Grafik for ikke-grafikere

Canva: Lær at lave grafik til dine digitale kanaler

Canva er en designplatform, som er enormt intuitiv at bruge og nem at designe grafikker med til sociale medier og andre digitale platforme. Programmet er ideelt til dig, der gerne vil kunne lave hurtig grafik til blandt andet sociale medier og nyhedsbreve.

Om K-dagen

Med en god tekst kommer du langt, men hvis du skal skabe mere opmærksomhed til dine opslag på SoMe eller i nyhedsbrevet, så kræver det, at din grafik sidder lige i skabet. Måske er du heldig at have en grafiker til rådighed, men det kan ofte tage tid, og du har brug for et billede NU. Det er her, Canva kommer ind i billedet. Canva er verdens førende onlineværktøj til grafisk design for ikke-grafikere. Her kan du nemt og hurtigt producere grafik til SoMe-opslag, nyhedsbreve og jeres hjemmeside.
 
På dette kursus bliver du introduceret til Canva og lærer, hvordan du hurtigt og nemt kan producere grafisk indhold til dine digitale kanaler. Canva er en gratis platform med et intuitivt design i modsætning til de tunge designprogrammer som Photoshop og InDesign – der kræver en hel uddannelse i sig selv. 

Efter kurset kan du: 
  • Optimere jeres kommunikation og budskaber med flot grafik 
  • Gøre jeres indhold mere tilgængeligt og delevenligt på web og sociale medier
  • Nå bredere ud med information og budskaber.
Kurset er for dig, der laver indhold til web, SoMe og nyhedsbreve, og som har brug for at kunne lave visuelt indhold på egen hånd i dit daglige arbejde. Du er temmelig sikkert webredaktør, kommunikationsmedarbejder, SoMe-medarbejder eller journalist. K-dagen er IKKE for dig, der er grafiker.

Program

Velkomst og introduktion til dagen
Anne Skriver, kursusleder, Kforum
 
Lær Canva at kende som værktøj 
Canva er verdens førende onlineværktøj til grafisk design. Du kan hurtigt og simpelt kreere grafisk indhold til dine sociale kanaler, nyhedsbreve og hjemmeside. Du får en introduktion til Canva, hvordan platformen er opbygget, og hvordan du kan bruge platformen på både din computer og telefon. Canva tilbyder et hav af værktøjer, skabeloner og formater. Vi dykker ned i dem, der kan gøre din digitale indholdsproduktion lettere. 
Sarah Møller Pedersen, grafiker, Vissuel 
 
Opbygning af billeder og visuelle elementer til sociale medier
Vi ved efterhånden, at spillereglerne på SoMe er helt særlige, så her får du tips og tricks til, hvordan du fanger din målgruppe. Du bliver klogere på opbygningen af et billede, og hvordan vi optimerer vores visuelle budskaber. Med svarene på hånden kan du optimere din visuelle kommunikation på en helt ny måde, så den virker endnu bedre, end du har oplevet før.
Sarah Møller Pedersen, grafiker, Vissuel 
 
Frokost
 
Integrér din organisations design 
I Canva er det muligt at integrere din organisations design, altså logoer, fonde og billeder, så I kan sikre jer at opretholde et professionelt og strømlinet design. Vi gennemgår de forskellige muligheder, Canva tilbyder. 
Sarah Møller Pedersen, grafiker, Vissuel 
 
Få modtageren til at se og forstå dit budskab 
Hvordan skaber du det ønskede blikfang, hvad enten det gælder at udbrede et budskab, eller du ønsker en aktiv handling fra din modtager? Der er forskellige greb, du kan bruge til at fremhæve og hjælpe den ønskede adfærd frem. Vi kigger på de forskellige virkemidler, og hvilke der virker på de forskellige platforme og formater.
Sarah Møller Pedersen, grafiker, Vissuel 
 
Sådan gør du det nemt og hurtigt for dig selv at lave lækker grafik
Canva har en række skabeloner og features, der kan lette dine arbejdsgange betydeligt, så du slipper for at skulle starte fra bunden hver gang, du skal lave grafik til et nyt opslag, nyhedsbrev eller andet. Du bliver præsenteret for disse genveje, og du får mulighed for at prøve kræfter med at oprette dine egne formater og skabeloner. 
Sarah Møller Pedersen, grafiker, Vissuel 

Afrundning og tak for i dag. 

Udbytte

 
Med fra dette kursus får du: 
  • En grudig introduktion til Canva og platformens mange funktioner og værktøjer 
  • Viden om, hvordan du opbygger billeder og visuelle elementer på sociale medier, så jeres indhold er mere tilgængeligt og delevenligt på web og sociale medier
  • En fyldt værktøjskasser med tips og tricks til, hvordan du optimerer og effektiviserer din grafiske indholdsproduktion i form af skabeloner, nemme genveje og værktøjer, som Canva tilbyder. 
  • Viden om, hvordan I når bredere ud med jeres information og budskaber.

Mød

Sarah Møller Pedersen
Grafiker
Sarah fra Vissuel

Praktisk

Hvornår?
K-dagen løber af stablen tirsdag den 19. september 2023. Kom fra kl.08.45 til let morgenmad. Vi begynder kl. 9.00 præcist og slutter senest kl. 15.30

Hvor?
K-dagen holdes hos Akademikertårnet Lindevangs Allé 2, 2000 Frederiksberg.
 
Hvad skal jeg have med?
På dagen skal du medbringe din egen computer og en smartphone, hvor du har downloadet Canva og oprettet en konto. 

Hvordan melder jeg mig til?
Tilmed dig ved at udfylde felterne her. Pladserne på K-dagen besættes, efterhånden som tilmeldingerne kommer ind. Husk eventuelt EAN-nr.
 
Hvad koster det?
Prisen er kr. 5490 (ekskl. moms). Prisen dækker kurset og god forplejning, inklusive frokost. Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en bekræftelse på, at du er tilmeldt, og en faktura inden for en uge. Bemærk, at tilmeldingen er bindende. Er du forhindret, er du meget velkommen til at sende en kollega i stedet for. 

Tag din kollega med
Vi giver 20 procent rabat til din kollega, hvis du vil have en med, du kan dele dagens viden med, når I er hjemme igen. Din kollega skal blot skrive "Kollegarabat" i feltet "Evt. andre oplysninger til fakturering" ved tilmelding.
Rabatten dækker alle følgende tilmeldinger fra samme organisation til samme kursus og kan ikke kombineres med andre tilbud. 

Rabatten dækker alle følgende tilmeldinger fra samme organisation til samme kursus og kan ikke kombineres med andre tilbud (f.eks. early bird-rabat).
 
Er du studerende, kan du komme gratis med på K-dag
Kforum tilbyder én gratis studenterplads på denne K-dag. For at komme i betragtning skal du være aktiv på overbygningen af en relevant kandidatuddannelse. Du kommer til at indgå i dagen på lige fod med de øvrige deltagere, mod at du efterfølgende publicerer et opslag på LinkedIn om dit udbytte og de vigtigste pointer fra K-dagen. Ansøg om studenterpladsen ved at sende en mail til kdag@kforum.dk med kort info om din kandidatuddannelse og kursets relevans for din uddannelse og/eller faglige interesse. Du får besked senest fire uger inden kursusstart om, hvorvidt du har fået pladsen på kurset.
Pladsen er: Optaget
 
Kursusbevis
Efter kurset får du tilsendt et digitalt diplom, som du kan tilføje din LinkedIn-profil, dele på Facebook og Twitter eller gemme som pdf-fil. Dit kursusbevis bliver gemt hos Diplomasafe, eller du kan gemme det i din egen e-Boks.
 
Kommer du i bil?
Der er 2-timers fri parkering på Peter Bangs Vej. I parkeringsområdet ved Nimbusparken kan der parkeres uden begrænsning mod betaling. Der er 12 pladser tilknyttet Akademikertårnet, hvor fri p-parkeringsbillet kan hentes i receptionen. Ellers kan der parkeres på vejene, hvor alm. parkeringsregler for Frederiksberg er gældende.
 
Har du spørgsmål?
Du er velkommen til at kontakte os på kdag@kforum.dk eller ringe til Anne Skriver på 26 33 22 82.

Vi glæder os til at se dig!
Sådan finder du
Akademikertårnet
Lindevangs Allé 2,
2000 Frederiksberg

FAQ

Flere rabatter kan ikke kombineres.
16987 kursister giver vores kurser:
4,4/5
Ledige pladser
Dato:
Tirsdag 19. september 2023
Tidspunkt:
9.00-15.30
Sted:
Pris pr. deltager:
5490 (ekskl. moms)
 
Flere rabatter kan ikke kombineres.

Kontakt

Mød

Sarah Møller Pedersen
Grafiker
Sarah fra Vissuel

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.