Bliv bedre til at udvikle kommunikationen med nye kreative værktøjer

Kender du til ineffektive ideudviklingsprocesser og møder, der ikke når nogen vegne? Det kan være en frustrerende oplevelse. Du skal måske udvikle en ny kampagne, en ny hjemmeside, et nyt medarbejderblad, en ny strategi eller andre nye produkter, og du mangler den rigtig gode ide. Hvordan får du den? Løsningen er redskaber til bedre samarbejde og ledelse af kreative processer. På denne K-dag åbner vi op for den kreative værktøjskasse, og du får teknikker og øvelser, du kan tage direkte med hjem og bruge.

Om K-dagen


NB: Kurset er afholdt. Se kommende kurser her

Dette kursus er afholdt. Kforum har et halvdagskursus om idéudvikling i forhold til ekstern kommunikation den 20.11-2012. Læs mere her.
 
Det kan være, at du skal i gang med at lave en ny kommunikationsstrategi, en ny kampagne eller en ny designlinje. Måske skal I inddrage flere kommunikationskanaler i det daglige arbejde, eller måske skal I til at gøre tingene på en helt anden måde, end I plejer. På K-dagen får du hjælp til at få flere og bedre kreative løsninger.  
 
Tag på K-dag og:
  • få ny viden om, hvordan en kreativ atmosfære skabes i teams/grupper  
  • stift bekendtskab med forskellige processer og metoder for at styre møder
  • få inspiration til at blive en bedre facilitator af ideudviklingsmøder
  • få en værktøjskasse fuld af kreative teknikker til bedre ideudvikling  
  • få input til, hvad der får de nye ideer til at blive implementeret
 
K-dag er for dig:
  • der ønsker at få redskaber til bedre processer
  • der skal i gang med at lave forandringer og nye tiltag i kommunikationen, både internt og eksternt
  • der skal skabe dynamik og forandring i virksomheden
  • der arbejder med brugerinddragelse og brugerdreven innovation eller skal til det
  • der på anden mangler inspiration til at udvikle nye initiativer

Hvad kræver K-dagen af dig:
Dagen vil bestå af præsentationer, øvelser og introduktioner til kreative teknikker. Så du kommer til at deltage aktivt. For at gøre det så nærværende som mulig er det en god ide at tænke over en konkret opgave, I skal løse.
 
 

Program

Ideudviklingens 7 dødssynder
Hvordan skabes og udvikles ideer egentlig i detaljen, og hvad er udfordringerne i den måde, vi kommunikerer? I dagens første oplæg får vi præsenteret og præciseret, hvad kreativitet egentlig vil sige. Der stilles skarpt på kreativitetens syv dødssynder - og du får råd til, hvordan du undgår dem.
Brian Due er Erhvervsphd-stipendiat på Kforum & Københavns Universitet
 
Bliv en bedre facilitator  
At styre en gruppe, der skal udvikle nye ideer,  kræver gode faciliteringsprocesser og værktøjer. Vi afprøver i løbet af et par timer en tilgang til facilitering som både involverer, skaber indsigt og provokerer til at tænke nyt. Du får redskaber til at blive bedre til at facilitere dine egne processer.
Hilde Schroll Jespersen, cand. mag. og selvstændig proceskonsulent
 
Få nye kreative teknikker
Der findes mange små kreative og simple teknikker, man kan bruge i sit arbejde med at få bedre ideer. Vi åbner værktøjskassen og gennemgår hurtigt og præcist en hel række øvelser og teknikker, du kan tage med hjem. 
Niels Krøjgaard, kreativist, Instituttet for Fremtidsforskning
 
Gode øvelser til at give ideerne liv
Hvordan bliver kreativitet en integreret del af hverdagens praksis? Hvilke metoder fremmer og gøder den kreative tilgang til vores kommunikationsløsninger? Hvordan udfordrer du dine egne ideer? Og vigtigst af alt: hvordan får du implementeret ideerne, når du kommer hjem?
Lars AP, cand. mag. kreativ konsulent og manuskriptforfatter
 

Mød

Brian Due skriver en Ph.d på Københavns Universitet, Instituttet for Nordisk og Sprogvidenskab i samarbejde med Kommunikationsforum. Afhandlingen handler om ideudvikling på møder og viser blandt andet hvilke barrierer for ideudvikling der ligger i kommunikationen mellem deltagere. Brian Due har skrevet en række artikler om innovation på Kforum.  
 
Hilde Schroll Jespersen arbejder som konsulent inden for feltet innovation, proces og kommunikation. Hun har erfaring med facilitering af udviklingsprocesser og er særligt optaget af, hvordan man kan understøtte processer, så de giver rum for at sætte deltagernes individuelle tændingspunkter og kompetencer i spil, samtidig med at de strategiske mål for processen nås. 
 
Niels Krøjgaard er kreativist og underviser i kreativitet på Instituttet for Fremtidsforskning.. Han har tidligere arbejdet mere end 10 år i reklamebranchen, blandt andet som projektleder, producer af reklamefilm og som kreativ idé- og konceptudvikler. Han holder foredrag og kurser i struktureret idéudvikling, hvor kursisterne via simple metoder og værktøjer får kickstartet deres kreativitet.
 
Lars AP er cand.mag i filmvidenskab og retorik med en manuskriptoverbygning fra filmskolen i Canada. Han arbejdede i en årrække som manuskriptforfatter i film-, tv- og reklamebrancherne, hvor han bl.a. er kendt som forfatter bag Polle fra Snave-filmene. Udover at have skrevet reklamer, tv-dokumentar, teater og spillefilm har Lars desuden skrevet bogen Geniale Ideer, produceret en spoken word-cd med Johannes Møllehave, og for nylig skrevet bogen og startet bevægelsen Fucking Flink.
 
Brian Due
Ph.d., lektor, medredaktør
Københavns Universitet
Hilde Schroll Jespersen
Proceskonsulent, cand.mag.
Niels Krøjgaard
Lars AP
Forfatter, reklamemand

Praktisk

Hvornår?
K-dagen finder sted tirsdag 15. maj kl. 9.15-16.00. Kom fra kl. 8.45 til kaffe & croissanter. Vi begynder kl. 9.15 præcis.
 
Hvor?
Det sker i København. Sted og adresse følger.
 
Hvordan tilmelder jeg mig?
Der er et begrænset antal pladser, som fyldes efterhånden som tilmeldingerne kommer ind, så tilmeld dig hurtigst muligt nederst på siden. Husk eventuelt EAN-nr.
 
Hvad koster det?
Prisen er 4.990 kr. ekskl. moms for hele dagen. Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en bekræftelse på at du er tilmeldt, og en faktura. Tilmeldingen er bindende. Bliver du forhindret i at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet for.
 
Er der en studenterplads?
Kforum tilbyder én gratis studenterplads på denne K-dag. For at komme i betragtning skal du være aktiv på en relevant kandidatuddannelse, og gerne have et konkret projekt/en opgave om emnet. Det er også en fordel at have en aktiv K-profil. Du kommer til at indgå på lige fod med de øvrige deltagere, mod at du efterfølgende publicerer de ti vigtigste pointer fra dagen på din K-profil.
Studenterpladsen er: TAGET
 
Vil du vide mere?
Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Brian Due på 33 42 21 60. Du kan også skrive til kdag@kforum.dk 
 
Sådan finder du
Kforum
Gammel Kongevej 3E, 4. Baghuset,
1610 København V

FAQ

Andre kursister giver dette kursus
4,6/5
Dato:
Tirsdag 15. maj 2012
Tidspunkt:
9.15-16.00
Sted:
Pris pr. deltager:
4990 (ekskl. moms)
 

Kontakt

Mød

Brian Due
Ph.d., lektor, medredaktør
Københavns Universitet
Hilde Schroll Jespersen
Proceskonsulent, cand.mag.
Niels Krøjgaard
Lars AP
Forfatter, reklamemand

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.