Skab værdi med diversitet – i intern og ekstern kommunikation

Skab værdi med diversitet – i intern og ekstern kommunikation

Flere og flere virksomheder og organisationer skal forholde sig til diversitet og inklusion. Det betyder også nye opgaver for kommunikatører. For nogle er arbejdet allerede i fuld gang. Andre skal til at tage det første spadestik og er bekymret for at bevæge sig ud i dette nye felt. For selvom kommunikationsarbejdet med diversitet rummer rigtigt mange gode muligheder, så er frygten for at træde forkert stor hos mange. Men det er afgørende for den moderne virksomhed at turde forholde sig til diversitet – både for brandets værdi, men også for rekruttering og fastholdelse i fremtiden.

Om K-dagen


NB: Kurset er afholdt. Se kommende kurser her

Dagen består af både øvelser og oplæg. Vi ser på de gode cases, hvor der er praktisk erfaring i at kommunikere og agere inden for diversitet og inklusion. Der er løbende gennem dagen workshops, hvor du arbejder med din egen case og får feedback fra underviser og de andre kursister i din gruppe. 
 
Herudover får du:
 
  • Grundlæggende forståelse for begreberne diversitet og inklusion, og hvorfor der er en øget opmærksomhed på disse to begreber
  • Overblik over, hvornår og hvordan kommunikation og diversitet hænger sammen
  • Værktøjer til, hvordan du som kommunikatør kan og bør kommunikere om diversitet
  • Forståelse for, hvad inkluderende sprog er, og hvordan det bruges i intern og ekstern kommunikation. 
 
Kursusdagen er for dig, der er kommunikatør i en lille eller mellemstor virksomhed eller organisation, der gerne vil i gang med at arbejde med diversitet og inklusion. Du kan både sidde med intern eller ekstern kommunikation. For netop på dette område er det HELT afgørende, at den interne og eksterne kommunikation hænger meget tæt sammen. 
 

Program

Velkomst og introduktion til dagen
Ditte Havelund, kursusleder, Kforum
 
Diversitet og inklusion – en introduktion
Diversitet og inklusion er blevet et opmærksomhedspunkt for mange. Men hvad er op og ned i hele spørgsmålet om diversitet? Hvilken værdi skaber det, og hvilke aktører og dele af organisationen sættes i spil hvordan? Vi gennemgår en grundlæggende introduktion til diversitet og inklusion som en strategisk ramme for organisationsudvikling og placerer kommunikationens rolle i denne strategi.  
Marie Valentin Beck, Bureau M
 
Øvelse 1: Kommunikation i diversitet og inklusion – diversitet og inklusion i kommunikation 
Vi gennemgår, hvad man kan gøre nu og her på D&I-feltet i kommunikationsafdelingen, og hvornår man skal sikre sig et organisatorisk eller strategisk ophæng. Vi diskuterer eksempler på, hvornår kommunikation og diversitet er koblet vellykket – og mindre vellykket – sammen med hinanden.
 
Med løbende sparring fra underviser mapper I herefter, hvordan diversitet og inklusion kan tage form hos jer, herunder hvilke parametre I bør/kan/vil fokusere på – køn, etnicitet, seksualitet, alder, uddannelse etc. – og kobler det til jeres egne kommunikationsmuligheder og -opgaver. I arbejder med at afklare, hvilke tiltag der er mest relevante hos jer, og hvilke der kræver inddragelse af andre dele af organisationen.
Marie Valentin Beck, Bureau M
 
 
Diversitet og sprog
Inkluderende sprog er et nøglegreb, hvis man vil arbejde strategisk med diversitet. Sproget spiller en afgørende rolle både internt i forhold til trivsel og ligebehandling og udadtil i forhold til målgrupper, rekruttering og omdømme. Vi går i dybden med de centrale begreber og “briller” inden for diversitet og bliver klædt på til at kunne stille nye spørgsmål – til os selv og til organisationen.
Fahad Saeed, diversitetskonsulent og underviser
 
Øvelse 2: Fra ideer til strategi  
Med udgangspunkt i de nye indsigter omkring sprog arbejder vi videre fra mappingen i øvelse 1. I udvælger, hvilke D&I-tiltag I kan og vil implementere, og formulerer konkrete mål, overvejer metoder, og hvordan effekten kan/skal måles. Med sparring fra underviser klædes I på til at kunne identificere, hvilke aktører og interessenter I bør inddrage, og til at rådgive ledelsen om en D&I-strategisk udviklingsstrategi.  
Marie Valentin Beck, Bureau M

Udbytte

  • Hvordan begreberne diversitet og inklusion skal forstås
  • Hvad du skal være opmærksom på, når diversitet og kommunikation er koblet på hinanden
  • Hvad man som kommunikatør kan og skal gøre, når der kommer et ønske om at kommunikere om diversitet
  • Hvad inkluderende sprog er, og hvordan det bruges i intern og ekstern kommunikation
  • Hvordan diversitet og inklusion altid indeholder kommunikation og omvendt, og hvad man skal være særligt opmærksom på, inden man kaster sig ud i diversitetsarbejdet i kommunikationsafdelingerne. 
 
Og så får du gennem arbejde med jeres case blik for din virksomheds muligheder, udfordringer, målgrupper, fortællinger og barrierer, så du er klar til at tage arbejdshandskerne på og gå i gang med jeres indsats dagen efter.
 

Mød

Marie Valentin Beck
 
 
Marie Valentin Beck er sociolog og udvikler forandringsprocesser og ledere, der gerne vil skabe mere inkluderende organisationer og ledelsesrum. Hun rådgiver virksomheder og organisationer om diversitet, repræsentation og identitetspolitik med et særligt fokus på strategisk kommunikation. Hun har arbejdet med diversitet, ligestilling og forandringsprocesser i mere end ti år,og er i dag selvstændig rådgiver i Bureau M.
 
Fahad Saeed
 
 
Fahad Saeed er diversity-konsulent og underviser i mangfoldighed og inkluderende sprog både nationalt og internationalt. Han er medstifter af NGO’en Sabaah, fast klummeskribent for Dagbladet Information, moderator, facilitator og en populær oplægsholder såvel inden for det offentlige som det private og i civilsamfundet. 
Marie Valentin Beck
Sociolog og rådgiver
Bureau M

Praktisk

Hvornår?
Torsdag d. 10. februar 2022. Kom fra 8.45 til let morgenmad. Vi begynder 9.15 præcis.
 
Hvor?
Kforum, Gammel Kongevej 3E, 4. sal, 1610 København V

Hvordan melder jeg mig til?
Tilmeld dig ved at udfylde felterne her. Husk eventuelt EAN-nr.

Hvad koster det?
Prisen er kr. 5490 (ekskl. moms). Prisen dækker kurset og god forplejning, inklusive frokost. Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en bekræftelse på, at du er tilmeldt, og en faktura inden for en uge. Bemærk, at tilmeldingen er bindende. Er du forhindret, er du meget velkommen til at sende en kollega i stedet.
 
Hvis du er kandidat til at søge om efteruddannelse i De grafiske kompetenceudviklingsfonde, så kan du søge om at få dækket hele kursusafgiften. Se her, hvordan du søger gennem fonden.
 
NGO-rabat
Hvis du arbejder for en NGO, så tilbyder vi 20 procent rabat på alle endagskurser. Skriv NGO-rabat i fakturafeltet. 

Tag din kollega med
Vi giver 20 procent rabat til din kollega, hvis du vil have en med, du kan dele dagens viden med, når I er hjemme igen. Din kollega skal blot skrive "Kollegarabat" i feltet "Evt. andre oplysninger til fakturering" ved tilmelding.
Rabatten dækker alle følgende tilmeldinger fra samme organisation til samme kursus og kan ikke kombineres med andre tilbud. 

Rabatten dækker alle følgende tilmeldinger fra samme organisation til samme kursus og kan ikke kombineres med andre tilbud (fx early bird-rabat).
 
Er du studerende, kan du komme gratis med på K-dag
Kforum tilbyder én gratis studenterplads på denne K-dag. For at komme i betragtning skal du være aktiv på overbygningen af en relevant kandidatuddannelse. Du kommer til at indgå i dagen på lige fod med de øvrige deltagere, mod at du efterfølgende publicerer et opslag på LinkedIn om dit udbytte og de vigtigste pointer fra K-dagen. Ansøg om studenterpladsen ved at sende en mail til kdag@kforum.dk med kort info om din kandidatuddannelse og kursets relevans for din uddannelse og/eller faglige interesse. Du får besked senest 4 uger inden kursusstart om, hvorvidt du har fået pladsen på kurset.
 
Kursusbevis
Efter kurset får du tilsendt et digitalt diplom, som du kan tilføje din LinkedIn-profil, dele på Facebook og Twitter eller gemme som pdf-fil. Dit kursusbevis bliver gemt hos Diplomasafe, eller du kan gemme det i din egen e-Boks.

Har du spørgsmål?
Du er velkommen til at kontakte os på kdag@kforum.dk eller 33 42 21 60.

Vi glæder os til at se dig!
 
Sådan finder du

Kforum, Gammel Kongevej 3E, 4. sal,
1610 København V

FAQ

16298 kursister giver vores kurser:
4,4/5
Dato:
Torsdag 19. maj 2022
Tidspunkt:
9.15-16.00
Sted:
Pris pr. deltager:
5490 (ekskl. moms)
Tag en kollega med, og få 20 % rabat på den anden tilmelding.
 

Kontakt

Mød

Marie Valentin Beck
Sociolog og rådgiver
Bureau M

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.