Velkomst og introduktion til dagen
@HenryLungholt, Henriette Lungholt, senior- og udviklingskonsulent, Kforum
Twitter fra a-z
Du bliver introduceret til Twitters basisfunktionaliteter og begrænsninger. Hvordan fungerer Twitter? Hvad kan ROI (return om investment) være ved at engagere sig på Twitter? Hvilken tone bør man anlægge? Hvad er et "#hashtag", og hvad betyder et "retweet"? Hvor mange ressourcer kræver det, og er det overhovedet besværet værd?
Disse spørgsmål svarer Kim Fischer, strategisk kommunikationsrådgiver fra Moderniseringsstyrelsen, på, alt imens du bliver ledt igennem Twitters mange muligheder med fingerne på tastaturet. Best practice med værktøjet i hånden. Medbring mobil og/eller computer. Og husk at oprette en Twitter-profil inden dagen.
@kimmof, Kim Fischer, strategisk kommunikationsrådgiver, Moderniseringsstyrelsen
Skriv til @skattefar – Skat på Twitter
Hvad fik en stor offentlig myndighed til at bevæge sig ud på Twitter i 2010? Hvordan ser der ud hos @skattefar bag kulisserne? Hvad er potentialet og faldgruberne for offentlige myndigheder på Twitter?
Majken Præstbro og Lene Krogh Jeppesen er mødre til @skattefar og fortæller om tankerne bag @skattefar, om den daglige drift og om udviklingen af @skattefar-profilen. En ærlig fortælling og dialog om, hvad der sker, når man som offentlig myndighed benytter sig af de anderledes kommunikationsmuligheder, som sociale medier giver. Du får indsigt i de overvejelser og valg, man skal gøre sig, når man vælger at benytte en kommunikationskanal, som kan være svær at styre og overskue.
@skattefar, Majken Præstbro og Lene Krogh Jeppesen, innovationskonsulenter, Skat
Twitter som journalistisk redskab
Jyllands-Postens tidligere New York-korrespondent og nuværende reporter på Christiansborg, Kaare Sørensen, bruger Twitter hver eneste dag som et vigtigt redskab. Hør, hvorfor han mener, at Twitter er som en åben politiradio. Hvad kan journalister, kommunikationsfolk og pressemedarbejdere få ud af Twitter, og hvorfor er Twitter værd at rode med. Få indsigt i og tips til, hvor du kan bruge Twitter som journalistisk redskab i din dagligdag.
Kaare Sørensen modtog sidste år årets DONA-pris for at have gjort en særlig indsats for onlinejournalistik og -kommunikation
@kaaresorensen, Kaare Sørensen, journalist hos Jyllands-Posten
Twitter og de andre medie-rødder
Twitter kan som regel ikke stå alene som medie, når du skal kommunikere et budskab ud til din målgruppe. Twitter skal tænkes ind som medie i den kanal-strategi, organisationen eller virksomheden har eller er ved at lave. Ernst Poulsen har mange års efaring med netjournalistik og sociale medier, og han giver konkrete råd om og inspiration til, hvordan Twitter skal tænkes ind i en større strategi, når et budskab skal kommunikeres via flere kanaler. Hvilken afsenderprofil skal du have på de forskellige platforme? Hvordan balancerer du mellem privat og offentlig person? Og hvordan kan Twitter også bruges som research- og netværkskanal.
Ernst Poulsen kommer med eksempler og gode råd om, hvordan Twitter kan bruges på mange måder med godt udbytte.
@ernstpoulsen, Ernst Poulsen har bl.a. arbejdet hos DR, på Politiken og i det gamle Københavns Amt, og han er medstifter af DONA (foreningen af webjournalister), www.ernstpoulsen.com