Kursus - Bliv en bedre kommunikationsrådgiver

K-rådgiver: Lær andre at brænde igennem

Hvordan kan du som k-rådgiver bedst klæde lederne, din chef, direktøren, talspersoner eller kollegaer på til at få deres budskaber ud over rampen, når de skal præsentere eller holde taler? Det er de færreste, der har det der naturlige talent, som gør, at de altid brænder igennem, hvad enten det er på en scene, til kundemøder eller på ølkassen i kantinen – men de teknikker kan læres. Og som k-rådgiver er det en uundværlig kompetence at kunne coache andre til at få større gennemslagskraft og blive stærkere kommunikatører.

Om K-dagen


NB: Kurset er afholdt. Se kommende kurser her

Det har stor betydning for virksomhedens troværdighed – både internt og eksternt, hvordan medarbejdere og chefer holder præsentationer og taler. Eksternt bidrager gode præsentationsevner til større gennemslagskraft i medier, på konferencer og til vigtige møder, som alt sammen styrker brandet. Internt er det altafgørende, at lederne via præsentationer formår at motivere og inspirere medarbejderne til at bakke op om budskabet.  
 
På K-dagen får du svar på: Hvordan hjælper du andre med at lave et godt, mundtligt manuskript? Hvordan kan du sørge for, at taleren er forberedt bedst muligt? Hvordan får du taleren til at fremstå troværdig og skabe et attraktivt billede af virksomheden? Mange forbereder sig nemlig primært på indholdet. Det er bare ikke nok, man skal også forberede sig på situationen og fremførelsen. På kurset får du redskaber til at rådgive dine kolleger eller chefer på alle tre planer.

Fire gode grunde til at tage med på K-dag:
  1. Du lærer at gøre dine kollegers præsentationer og taler bedre
  2. Du får en række konkrete værktøjer, du kan bruge i din rådgivning (og også selv benytte)
  3. Du bliver klædt på til at møde dem, du rådgiver, hvor de er, så rådgivningen og feedbacken sker hensigtsmæssigt og gør dem bedre
  4. Du møder andre, der også arbejder med at præsentationstræne og udveksler erfaringer.  

Program

Velkomst og introduktion til dagen
Marianne Weng, Kursus- og netværkleder, Kforum
 
Opvarmning: Hvad er en god præsentation?
Vi begynder dagen med at tale om, hvad en god tale eller præsentation er. Hvad indeholder den? Og hvordan bliver den fremført? Det, vi når frem til, danner baggrund for resten af dagen.
Louise Fischer-Nielsen, Retoriker, Taleværkstedet
 
Hvordan hjælper man andre med at forberede sig?
Mange, der skal holde en tale eller en præsentation, forbereder sig kun på indholdet og de ord, der skal siges. Det metode tager ikke højde for alt det andet, der kan ske, og som man kan forberede sig på. Indholdet er blot en ud af tre vigtige ting. Forbereder man sig ikke på situationen og på selve fremførelsen, giver man ikke sig selv de bedste forudsætninger for at brænde igennem og opfylde præsentationens formål. Vi kigger på, hvordan du kan hjælpe andre med at få styr på situationen, hvordan du kan hjælpe andre i gang med indholdet, og hvordan du kan hjælpe andre med at forberede sig på selve præsentationen.
Louise Fischer-Nielsen, Retoriker, Taleværkstedet
 
Det mundtlige manuskript
Som rådgiver i præsentationsteknik er det en central kompetence at kunne slå ned på, hvornår et manuskript er skrevet til øjet og ikke til øret. Her arbejder vi med, hvordan du hurtigt kan forbedre et manuskript, så det er nemt at lytte til, og så tilhørerne ikke bliver hægtet af. Vi arbejder med eksempler og historier, som er det, tilhørerne husker, og vi kigger på gode dispositioner.
Louise Fischer-Nielsen, Retoriker, Taleværkstedet
 
Troværdigheden forrest
Vi åbner retorikkens værktøjskasse for at finde ud af, hvordan du kan hjælpe andre med at være så troværdige som muligt. Er taleren ikke troværdig, kan det være nok så god en tale – ingen lytter til den.
Louise Fischer-Nielsen, Retoriker, Taleværkstedet
 
Frokost
 
Kroppen og stemmen
Hvordan kan du hurtigt hjælpe dem, du rådgiver, til et mere hensigtsmæssigt kropsligt udtryk og en bedre stemmeføring? Du får gode råd til, hvad du skal se efter, og hvad du kan gøre ved klassiske problemer.
Louise Fischer-Nielsen, Retoriker, Taleværkstedet
 
CASE: Rådgivning af ledere i Lundbeck
Vi får besøg af Senior Communication Advisor Sisse Vistesen fra Lundbeck som vil fortælle om egne erfaringer med at rådgive kollegaer og ledere i at performe bedre. Sisse har mange års erfaring som kommunikationsrådgiver, fra både Danske Bank, Landbrug & Fødevarer og FLSmidth og har ofte stået i den svære situation det kan være, at rådgive nogen som måske ikke er ret gode til at levere en god præsentation. Hun vil svare på spørgsmål som; "Hvordan opnår man en position der gør en til en troværdig og respekteret rådgiver", og "hvordan får man sagt de ting der skal siges på en pæn og konstruktiv måde". 
 
Hvordan rådgiver du bedst andre?
Det kan være en speciel situation at skulle rådgive og give feedback til kolleger og chefer, særligt hvis man arbejder med kroppen og stemmen. Hvis du ikke tager højde for den sårbare situation, kan du risikere, at den anden ikke vil tage imod rådgivningen. Du får konkrete anvisninger til at håndtere feedbacksituationen, og her ligger også et uvurderligt læringspotentiale efter præsentationen.
Louise Fischer-Nielsen, Retoriker, Taleværkstedet
 
Afrunding og tak for i dag
Marianne Weng, Kursus- og netværkleder, Kforum

Udbytte

Efter K-dagen kan du:
  • give værdifuld rådgivning til kolleger eller chefer, der skal holde præsentationer eller taler, så de rammer plet både internt og eksternt.
  • bruge konkrete værktøjer til at forbedre præsentationer hurtigt og effektivt.

Mød

Louise Fischer-Nielsen
Underviser og rådgiver i praktisk retorik.
Taleværkstedet
Louise Fischer-Nielsen er en erfaren underviser i præsentationsteknik både i organisationer og private virksomheder. Hun er cand.mag. i retorik og talelærer fra Københavns Universitet, hvor hun også er ansat som ekstern lektor.

Praktisk

Hvornår?
K-dagen løber af stablen tirsdag den 04. december 2018. Kom fra 8.45 til let morgenmad. Vi begynder kl. 9.15 præcis.

Hvor?
Vi mødes hos Kforum, Gammel Kongevej 3E, 4. sal (baghuset). 1610 København V. 

Hvordan melder jeg mig til?
Tilmeld dig ved at udfylde felterne her. Husk eventuelt EAN-nr.

Hvad koster det?
Prisen er kr. 5490 (ekskl. moms). Medlemmer af Dansk Journalistforbund får 50 procent rabat på kurset. Medlemmer af Kommunikation og Sprog får 20 procent rabat på kurset. Prisen dækker kurset og god forplejning, inklusiv frokost. Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en bekræftelse på, at du er tilmeldt, og en faktura inden for en uge. Bemærk, at tilmeldingen er bindende. Er du forhindret, er du meget velkommen til at sende en kollega i stedet for.

Tag din kollega med
Vi giver 20 procent rabat til din kollega, hvis du vil have en med, du kan dele dagens viden med, når I er hjemme igen. Din kollega skal blot skrive "Kollegarabat" i feltet "Evt. andre oplysninger til fakturering" ved tilmelding.

Rabatten dækker alle følgende tilmeldinger fra samme organisation til samme kursus og kan ikke kombineres med andre tilbud (fx early bird-rabat og DJ-rabat).

Er der en studenterplads?
Kforum tilbyder én gratis studenterplads på denne K-dag. For at komme i betragtning skal du være aktiv på overbygningen af en relevant kandidatuddannelse. Du kommer til at indgå i dagen på lige fod med de øvrige deltagere, mod at du efterfølgende publicerer de ti vigtigste pointer fra dagen på din K-profil. Ansøg om studenterpladsen ved at sende en mail til kdag@kforum.dk.
Studenterpladsen på denne K-dag er: Ledig

Kursusbevis
Efter kurset får du tilsendt en digitalt diplom, som du kan tilføje til din LinkedIn-profil, dele på Facebook og Twitter, eller gemme som pdf-fil. Dit kursusbevis bliver gemt hos Diplomasafe, eller du kan gemme det i din egen e-Boks.

Har du spørgsmål?
Du er velkommen til at kontakte Marianne Weng på 30 93 33 45. Du kan også skrive til kdag@kforum.dk

Vi glæder os til at se dig!

Sådan finder du

Gammel Kongevej 3E, 4. sal,
1610 København V

FAQ

12116 kursister giver vores kurser:
4,4/5
Dato:
Tirsdag 4. december 2018
Tidspunkt:
9.15-16.00
Sted:
Pris pr. deltager:
5490 (ekskl. moms)
Medlemmer af Dansk Journalistforbund får 50 procent rabat på kurset.

Medlemmer af Kommunikation og Sprog får 20 procent rabat på kurset.
 

Kontakt

Mød

Louise Fischer-Nielsen
Underviser og rådgiver i praktisk retorik.
Taleværkstedet

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.