Tag på kursus og lær at arbejde visuelt med data i datavisualiseringsværktøjet Tableau

Lær at skabe datavisualiseringer og dashboards i Tableau

At visualisere tal og logiske sammenhænge på en indlysende måde er et krav til den moderne marketing- og kommunikationsafdeling. Det bedste, største og mest brugervenlige program på markedet til datavisualisering er Tableau. Vi har lavet et begynderkursus til dig, der gerne vil forstå og bruge de grundlæggende og vigtigste funktioner i Tableau til at lave visualiseringer, beregninger og interaktive dashboards.

Om K-dagen


NB: Kurset er afholdt. Se kommende kurser her

 
En tilfredshedsundersøgelse, et årsregnskab eller en kendskabsanalyse er meget lidt værd, hvis modtageren ikke kan afkode resultaterne. Med Tableau kan du lave hurtige, visuelle analyser af dine tunge excel-ark eller andre datafiler, så du får simplificeret data i overskuelige visualiseringer. Tableau giver dig overblik og kompleksitet i én og samme visualisering og gør det lettere at sortere store datamængder.
 
Tag på kursus hos Kforum og Bias og bliv trænet i datavisualiseringsværktøjet Tableau.
 
På dagen lærer du blandt andet:
 
 • At formidle tal og data visuelt på nye og bedre måder med et super kraftfuldt værktøj.
 • At bruge Tableaus vigtigste funktioner, så du er klædt godt på til at lave datavisualiseringer, når du kommer hjem i din organisation.
 • At bygge dashboards i Tableau, så du kan omsætte dine forretningsdata til et strategisk visuelt overblik i real time - altså skabe visualisering som kan forandre måden, du forstår og overvåger de vigtigste forretningsmæssige processer i din organsiation.
 
Kurset er et værktøjskursus, så du skal være indstillet på at få vist funktioner og afprøve dem i praksis på din egen computer. Vi arbejder med test-data på dagen og bruger Tableaus gratis prøveversion, så alle får prøvet de samme ting med de samme data.
 
Kurset er for dig, der arbejder med marketing, analyser, corporate journalism, Business Intelligence, web, journalistik eller datajournalistik. Det er en fordel, hvis du er vant til at arbejde med data – f.eks. i Excel – men det er ikke et krav. Det vigtigste er, at du har lyst til at lære at visualisere data bedre og mere effektivt.
 
Der er max 10 deltagere på holdet, så vi sikrer, at alle lærer en masse og får værktøjet og de vigtigste funktioner ind under huden.  

Program

Datavisualiseringens dos and don’ts
Data bliver større og større. Derfor har vi brug for værktøjer og metoder til at skabe system og overblik i de store mængder. Men hvad skal du være særligt opmærksom på, når du vil arbejde mere visuelt med at fremstille dine data? Og hvilke vinkler og potentiale findes der i data, hvis du forstår at formidle det på den helt rigtige måde? Vi stiller skarpt på de gode og dårlige erfaringer. Altså hvad er de bedste råd og erfaringer fra andre som har arbejdet med datavisualiseringer. Her ser vi på en række eksempler på, hvad der fungerer godt, og hvad der er mindre hensigtsmæssigt.
Nikolaj Ingemann, datajournalist, Bias.
 
Introduktion til Tableaus vigtigste funktioner og begreber
Her introducerer vi de vigtigste begreber og funktioner i Tableau. På dagen arbejder vi med testdata, som du lærer at uploade, organisere og sortere. Til at begynde med bygger vi de mest almindelige og typiske standart typer af visualiseringer.
Nikolaj Ingemann, datajournalist, Bias.
 
På kurset gennemgår vi koncepter og teknikker, så du får en god forståelse for Tableaus mange muligheder. Vi ser blandt andet nærmere på:
 • Hvordan du importerer og skaber forbindelse til dine datakilder, hvad enten det er store databasefiler eller enkle excel-tabeller
 • Hvordan du kommer i gang med at importere dine data fra forskellige kilder, og hvordan du får flettet flere typer data sammen fra forskellige kilder. 
 • De grundlæggende funktioner i Tableau og kigger på, hvordan du manipulere og udvælger data og hvordan de forskellige typer visualiseringer kan bruges til at give dine data nyt liv og ny mening. 
 • Hvordan du integrerer dine visualiseringer i interaktive historier og dashboards - og hvordan du publicerer og deler dine data på nettet. 

Udbytte

Efter denne K-dag kan du og din organisation:
 • Bruge data mere strategisk til at visualisere forretningsmæssige budskaber på en overskuelig måde
 • Bruge de vigtigste funktioner i Tableau til let og hurtigt at visualisere data, tal og statistikker i mange nye og inspirerende formater

Mød

Nikolaj Ingemann, datajournalist og redaktør for Bias - Kforums nye datajournalistiske medie og platform. Til daglig arbejder Nikolaj med at udvikle og drive Bias med datajournalistisk indhold, infografik og fakta. Han er en erfaren Tableau-bruger og har tidligere arbejdet som journalist i Berlingske Research og i DR Nyheders research afdeling. 
 
Timme Bisgaaard Munk er chefredaktør på Kforum og ph.d. i videnssociologi.
Han har forsket i, hvordan viden og data bruges socialt, kognitivt og statistisk. Timme har gennem flere år skrevet om sociale medier, viden og en lang række kommunikationsdiscipliner og undervist som ekstern lektor på en lang række af landets universiteter.
Nikolaj Ingemann
Datajournalist
Timme Bisgaard Munk
Ph.d., Redaktør
Kforum

Praktisk

Hvornår?
K-dagen løber af stablen torsdag den 2. juni 2016. Kom fra kl. 8.45 til let morgenmad. Vi begynder kl. 9.15 præcis og slutter kl. 16.00.
 
Hvor?
K-dagen afholdes centralt i København. Nærmere info følger.

Hvordan melder jeg mig til?
Du melder dig til under fanen 'tilmelding' ovenfor eller på tilmeldingsknappen i højrespalten.
Pladserne på K-dagen udfyldes, efterhånden som tilmeldingerne kommer ind, så meld dig til hurtigst muligt. Husk eventuelt EAN-nr.
 
Hvad koster det?
Prisen er kr. 4990 (ekskl. moms).
Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en bekræftelse på, at du er tilmeldt og en faktura inden for en uge. Din tilmelding er bindende, men bliver du forhindret i at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i dit sted.
 
Hvad skal jeg medbringe?
 • En fuldt opladt bærbar computer
 • Tableaus 14-dages gratis prøveversion. (Vi sender link til download et par dage inden kurset). Tableau findes både til pc og mac. Licens til Tableau koster efterfølgende 999 US dollars.
Har du spørgsmål?
Du er velkommen til at kontakte Nikolaj Ingemann på 33 42 21 60. Du kan også skrive til Nikolaj@kforum.dk
 
Vi glæder os til at se dig!

FAQ

Andre kursister giver dette kursus
4,0/5
Dato:
Torsdag 2. juni 2016
Tidspunkt:
9.15-16.00
Sted:
Centralt i København
Pris pr. deltager:
4990 (ekskl. moms)
 

Kontakt

Mød

Nikolaj Ingemann
Datajournalist
Timme Bisgaard Munk
Ph.d., Redaktør
Kforum

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.