Kommunikationskursus i Aarhus om nem videoproduktion med iPhone og iPad

Aarhus: Lav professionel mobilvideo

Med mobilen kan du nemt lave effektiv og professionel videokommunikation, der skaber engagement i både den eksterne og interne kommunikation. Tag med til K-dag i Aarhus 18. maj og lær, hvordan du får medarbejderskabt video ind i kommunikationsarbejdet uden at drukne i drift og teknik. Vi har samlet en række dygtige kommunikationsfolk, som deler deres praktiske erfaringer med dig – både genvejene og fælderne – og du bliver trænet i at lave brugbare videoklip på din egen iPhone eller iPad.

Om K-dagen


NB: Kurset er afholdt. Se kommende kurser her

 
Video står højt på de fleste organisationers ønskeliste – også som kompetence hos medarbejderne i kommunikationsafdelingen. Det behøver ikke at være uoverskueligt eller dyrt at lave video selv.

Med udbredelsen af smartphones og tablets er video blevet endnu mere tilgængelig, og lettere selv at producere på mobilen. Video er et effektivt og engagerende kommunikationsværktøj. 94% af danskerne ser online video, og video bliver set af flere og husket bedre end traditionelle tekster, uanset målgruppen. Online video er med andre ord effektivt, hvis du for eksempel skal lave en vejledning eller en kampagne.

Tag på K-dag og lær, hvordan du får medarbejderskabt mobilvideo ind i kommunikationsarbejdet med et godt resultat. På dagen får du brugbare metoder til optagelse og redigering, og du tager hjem med et færdigt videoprodukt.
 
Få forsmag på, hvad videokonsulent Henrik Fink Isaksen lærer dig på K-dagen:
 
 
Vi har samlet en række dygtige kommunikationsfolk, som deler deres erfaringer med videoproduktion på mobilen med dig, og du bliver trænet i at lave brugbare videoklip på din egen iPhone eller iPad.
 
Tag med til K-dag om professionel videoproduktion på mobilen og lær:
  • Hvad medarbejderskabt video kan skabe af engagement og kommunikationsmuligheder
  • Hvordan du planlægger, optager og redigerer på en iPhone eller en iPad
  • Hvad der basalt set udgør en god fortælling og godt indhold til online mobilvideoer
  • Hvordan du med et lille budget kan gøre virksomhedens medarbejdere til medfortællere, og gøre kommunikationskonsulenterne eller pressemedarbejderne til videojournalister.
 
K-dagen er for dig, der allerede bruger mobilvideo i kommunikationsarbejdet eller som gerne vil i gang med det. Du er højst sandsynligt kommunikations- eller pressemedarbejder eller ansvarlig for web eller sociale medier.
 

Program

Kforum byder velkommen
Du får en kort introduktion til, hvorfor mobil webvideo virker – både i intern og ekstern budskabskommunikaton og til markedsføring og salg af produkter. Ét videominut er 1,8 millioner ord værd, og mere end 100 millioner brugere ser dagligt video online. Online video er et format, der trænger gennem støjen på det visuelle og sociale internet. Du bliver introduceret til oplagte muligheder at bruge video på i din kommunikation, bl.a. inden for vejledninger, nyhedsbreve, kampagner og arrangementer. 
Marta Karolina Olsen, netværkschef, Kforum
 
Viborg Kommune i levende billeder til borgerne
Dem inde på kommunen. Hvem er de, og hvad laver de egentlig? Det kan det være svært at give et hurtigt svar på, for virkeligheden er, at kommunen leverer en mangfoldighed af ydelser. Når man vil fortælle om det, kan det meget let blive til mange og svære ord. Derfor bruger Viborg Kommune levende billeder både til borgerne og til de ansatte, når der skal sættes ansigter og handlinger på, hvad kommunen egentlig laver. 
Kommunikationskonsulent Lene Bækgaard fortæller ud fra konkrete eksempler om, hvordan Viborg Kommune arbejder med video som led i både intern og ekstern kommunikation. Oplægget introducerer dig til konkrete erfaringer med at bruge mobilvideo i organisationens kommunikation, samtidigt med at du får du nogle gode råd til, hvordan du håndterer indsatsen i praksis, når I skal rulle brig af mobilvideo ud selv.Lene Lene Bækgaard Rasmussen, kommunikationskonsulent, Viborg kommune
 
Sådan mobilfilmer du - og får andre til det
Henrik Fink Isaksen er en erfaren og kompetent underviser i mobilvideo, og han lærer dig, hvordan du helt konkret laver mobilvideoer. Både så du selv kan lave dem, og så du kan lære andre i din organisation det. Han giver dig tips til det filmiske og fortællemæssige håndværk, som benyttes i korte videoproduktioner. Du bliver trænet i at filme og redigere en seværdig video med din iPhone eller iPad, så du er godt rustet til at gå i gang, når du kommer hjem.
Henrik Fink Isaksen, videokonsulent, video2net
 
Frokost

Sådan mobilfilmer du - fortsat
Vi planlægger, filmer, redigerer og lærer de bedste metoder i praksis. Vi ser resultaterne og lærer af hinandens film og af redigeringsprocesserne bag. Undervejs har du hele tiden mulighed for at få teknisk hjælp og sparring.
Henrik Fink Isaksen, videokonsulent, video2net
 
Tak for i dag
Ved Kforum
 
 

Udbytte

Efter denne K-dag ved du og din organisation:
  • Hvordan I med video kan skabe mere synlighed omkring virksomhedens vigtige initiativer
  • Hvordan I kan lave video på mobil og tablet med et lille budget
  • Hvilke tekniske og indholdsmæssige komponenter der er essentielle i mobilvideoer
  • Hvordan du optager og redigerer med en iPhone eller en iPad
  • Hvordan I engagerer kommunikationsmedarbejderne i at producere medarbejderskabt video.

Mød

Lene Bækgaard Rasmussen, kommunikationskonsulent, Viborg kommune
Lene er kommunikationsrådgiver for forvaltningen Job & Velfærd og projektleder i kommunen. Det inkluderer ad-hoc VJ-opgaver (videojournalist-opgaver) i Viborg Kommune, der er Danmarks niende største kommune målt i indbyggertal (95.714), næststørst målt i geografi, og en vækstkommune med et voksende antal indbyggere, virksomheder og uddannelsespladser.

Lene har mere end 20 års erfaring som kommunikationskonsulent i bl.a. PR-branchen og offentlige myndigheder i stat, amt og kommune. Oprindeligt er Lene uddannet cand. mag. i massekommunikation og European Studies fra Aalborg Universitet og Universiteit van Amsterdam.
 
Henrik Fink Isaksen, videokonsulent, video2net
Henrik har arbejdet med videoproduktion siden 1982 og er en af pionererne indenfor mobilvideo i Danmark. Han er en erfaren underviser, der året rundt beskæftiger sig med at lære andre at producere professionel video for få midler med mobilen og på tablets. Det er Henriks omfattende erfaring med video- og medieproduktion og forkærlighed for de nyeste teknologiske muligheder, der her forenes med hans evner til at lære fra sig i inspirerende undervisning, hvor alle kan være med.

Inden Henrik stiftede sin virksomhed Video2net med fokus på web-video i 2013, var han journalist, kommunikationschef og mediekonsulent i organisationer som Region Midtjyylland, Aarhus Universitetshospital, Aarhus Kommune, Amtscenteret for Undervisning i Aarhus og DR. Henrik er oprindelig uddannet lærer, suppleret med den journalistiske tillægsuddannelse fra DMJX samt diplomuddannelsen i information- og kommunikation fra SDU og DMJX.
 
Marta Karolina Olsen, netværkschef, Kforum
Marta har i mere end 12 år arbejdet som kommunikatør, rådgiver og digital konsulent med især strategisk indholdsudvikling i digital kommunikation, her iblandt web-video. Det har primært været på bureausiden, inden Marta blev netværkschef hos Kforum. Marta har arbejdet for et bredt spænd af organisationer og virksomheder. Hun er en erfaren oplægsholder og underviser og har igennem de sidste fire år også fungeret som ekstern lektor og underviser på CBS i mediestrategi & digital kommunikation og i Corporate Communication & Branding.
 
Lene Bækgaard Rasmussen
Viborg Kommune
Henrik Fink Isaksen
Videoproducent
Video2net
Marta Karolina Olsen
Indehaver af CBM Consult, der rådgiver om kommunikation, branding og medier :: Ekstern lektor i kommunikation & medier, Københavns Universitet
Københavns Universitet

Praktisk

Hvornår?
K-dagen bliver holdt onsdag den 18. maj 2016 i Aarhus. Kom fra kl. 8.45 til let morgenmad. Vi begynder kl. 9.15 præcis og slutter senest kl. 16.00.

Hvor?
Centralt i Aarhus. Nærmere info følger.
 
Hvad skal jeg have med?
En iPad (3 eller mini) eller iPhone (4, 5 eller 6) med disse programmer på:

iMovie
Photo Transfer App - hvis du har en iPhone 3, 4 eller iPad 2. Ikke hvis din enhed er nyere.

NB: Kurset er målrettet Apple-brugere. Hvis du som Android-bruger gerne vil deltage, så kontakt os på 33 42 21 60, så  vi kan tage højde for det i det tekniske set-up.

Hvis du har en iPhone 5s eller nyere, burde iMovie allerede være installeret som en del af "iWorks", og de nyeste iPhones har også en "Airdrop" funktion, der fungerer lige som transfer app'en.

Hvordan tilmelder jeg mig?
Der er et begrænset antal pladser, som fyldes, efterhånden som tilmeldingerne kommer ind, så tilmeld dig hurtigst muligt nederst på siden. Husk eventuelt EAN-nr.

Hvad koster det?
Prisen er kr. 4990 (ekskl. moms). Tag en kollega med og få 20% rabat på den anden tilmelding.

Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en bekræftelse på, at du er tilmeldt, og en faktura inden for en uge.
 
Tilmeldingen er bindende. Bliver du forhindret i at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i dit sted.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Marta Karolina Olsen på 33 42 21 60. Du kan også skrive til kdag@kforum.dk 
 

FAQ

Andre kursister giver dette kursus
4,5/5
Dato:
Onsdag 18. maj 2016
Tidspunkt:
9.15-16.00
Sted:
Centralt i Aarhus
Pris pr. deltager:
4990 (ekskl. moms)
 

Kontakt

Mød

Lene Bækgaard Rasmussen
Viborg Kommune
Henrik Fink Isaksen
Videoproducent
Video2net
Marta Karolina Olsen
Indehaver af CBM Consult, der rådgiver om kommunikation, branding og medier :: Ekstern lektor i kommunikation & medier, Københavns Universitet
Københavns Universitet

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.