Tidspunkt: 17. januar 2019 kl. 14:00-16:00
Sted: Ceresbyen 24, 8000 Århus C. Lokale BC3.01.
Grafisk facilitering
At tegne og bruge grafik har længe været en del af den kvalitative værktøjskasse. Grafisk facilitering bruger tegninger, symboler og ikoner til at facilitere en fælles forståelse af oplevelser, processer, mål, resultater, kultur og værdier. Det kan fx være en tegning af en bruger/borgerrejse i det dybdegående kvalitative interview, som øvelse i et fokusgruppeinterview eller som et dialogredskab i en workshop.
På dagens møde vil Jesper Oenhlenschläger give en introduktion til grafisk facilitering. Jesper er indehaver af virksomheden Gravisi, der bl.a. udbyder kurser i grafisk facilitering. Vi vil høre om teorien bag grafisk facilitering, og hvilken betydning brug af grafik kan have for vores dataindsamling. Vi vil få konkrete lidt tips og redskaber til, hvordan vi selv kan bruge tegninger i vores kvalitative arbejde – og så skal vi også tegne. Du må gerne medbringe hvidt papir og et par gode tuscher.
Tidspunkt: 14. november 2018 kl. 14:00-16:00
Sted: HIVE
Filmbyen 2
8000 Aarhus C
Erfaringsudveksling og inspiration
Fokus for dette møde er fælles erfaringsudveksling, så vi kan lære af hinanden og blive inspireret af hinanden. Medbring derfor en god ide eller en problemstilling, som du ønsker at få sparring på fra netværkets mange eksperter, eller en konkret dataindsamlingsmetode/analysestrategi eller formidlingsgreb, som du har gode erfaringer med, og som du tænker andre også kan få glæde af. På mødet diskuterer vi først de enkelte input gruppevis, hvorefter de præsenteres og diskuteres i plenum.
Tidspunkt: 7. september 2018 kl. 14:00-16:00
Sted: Ineva
Frederiksgade 34, 1.
DK-8000 Aarhus C
Co-creation
Igennem kvalitativ analyse kan få komme under huden på menneskers adfærd, vaner og behov. Men hvad sker der, når man inviterer forbrugere/kunder indenfor i virksomhederne og samarbejder om nye muligheder? Co-creation vinder mere og mere frem. Men hvad kan denne metode? Hvordan anvendes den i praksis? Og hvilket output kan man forvente? Dette vil vi få svar på, når vi inviterer indenfor til et møde, hvor vi diskuterer teori og praksis indenfor co-creation.
Tidspunkt: 17. maj 2018 kl. 14:00-16:00
Sted: Wilke, Vestergade 24, baghuset, 8000 Aarhus C
Kvalitative metoder og innovationsprocesser
Innovation er på dagsordenen i langt de fleste virksomheder og yderligere ofte med fokus på brugerdrevet innovation. Men hvad er egentlig brugerdrevet innovation? På mødet vil vi have fokus på teorien men især opnå en forståelse af, hvordan kvalitativ metode benyttes i denne sammenhæng. Er det de klassiske kvalitative værktøjer, der benyttes eller stilles der nye krav? Og kræver et innovationsfokus nye output eller leverancer? Vi slutter mødet af med at netværke over et glas vin.
Tidspunkt: 23. januar 2018 kl. 14:00-16:00
Sted: Trygfondens Børneforskningscenter
Fuglesangs Allé 4, bygning 2632, lokale L242
8210 Aarhus V
Mobil- og virtuel etnografi
Igennem den kvalitative metode forsøger vi ofte at komme så tæt på menneskers adfærd som muligt, men vi må også erkende, at situationen ofte vil være påvirket af vores tilstedeværelse. Med mobil og virtuel etnografi kan vi som researchere komme ind i folks privatliv og få dokumentation af hverdagen på en ny måde. Men hvordan gribes det konkret an? Hvilke ressourcer kræver det? Hvad kan vi opnå hermed? Og hvilke metodiske, etiske og moralske dilemmaer åbner det op for? På dagens møde vil tre spændende oplægsholdere gøre os klogere på mobil og virtuel etnografi. Først vil Direktør Mette Stensbek Christensen og konsulent Helena Linde Pedersen fra Epinion give en introduktion til mobil etnografi med fokus på både teorien bag og den konkrete, praktiske udførelse heraf. Dernæst vil lektor Malene Charlotte Larsen fortælle om virtuel etnografi med udgangspunkt i hendes egen forskning af unges brug af sociale medier. Malene vil også komme ind på de metodiske, etiske og moralske udfordringer og dilemmaer, som de nye metoder åbner op for. På baggrund af de to oplæg vil der til sidst være tid til en fælles drøftelse.