NB: Dette netværk er lukket. Se vores andre muligheder her: Netværk
K-kollege er Danmarks mest fleksible efteruddannelse i kommunikation, fordi du selv kan sammensætte dit program, og vælge hvilke elementer der skal indgå i din skræddersyede udgave af K-kollege hos Kforum. Vi rådgiver gerne dig og din virksomhed eller organisation om forløbet, og du har valgfrit starttidspunkt.
K-kollege er et 1-årigt forløb, der indeholder:
Du skal vælge dit foretrukne netværk ved tilmelding, men du kan løbende tilmelde dig kurser inden for det år, du er tilmeldt K-kollege.
Obs! Der kommer løbende nye kurser på programmet, du kan vælge på et senere tidspunkt i dit K-kollegeforløb.
Du kan frit vælge mellem alle vores kurser, men her får du vores bud på, hvad dit K-kollege eventuelt kan bestå af:
Forløb 1 – for dig, der arbejder med web og digital kommunikation
Forløb 2 – for dig, der arbejder med ledelse af kommunikation
Forløb 3 – for dig, der arbejder med intern kommunikation
Forløb 4 – for dig, der arbejder med presse, PR og PA
Forløb 5 – for dig, der arbejder med digital marketing
Forløb 6 – for dig, der arbejder med coorporate communication
Du kan sammensætte dit K-kollege forløb som du selv ønsker, og vi står altid parat til at guide og hjælpe dig til at finde den rigtige løsning for dig og din faglige profil.
Vi udbyder pt. kun K-netværk i København. Af og til udbyder vi også K-dage i Århus, ud over i København.
Vi rådgiver dig gerne, så dit K-kollege forløb dækker dine behov og kursen for din specialisering og karriereudvikling i din organisation eller virksomhed.
Kontakt Christina Bech Winckler hos Kforum på kdag@kforum.dk eller 42 72 72 01.

Ét års K-kollege giver dig og din organisation et unikt netværk og forum at indgå i, og en platform for læring, inspiration og skræddersyet kompetenceudvikling.
Du bliver klædt bedre på med den nyeste viden om best practise på dit K-faglige område, hvor du får mange flere anvendelige værktøjer og inspiration, som du også kan dele i organisationen.
K-kollege giver dig - og din organisation:
- Nye, stærkere kompetencer, målrettet dine og din organisations behov
- Deltagelse for dig i en række kommunikationsfaglige arrangementer over et år
- Forplejning og kommunikationsmaterialer under alle aktiviteter, du deltager i
- Personlig adgang for dig til et fortroligt, digitalt netværksrum på Kforum.dk
- Et netværk, du kan bruge til faglig sparring under og efter uddannelsen
- Et certifikat som 'Professionel kommunikatør' fra Kforum, en af landets største og førende professionelle udbydere af kompetenceudvikling for kommunikatører.
Kort sagt gør K-kollege dig dygtigere i dit arbejde, og din organisation eller virksomhed mere konkurrencedygtig på dit område. Deltagerne bekræfter det med konsekvent positiv feedback på efteruddannelsesforløbet, f.eks. dette:
"Jeg valgte Kforums efteruddannelse K-kollege på grund af den fleksible opbygning, og det har været en perlerække af inspirerende, hyggelige og engagerende møder. Jeg er konstant blevet inddraget, og oplægsholderne har været virkelig gode, fordi de brænder for deres emne og samtidig har solid erfaring at øse af. Jeg kan kun anbefale det." Anne-Sofie Forfang, Communications Manager, Nepcon
Kforums K-netværk bliver vurderet til 4,5 i snit på en 5-skala. Kforums kurser bliver i snit vurderet til 4,3 ud af 5, og flere kursusledere og oplægsholdere til 5,0.

Med K-kollege kommer du på ét år igennem et fleksibelt og intensivt forløb, der består af netop de elementer på Kforums program, som er relevante for, at du bliver dygtigere i dit arbejde. Du kan selv vælge, hvornår de mere intensive perioder i forløbet skal ligge.
K-kollege indeholder tre heldags kursusaktiviteter og fem netværksmøder, der typisk varer en halv dag hver. Ind imellem kan der være opgaver, du skal løse, oplæg du skal forberede og sparring med f.eks. dine netværksmedlemmer - alt sammen i form af opgaver, der er relevante for din praksis og faglighed.
Det er ikke formelle adgangskrav på K-kollege - ud over at du skal arbejde professionelt med kommunikation i praksis, så efteruddannelse er relevant for dig.
På K-kollege møder du en lang række dygtige kommunikatører og kursus- og netværksledere. Du bliver inspireret og udfordret hele vejen igennem forløbet.
Hvornår kan jeg starte?
Der er frit starttidspunkt. Der er dog en tendens til at starte efter sommerferien eller efter nytår.
Hvordan kan jeg skræddersy K-kollege som min efteruddannelse i kommunikation?
Du kan frit vælge tre kurser og ét netværk, der passer til dig, blandt Kforums mange tilbud, se under kurser og netværk. Du kan også bytte ét heldagskursus ud med to halvdagskurser.
Hvor lang tid tager det?
K-kollege strækker sig over ét år. Du kan vælge, hvornår de mere intensive perioder skal ligge.
Hvad koster det og kan jeg få rabat?
Hele K-kollege koster 22.000 kr. ekskl. moms. Det er markant mindre end andre efteruddannelser, der typisk liggger på 35.000 - 60.000 kr. De 22.000 kr. plus moms betales på én gang, men kan evt. spredes over to budgetår.
Hvor finder min efteruddannelse sted?
Uddannelsesstederne ligger oftest i København og i nogle tilfælde i Aarhus og andre byer.
Hvordan og hvornår vælger jeg netværk og kurser?
Du kan frit vælge blandt Kforums tilbud, der matcher din arbejdsfunktion, og vi kan rådgive dig om dine valg. Du vælger dit K-netværk, når du påbegynder dit K-kollege-forløb. Kurserne kan du vælge løbende inden for det år dit K-kollege forløb strækker sig over. På den måde har du mulighed for hele tiden at tilpassse dit forløb alt efter hvordan din faglige profil eller din jobbeskrivelse udvikler sig. Vi tilbyder løbende nye kurser. Du kan altid kontakte mig for at høre mere om aktuelle og kommende kurser og netværk på 42 72 72 01 eller kdag@kforum.dk
Kan jeg fortsætte mit netværksmedlemskab efter endt forløb?
Ja. Når du først er medlem af et K-netværk, kan du altid forny dit medlemskab for ét år af gangen, så længe din stillingsprofil stadig matcher netværket. Ellers kan vi hjælpe dig med at vælge et nyt K-netværk.
Er der nogle krav til uddannelse for at få lov til at starte?
Nej. De fleste deltagere vil have en formel grunduddannelse inden for kommunikation, medier, HR, marketing eller relaterede emner, men det er ikke et krav. Det er derfor også en mulighed for dig, der arbejder med kommunikation, men som ikke har eksamensbevis på det.
Kan jeg få ECTS-point?
ECTS-point er et begreb, der stammer fra bl.a. universiteterne, og som angiver arbejdsbelastning for den studerende for at sikre, at den studerende har gennemført fag nok til at få en bachelorgrad. Det er således ikke lig med kvalitetssikring fx. i form af at sikre relevante undervisere med præsentationsevner eller relevante med-studerende.
Da K-kollege er en praksisuddannelse på lige fod med fx en projektlederuddannelse, ser vi ikke relevansen af at bruge ECTS og har fravalgt det. Det betyder dog ikke, at uddannelsen ikke er kompetencegivende, kun at den ikke giver dig point til at læse videre på et universitet.
Hvordan kvalitetssikrer Kforum K-kollege?
K-kollege er udviklet og drevet af Kforum – den største vidensportal for kommunikation i Danmark. Vi er samtidig en af landets største kursusudbydere på kommunikationsområdet.
Kforums team af dedikerede uddannelsesfolk er alle uddannet i kommunikation og har alle arbejdet professionelt med kommunikation. Teamet arbejder primært med kompetenceudvikling af kommunikatører og er specialister på området. Flere af os har undervist i kommunikation i praksis som eksterne lektorer og censorer på universiteterne.
Udover dette team møder du en lang række dygtige praktikere og konsulenter som undervisere og facilitatorer. Vi sætter en ære i at finde de dygtigste inden for hvert felt.
Vores evalueringer fortæller, at alt dette gør en positiv forskel. Kurserne bliver i snit vurderet til 4,3 på en 5-skala, netværk til 4,5 i snit og flere kursusledere og oplægsholdere til 5,0.
Sidst, men ikke mindst, vil du møde mange professionelle kommunikatører, som søger ny viden og nye værktøjer, og som alle kan blive en del af dit netværk.
Hvem kan jeg kontakte for spørgsmål og tilmelding?
Ring eller skriv til Christina Bech Winckler på 42 72 72 01 eller skriv til kdag@kforum.dk
Vi glæder os til at høre fra dig!
Med et medlemskab i et K-netværk får du et forløb med målrettet kompetenceudvikling og et styrket professionelt netværk med ligesindede sparringspartnere fra andre organisationer. Udbuddet af K-netværk ændrer sig løbende i forhold til behovene i branchen. Du har derfor mulighed for at vælge mellem et udbud af netværk, der følger tidens trends og har fokus på en bred vifte af fagkompetencer indenfor kommunikation og marketing. Lige nu tilbyder vi 15 netværk i København og Aarhus med forskellige faglige profiler. Vi rådgiver dig gerne, hvis du er i tvivl om, hvilket netværk der er det rette for dig. Kontakt os på 33 42 21 60 eller
kdag@kforum.dk.
Se de enkelte K-netværk for mere information om fagprofil, formål og udbytte for dig og din organisation her.
Du indgår i tæt sparring med ca. 15-25 andre medlemmer, der har samme faglige profil som dig. Kforum screener de potentielle medlemmer og briefer om det forventede engagement og niveau i K-netværket. Vi værner om en bred faglighed og sammensætning af forskellige organisationer og virksomheder i netværket, fra NGO’er, offentlige og private institutioner, videnstunge organisationer til kommercielle virksomheder.
Vi garanterer et højt fagligt niveau og sætter fortroligheden i K-netværket højt. Vi oplyser derfor ikke specifikt, hvem der er med i K-netværket, før du indgår i netværket på lige fod med de andre medlemmer. Vi kan fortælle nærmere om den overordnede sammensætning i K-netværket, hvis du kontakter os på 33 42 21 60 eller
kdag@kforum.dk.
Du kan under de enkelte K-netværk se eksempler på organisationer, der deltager i netværket.
Det er ikke muligt at komme på prøvebesøg i et K-netværk, da vi vægter fortroligheden og sammenholdet i netværket højt. Hvis du vil høre mere om et specifikt K-netværk og de kommende møder, er du altid velkommen til at kontakte os på 33 42 21 60 eller
kdag@kforum.dk, hvor vi overordnet kan fortælle om medlemssammensætningen og praksis i det specifikke netværk.
Medlemskabet i et K-netværk koster kr. 10.990 (eksklusiv moms) og varer altid et år. Prisen inkluderer fem netværksmøder, hvoraf det ene møde udvides med et socialt arrangement, for eksempel en netværksmiddag eller et møde med et andet K-netværk. Til møderne får du fuld forplejning, uvurderlig viden fra eksperter og kompetent sparring med netværkets andre medlemmer, adgang til K-netværkets digitale læringsrum, eventuelle ekstramøder, materialer og afslutningsvist et diplom, du kan vedlægge dit CV.
Når du er medlem i et K-netværk, får du 20 % på alle Kforum endagskurser. Du har også mulighed for at få et skræddersyet efteruddannelsesforløb med K-kollege, hvor du ud over dit netværksmedlemskab får tre valgfrie heldagskurser. Du kan læse mere om K-kollege
her.
Som netværksmedlem kan du også få Kforum Plus gratis, og dermed læse alle fagartikler på Kforum. Skriv blot til din netværksleder
Med et medlemskab i et K-netværk investerer din organisation i et kompetencegivende forløb, så I kan komme på forkant med den nyeste viden og faglige forbedringer inden for dit område. Eksterne eksperter og praktikere giver dig viden om tendenser, metoder og konkrete værktøjer til at optimere dit arbejde i organisationen.
Derudover har du i K-netværket ca. 15-25 sparringspartnere fra NGO’er, private og offentlige institutioner og virksomheder. Det bidrager til en god dynamik til netværksmøderne, hvor løsninger på din organisations udfordringer diskuteres på tværs. Du får inspiration til nye vinkler og måder at løse dine opgaver på og styrker din evne til at skabe forandring og forankring af din viden i din organisation.
Et K-netværk er en platform til at bringe din faglige viden og erfaring i spil, så du hele tiden udvikler dine kompetencer, og hvordan du bedst bidrager med din viden i arbejdet. Derfor er K-netværkene målrettet kompetenceudvikling og efteruddannelse for dig og din organisation.
Du kan begynde i et K-netværk op til et møde, når det passer dig og din organisation bedst, hvis der ikke er venteliste. Dit medlemskab i et K-netværk varer et år og garanterer dig i den periode fem møder faciliteret af Kforum & Bureaubiz. Hertil kan komme møder o.a. arrangeret af medlemmerne.
En engageret netværksleder inden for dit fagområde planlægger og faciliterer møderne og sikrer i samspil med netværksmedlemmerne et stort fagligt udbytte. Det er dine og de andre medlemmers udfordringer og behov for løsninger, der er i centrum. I K-netværkene er du selv med til at bestemme, hvad du i løbet af året vil blive klogere på og dygtigere til. Derfor er K-netværket et af de mest fleksible og målrettede efteruddannelsesforløb, du og din organisation kan vælge.
Hver gang vi mødes, sparrer vi om dagens tema og vender medlemmernes udfordringer, idéer og spørgsmål. Der vil altid være ny inspiration, ofte i form af et fagligt oplæg fra en ekstern oplægsholder eller et netværksmedlem. Du har mulighed for at præge temaer og indhold for hvert netværksmøde.
Møderne ligger som regel fra kl. 9.00–13.00. Du kan under de enkelte K-netværk se programmet, og hvem der er netværksleder. Dato for møderne er planlagt et år i forvejen, så alle medlemmerne på bedste vis kan sikres deltagelse og få mest muligt ud af medlemskabet. Vi mødes på skift hos medlemmerne, hvor Kforum & Bureaubiz dækker udgifterne til fuld forplejning.
Du kan i dit K-netværk forvente høj kvalitet og kyndig dialog til hvert møde. Jo mere du selv bidrager med, desto mere får du ud af dit medlemskab. Din deltagelse forudsætter åbenhed og fortrolighed i sparringen og videndelingen. Engagementet er højt, og vi forventer, at du prioriterer dine fem årlige møder samt evt. forberedelse eller små opgaver med de andre netværksmedlemmer.
Datoerne for de fem årlige møder er planlagt et år frem. På denne måde kan vi bedst sikre, at alle medlemmer kan planlægge deres tid herefter. Hvis du alligevel bliver forhindret i at deltage i et møde, skal du give besked til din netværksleder. Det er desværre ikke muligt at sende en kollega i dit sted, da medlemskabet er personligt. Du vil naturligvis modtage materialer og præsentationer fra netværksmødet i det digitale netværksrum.
Du kan efter aftale skifte til et andet K-netværk, hvis du i løbet af dit medlemskab skifter stilling og/eller grundlæggende skifter arbejdsopgaver, så du fortsat er sikret den mest relevante sparring og læring med ligesindede. Kontakt os på 33 42 21 60 eller
kdag@kforum.dk, og vi hjælper dig med at finde et passende K-netværk.
Netværket har sit eget digitale læringsrum på
Kforum.dk, hvor du kan se en liste med de andre medlemmer, program for de næste møder, materialer, opsamling fra netværksmøder, anbefaling af litteratur og artikler osv. Herudover er det et forum, hvor I indbyrdes kan debattere, udveksle erfaringer, viden, gode links, idéer og værktøjer, og hvor I kan spørge hinanden til råds.
Du får adgang til netværksrummet via din K-profil. Hvis du endnu ikke har en K-profil, kan du oprette en
her.