Kursus i infografik

Boost dine budskaber med infografik

Tag med til K-dag og bliv trænet i, hvordan du omsætter kompleks information og data til visuelle infografikker, der huskes bedre end tung tekst. Og lær, hvordan du effektivt får dine budskaber ud til medarbejdere, kunder og interessenter.

Om K-dagen


NB: Kurset er afholdt. Se kommende kurser her

 
Der er kamp om opmærksomheden, og brugere, medlemmer og medarbejdere lider af informations-overload. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at du som kommunikatør kan omsætte data og informationer til visuelle fortællinger.
 
Med infografikker bliver dit indhold mere delevenligt, tilgængeligt og attraktivt – og sætter sig fast i din modtagers erindring. Uanset om du skal formidle resultater fra årsrapporten, retningslinjer og strategier eller gøre indholdet på sociale medier mere fængende, kan infografikker hjælpe den gode kommunikation på vej.

Det kræver en gennemtænkt strategi, og viden om, hvordan du bygger en infografik op og balancerer mellem visuelle elementer og skarp tekst.
 
Alt det dykker vi ned i på denne K-dag, hvor du:
  • Lærer at visualisere din virksomheds data og informationer
  • Får en introduktion til designprincipper
  • Afprøver dagens læring i praksis og tager hul på din (måske) første infografik
  • Lærer at konceptualisere infografikker, organisere information og sætte det hele ind i en let forståelig kontekst
  • Får kendskab til en række gratis visualiseringsværktøjer

K-dagen er for dig, der laver indhold til web, intranet eller sociale medier, og som har brug for at kunne lave visuelt indhold på egen hånd i dit daglige arbejde. Du er temmelig sikkert webredaktør, kommunikationsmedarbejder eller journalist. K-dagen er IKKE for dig, der er grafiker.

Program

Kom godt fra start med de rigtige designprincipper
Hvilke elementer bør en god infografik bestå af? Og hvordan balancerer du mellem den rette andel tekst og visuelle elementer? Gert K. Nielsen gør dig klogere på designprincipperne for infografik, og du får en række eksempler på både gode og mindre vellykkede infografikker. Du får en essentiel dos & don'ts-liste, så du er klædt bedst muligt på til at arbejde visuelt med dine data og informationer hjemme i organisationen.
Gert K. Nielsen, grafiker og ejer af Emotion. 
 
Lær at visualisere din data
Den gode infografik bygger på en god historie eller et godt koncept. Vi laver en visualiseringsøvelse, hvor du bliver trænet i at tænke ud af boksen og i at sætte data ind i en ramme, der er letforståelig og let at aflæse for modtagerne. 
Gert K. Nielsen, grafiker og ejer af Emotion. 
 
FROKOST
 
Inspirationsoplæg: Vejdirektoratet
Du er sikkert stødt på Vejdirektoratets infografikker, for de bruges flittigt i meget af organisationens kommunikation, både på web og SoMe. Vi får besøg af grafiker Lars Schirmacher Andersen, som giver os indblik i, hvilke overvejelser Vejdirektoratet gør sig i brugen af infografik, og hvilke udfordringer de møder. Han viser desuden eksempler på både gode og mindre gode infografikker fra Vejdirektoratet og giver sit indspark til, hvordan man kan bruge infografik i sin strategiske kommunikation.
Lars Schirmacher Andersen, grafiker, Vejdirektoratet
 
Workshop: Tag hul på din første infografik
Infografikker er ikke kun forbeholdt grafikere og alle dem, der har den store Adobe-pakke. Gert præsenterer dig for en række forskellige gratis visualiseringsværktøjer, og vi dykker ned i designprogrammet Visage og gennemgår de vigtigste og mest basale funktioner. I en workshop tager vi hul på din (måske) første infografik, hvor du kan arbejde med eget data eller en opgave, vi giver dig. Vi arbejder med ikoner, farveskalaer og formater, så du får testet dagens designprincipper i praksis.
Gert K. Nielsen, grafiker og ejer af Emotion. 
 

Udbytte

Efter denne K-dag kan du og din organisation:
 
  • Optimere jeres kommunikation og budskaber med infografikker
  • Gøre jeres indhold mere tilgængeligt og delevenligt på web, intranet og sociale medier
  • Nå bredere ud med information og budskaber både internt og eksternt
 

Mød

Gert K. Nielsen
Grafiker og journalist
Emotion
Lars Schirmacher Andersen
Grafiker
Vejdirektoratet

Praktisk

Hvornår?
Torsdag den 8. marts 2018. Kom fra 8.45 til let morgenmad. Vi begynder 9.15 præcis.

Hvor?
Kforum
Gammel Kongevej 3E, 4. sal, 1610 København V

Hvordan melder jeg mig til?
Tilmeld dig ved at udfylde felterne her. Husk eventuelt EAN-nr.

Hvad koster det?
Prisen er kr. 5490 (ekskl. moms). Medlemmer af Dansk Journalistforbund får 50 procent rabat på kurset. Medlemmer af Kommunikation og Sprog får 20 procent rabat på kurset. Prisen dækker kurset og god forplejning, inklusive frokost. Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en bekræftelse på, at du er tilmeldt, og en faktura inden for en uge. Bemærk, at tilmeldingen er bindende. Er du forhindret, er du meget velkommen til at sende en kollega i stedet for.
 
Tag din kollega med
Vi giver 20 procent rabat til din kollega, hvis du vil have en med, du kan dele dagens viden med, når I er hjemme igen. Din kollega skal blot skrive "Kollegarabat" i feltet "Evt. andre oplysninger til fakturering" ved tilmelding.
Rabatten dækker alle følgende tilmeldinger fra samme organisation til samme kursus og kan ikke kombineres med andre tilbud (fx early bird-rabat og DJ-rabat).

Hvad skal jeg medbringe?
  • En bærbar computer, gerne fuldt opladt
  • Valgfrit: Guides, data eller statistikker fra din virksomhed, som I skal have visualiseret

Er der en studenterplads?
Kforum tilbyder én gratis studenterplads på denne K-dag. For at komme i betragtning skal du være aktiv på overbygningen af en relevant kandidatuddannelse. Du kommer til at indgå i dagen på lige fod med de øvrige deltagere, mod at du efterfølgende publicerer de vigtigste pointer fra dagen på din K-profil.
Studenterpladsen på denne K-dag er: Optaget.

Har du spørgsmål?
Du er velkommen til at kontakte Marianne Weng på 30 93 33 45. Du kan også skrive til kdag@kforum.dk

Vi glæder os til at se dig!
Sådan finder du
Kforum
Gammel Kongevej 3E, 4.,
1610 København V.

FAQ

Andre kursister giver dette kursus
4,3/5
"God og anvendelig intro til basisviden og dos and don'ts. Og lærerigt oplæg omkring processen, som jeg kan bruge direkte i mit eget arbejde"
Melissa Møller, Studenterrådgivningen
Dato:
Torsdag 8. marts 2018
Tidspunkt:
9.15-16.00
Sted:
Pris pr. deltager:
5490 (ekskl. moms)
Medlemmer af Dansk Journalistforbund får 50 procent rabat på kurset.

Medlemmer af Kommunikation og Sprog får 20 procent rabat på kurset.
 

Kontakt

Mød

Gert K. Nielsen
Grafiker og journalist
Emotion
Lars Schirmacher Andersen
Grafiker
Vejdirektoratet

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.