunder status, kropssprog, stemmebrug, nærvær og interaktion med andre
  • Mulighed for at arbejde med dit mindset gennem selvrefleksion og indsigt i egne antagelser om din kommunikation 
  • Videofeedback og grundig individuel feedback på, hvordan andre oplever dig
  • Indblik i seks afgørende kommunikationskompetencer, du som leder bør besidde i en digital tidsalder

 

På forløbet tager vi udgangspunkt i dig og din kommunikationsstil. Vi tager udgangspunkt i din kontekst, og du får lov til at arbejde med præsentationer, opgaver og udfordringer fra din dagligdag. Du kommer til at deltage aktivt på alle modulerne, og du får også opgaver til hver gang, som du skal afsætte et par timer til, for at få det fulde udbytte ud af Masterclass'en. 

 

"Jeg skal præsentere meget i mit job og har da også gjort det, selvom jeg ikke altid har haft det godt med det, men nu glæder jeg mig virkelig. Jeg har fået rigtig mange brugbare teknikker og værktøjer med og har fået en helt anden sikkerhed." -  tidligere deltager på Masterclass: Personlig lederkommunikation. 

 
 

Program

Modul 1 – hvilke kanaler sender du på? Daglig interaktionskommunikation

Hvordan forvalter du din personlige status, og hvordan kommunikerer du den? Er du en ja-siger, eller tromler du din egen dagsorden igennem? Bliv klogere på, hvordan andre oplever dig og din kommunikation, og styrk din evne til at være nærværende og positivt til stede i din kommunikation med andre.
Vi arbejder med dit nonverbale visitkort, anerkendelse, din evne til at være nærværende og med kunsten at sige ja. I den praktiske træning indgår der øvelser og teknikker fra skuespillets og retorikkens værktøjskasse, og du bliver udfordret på et passende niveau med respekt for den enkelte deltager.

 

Modul 2 – "I have a dream" – din personlige præsentation og performance

Her arbejder vi med at skabe individuelle oplæg og præsentationer, der engagerer, bevæger og motiverer. Vi arbejder med forretningsrelevant historiefortælling og brug af billeder og metaforer. Undervejs henter vi inspiration fra blandt andet SRI Stanford, BBC, Steve Jobs og Obama.
Du får personlig feedback på din præsentation og kommunikationsstil, og du får en vurdering af din kommunikations-profil ud fra fire profiltyper. Vi arbejder med video undervejs, og alle deltagere modtager personlige forbedrings- og udviklingsanvisninger.

 

Modul 3 – Lederkommunikation fra kommando og kontrol til dialogisk kommunikation

I dag kommunikerer alle med alle på tværs af organisationen og med omverdenen. De sociale medier har skabt en ny kommunikativ dagsorden, hvor top-down envejs-kommunikation ikke længere slår til, og hvor medarbejdernes uformelle kommunikation i høj grad er med til at sætte dags-ordenen. Som leder eller specialist skal du derfor kunne formidle klare mål og visioner og sætte rammer. Du må kunne facilitere en dialog og have modet til at slippe kommunikationen fri hos med-arbejderne. Vi ser også på de kompetencer, der er i spil i forhold til de sociale medier.
Vi arbejder med grundprincipperne for involver-ende lederkommunikation, og du får to dialogværktøjer med hjem.
 
 

Udbytte

Dit udbytte af forløbet:

Forløbet vil både løfte din personlige kommunikation, din evne og dit mod til at bruge dit fulde potentiale i din kommunikation og din evne til at levere fængende og skarpe budskaber i en forretningsmæssig sammenhæng. Du får en værktøjskasse med fra forløbet med fem basale lederkommunikationsværktøjer, som du trænes i at bruge undervejs. Du får derudover adgang til en lukket netværksgruppe på Kforum, hvor du kan dele og udveksle spørgsmål og ideer omkring emnet med de øvrige deltagere.

 

Udbytte for din virksomhed:

Din virksomhed får en leder, der i endnu højere grad evner at kommunikere personligt og sikkert i både forberedte og uventede kommunikationssituationer. En leder, der vil være rollemodel for virksomhedens kommunikationsværdier ved at fremstå med personlighed, nærvær og integritet, og som er i stand til at skabe gode kommunikationsrelationer og dialogsituationer i det daglige arbejde. Derudover får hver leder en værktøjskasse med fem basale lederkommunikationsværktøjer til at forberede sin kommunikation med strategisk sans for både situation og modtagere.

 

 
 

Mød

Puk Scharbau

Seniorrådgiver inden for ledelse og intern kommunikation Puk Scharbau, Advice A/S, vil være tovholder og underviser på forløbet. Puk er ekspert inden for kommunikations- og performancetræning og favner både det teoretiske fundament og performancedelen på højt plan. Puk er oprindeligt professionelt udøvende og prisbelønnet skuespiller. Hun har en B.A. i medier og retorik og er certificeret voksenunderviser og ledelses- og proceskonsulent fra DISPUK. Puk er i dag fast underviser bl.a. på Teknologisk Institut og i Novo-koncernen og har gennem de seneste 12 år trænet en lang række erhvervsledere og politikere.

 
Puk Scharbau
Kommunikationsrådgiver, executive coach og indehaver af Wiser Communication
Puk Scharbau ApS

Praktisk

Hvornår?

Kursusdagene ligger på onsdage  20.5, 3.6 og 17.6 i tidsrummet 15.30-20.00. Hver deltager tilbydes forinden en rådgivningssession, hvor vi kortlægger de personlige udviklingsmål og -områder.

 

Hvor?

Forløbet foregår hos Kforum, Gammel Kongevej 3E, 4. 1610 Kbh. V. 

 

Hvordan melder jeg mig til?

Pladserne på kurset udfyldes, efterhånden som tilmeldingerne kommer ind. Så tilmeld dig hurtigst muligt nederst på siden. Husk evt. EAN-nummer.

 

Hvordan er forløbet bygget op, og hvad koster det?

Forløbet er bygget op over tre moduler á 4,5 timer med maks. otte deltagere. Der er et interval på tre uger mellem hvert modul, og du får en indledende 45 minutters rådgivningssamtale inden kursusstart.

Prisen for hele forløbet er 12.850 kr. ekskl. moms, inkl. let forplejning (sandwich m.m.) og undervisningsmaterialer.

 

Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en bekræftelse på, at du er tilmeldt  og en faktura inden for en uge. Tilmeldingen er bindende. 

 

Hvordan får jeg mere at vide?

Hvis du har spørgsmål til kursets indhold og opbygning, kan du kontakte Puk Scharbau på: 20 85 95 15

 

Hvis du har praktiske spørgsmål i forhold til tilmelding og betaling, kan du kontakte Karen Lillelund Knudsen på: 33 42 21 60

 

Hvordan bliver jeg en del af den lukkede netværksgruppe?

Hvis du ikke allerede har en K-profil, skal du oprette en her:

K-profilen giver dig adgang til en lukket netværksgruppe, hvor du og de andre deltagere kan sparre og videndele under forløbet.

 

Forløbets rammer

Forløbet er andet og mere end præsentationstræning. I hvert modul er der fokus på din personlige kommunikation i forskellige mundtlige kommunikationssituationer. 

 
Sådan finder du
Kforum
Gammel Kongevej 3E, 4.,
1610 København V.

FAQ

16791 kursister giver vores kurser:
4,4/5
Dato:
Mandag 18. maj 2015
Tidspunkt:
15.30-20.00
Sted:
Pris pr. deltager:
12850 (ekskl. moms)
Alle møderne:
18. maj 2015, kl. 15.30-20.00
3. juni 2015, kl. 15.30-20.00
17. juni 2015, kl. 15.30-20.00
 

Kontakt

Mød

Puk Scharbau
Kommunikationsrådgiver, executive coach og indehaver af Wiser Communication
Puk Scharbau ApS

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.