Kforum har i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning nu taget initiativ til at sammensætte et helt nyt netværk udelukkende for kommunikatører, der arbejder i sundhedsindustrien i bred forstand.
Ideen med netværket for sundhedskommunikatører er at skabe ramme og rum for læring og unik sparring og vidensdeling om sundhedskommunikation i krydsfeltet mellem det offentlige, det private og interesseorganisationerne.
Som medlem bringer netværket dig på forkant med den nyeste viden inden for feltet samtidig med, at du på hvert møde får fortrolig sparring med de andre erfarne medlemmer, flere kompetencer og konkrete værktøjer til at løse dine arbejdsopgaver.
Hvert møde indeholder et fagligt inspirationsoplæg fra en organisation eller virksomhed, der er lykkedes med sin kommunikation i henhold til det tema, gruppen har udvalgt. Du får dermed best practises og do’s & don’ts fra andre professionelle aktører om helt konkrete og aktuelle udfordringer inden for dit felt.
Foreløbigt program:
Herunder kan du se Kforums bud på de første temaer til det foreløbige mødeprogram.
Kickoff-møde / HOPE-projektet: Kommunikation, adfærd og reaktioner på COVID-19
Vi afholder et kickoff-møde 16. juni kl. 9-11. Du kan deltage gratis, uanset om du er medlem eller ej. Mød en masse andre kommunikatører, der sidder med samme udfordringer som dig, og få en fornemmelse for, om netværket kunne være interessant for dig.
På kickoff-mødet får vi besøg af Anders Schroll, tidligere kommunikationschef i Lundbeck, Lars Münter, chef for internationale projekter i Komiteen for Sundhedsoplysning, Christian Døsing Sørensen, specialkonsulent i i Komiteen for Sundhedsoplysning, og sidst men ikke mindst Carlsbergfondets Semper Ardens-forsker, professor Michael Bang Petersen.
Professor Michael Bang Petersen deler ud af resultaterne fra HOPE-projektet, der er den største nationale undersøgelse af, hvordan danskerne har reageret på COVID-19, sundhedskrisen og sundhedskommunikationen bag. Vi hører hans oplæg og diskuterer coronaindsats og sundhedskommunikation med ham, Anders Schroll, Christian Døsing Sørensen og Lars Münter.
19. august: Danmarkshistoriens største sundhedskampagne
Læringer om sundhedskommunikation fra coronapandemien, hvor vi zoomer ind på Danmarkshistoriens største sundhedskampagne rettet mod hele befolkningen. Vi ser nærmere på værdien af apps og plakater samt virkningerne af frygt og håb i sundhedskommunikation.
6. oktober: Fakta eller følelser i sundhedskommunikation
Hvem stoler vi på, og hvilke argumenter lytter danskerne til, når det gælder deres sundhed? Og hvilken betydning har det for dig og din organisations eller virksomheds kommunikation?
2. december: Ulighed i sundhed
Hvordan skal vi indrette kommunikationen, hvis vi vil medvirke til at ændre ulighed i Danmark, når det kommer til danskernes sundhed?
22. februar 2022: Digital sundhedskommunikation
Vi ser ind i fremtidens digitale sundhedsløsninger. Hvad betyder det for kommunikationen, hvis lægen i fremtiden er en robot, og vi alle konstant er hos “lægen” og får målt vores sundhedstilstand via f.eks. vores smartphones?
19. maj 2022: Sundhedskommunikation i medierne
Vi ser på mediernes dækning af sundhedsområdet og betydningen for prioriteringer inden for sundhedsområdet og befolkningens tillid til behandling.
I dette netværk i København får du uvurderlig viden, inspiration og fortrolig sparring med andre dedikerede sundhedskommunikatører. Alle Kforums netværk er fortrolige, og vi passer på hinandens faglighed og integritet.
Fagligt fokus
I K-netværket fokuserer vi på tendenser, dilemmaer og løsninger i arbejdet med kommunikation inden for sundhed. I samråd med de andre sundhedskommunikatører arbejder vi med, hvordan god sundhedskommunikation kan bidrage til at forebygge og behandle sygdomme, skabe tillid til sundhedsområdets aktører og behandlingstilbud, minimere ulighed i sundhed og sikre en fair prioritering på sundhedsområdet.
Vi bringer vores fælles og individuelle fagligheder i spil og diskuterer best practice, brugbare værktøjer og henter konkrete råd til din opgaveløsning.
K-netværket er dedikeret din kompetenceudvikling og faglighed inden for sundhedskommunikation. Vi arbejder med områder som sundhedskampagner, digitale sundhedsløsninger samt traditionelle og sociale mediers dækning af sundhedsområdet. Vi ser på trends, nye metoder og værktøjer, der gør dit arbejde med sundhedskommunikation mere effektivt.
Formål
Vi bruger hinandens viden og ideer til at skabe bedre sundhedskommunikation til gavn for borgere, samfundet og de organisationer, vi arbejder for. I netværkets fortrolige rum får du mulighed for at diskutere dine daglige udfordringer. På netværksmøderne får vi input fra førende eksperter og praktikere, så du kommer hjem med ny viden og inspiration, der gør dig endnu bedre til dit arbejde.
Faglige ledere:
Anders Schroll – connect på LinkedIn her
Lars Münter – connect på LinkedIn her
Christian Døsing Sørensen – connect på LinkedIn her
Netværket drives af nogle af landets dygtigste profiler inden for sundhedsområdet: rådgiver og tidligere kommunikationsdirektør i Lundbeck, Anders Schroll, samt chefkonsulent og netværkschef hos Komiteen for Sundhedsoplysning, Lars Münter, og specialkonsulent Christian Døsing Sørensen.
I K-netværket for sundhedskommunikation får du:
- Et kompetencegivende efteruddannelsesforløb om sundhedskommunikation
- Den nyeste viden fra førende eksperter og organisationer
- Ny viden og inspiration til at arbejde strategisk og nytænkende med sundhedskommunikation, så du fremover kan gøre en positiv forskel i din organisation
- Op til 25 professionelle, erfarne sundhedskommunikatører som sparringspartnere.
Det her får du også som medlem af Kforums netværk:
- 20 % på alle Kforums kurser og uddannelser
- 1.000 kr. i rabat på billetten til KOM-konferencerne (normalpris kr. 2.490)
- Fortrinsret på tilmelding til eftertragtede gratis events og seminarer
- Gratis deltagelse på Kforums årlige trend-seminar
- Gratis Kforum Plus-abonnement. Ønsker du gratis medlemskab af Kforum Plus, så kontakt din netværksleder.
- NGO’er får 30 % på medlemskabet, så husk at skrive det i fakturafeltet, når du tilmelder dig.
Særlig K-pakke ved samtidigt køb af et kursus: 1 års medlemskab + et heldagskursus = kr. 13.990 (normalpris kr. 17.390). Når du tilmelder dig netværket, skal du informere din netværksleder om, at du vil købe K-pakken.
Med et medlemskab i et K-netværk får du et forløb med målrettet kompetenceudvikling og et styrket professionelt netværk med ligesindede sparringspartnere fra andre organisationer. Udbuddet af K-netværk ændrer sig løbende i forhold til behovene i branchen. Du har derfor mulighed for at vælge mellem et udbud af netværk, der følger tidens trends og har fokus på en bred vifte af fagkompetencer indenfor kommunikation og marketing. Lige nu tilbyder vi 15 netværk i København og Aarhus med forskellige faglige profiler. Vi rådgiver dig gerne, hvis du er i tvivl om, hvilket netværk der er det rette for dig. Kontakt os på 33 42 21 60 eller
kdag@kforum.dk.
Se de enkelte K-netværk for mere information om fagprofil, formål og udbytte for dig og din organisation her.
Du indgår i tæt sparring med ca. 15-25 andre medlemmer, der har samme faglige profil som dig. Kforum screener de potentielle medlemmer og briefer om det forventede engagement og niveau i K-netværket. Vi værner om en bred faglighed og sammensætning af forskellige organisationer og virksomheder i netværket, fra NGO’er, offentlige og private institutioner, videnstunge organisationer til kommercielle virksomheder.
Vi garanterer et højt fagligt niveau og sætter fortroligheden i K-netværket højt. Vi oplyser derfor ikke specifikt, hvem der er med i K-netværket, før du indgår i netværket på lige fod med de andre medlemmer. Vi kan fortælle nærmere om den overordnede sammensætning i K-netværket, hvis du kontakter os på 33 42 21 60 eller
kdag@kforum.dk.
Du kan under de enkelte K-netværk se eksempler på organisationer, der deltager i netværket.
Det er ikke muligt at komme på prøvebesøg i et K-netværk, da vi vægter fortroligheden og sammenholdet i netværket højt. Hvis du vil høre mere om et specifikt K-netværk og de kommende møder, er du altid velkommen til at kontakte os på 33 42 21 60 eller
kdag@kforum.dk, hvor vi overordnet kan fortælle om medlemssammensætningen og praksis i det specifikke netværk.
Medlemskabet i et K-netværk koster kr. 10.990 (eksklusiv moms) og varer altid et år. Prisen inkluderer fem netværksmøder, hvoraf det ene møde udvides med et socialt arrangement, for eksempel en netværksmiddag eller et møde med et andet K-netværk. Til møderne får du fuld forplejning, uvurderlig viden fra eksperter og kompetent sparring med netværkets andre medlemmer, adgang til K-netværkets digitale læringsrum, eventuelle ekstramøder, materialer og afslutningsvist et diplom, du kan vedlægge dit CV.
Når du er medlem i et K-netværk, får du 20 % på alle Kforum endagskurser. Du har også mulighed for at få et skræddersyet efteruddannelsesforløb med K-kollege, hvor du ud over dit netværksmedlemskab får tre valgfrie heldagskurser. Du kan læse mere om K-kollege
her.
Som netværksmedlem kan du også få Kforum Plus gratis, og dermed læse alle fagartikler på Kforum. Skriv blot til din netværksleder
Med et medlemskab i et K-netværk investerer din organisation i et kompetencegivende forløb, så I kan komme på forkant med den nyeste viden og faglige forbedringer inden for dit område. Eksterne eksperter og praktikere giver dig viden om tendenser, metoder og konkrete værktøjer til at optimere dit arbejde i organisationen.
Derudover har du i K-netværket ca. 15-25 sparringspartnere fra NGO’er, private og offentlige institutioner og virksomheder. Det bidrager til en god dynamik til netværksmøderne, hvor løsninger på din organisations udfordringer diskuteres på tværs. Du får inspiration til nye vinkler og måder at løse dine opgaver på og styrker din evne til at skabe forandring og forankring af din viden i din organisation.
Et K-netværk er en platform til at bringe din faglige viden og erfaring i spil, så du hele tiden udvikler dine kompetencer, og hvordan du bedst bidrager med din viden i arbejdet. Derfor er K-netværkene målrettet kompetenceudvikling og efteruddannelse for dig og din organisation.
Du kan begynde i et K-netværk op til et møde, når det passer dig og din organisation bedst, hvis der ikke er venteliste. Dit medlemskab i et K-netværk varer et år og garanterer dig i den periode fem møder faciliteret af Kforum & Bureaubiz. Hertil kan komme møder o.a. arrangeret af medlemmerne.
En engageret netværksleder inden for dit fagområde planlægger og faciliterer møderne og sikrer i samspil med netværksmedlemmerne et stort fagligt udbytte. Det er dine og de andre medlemmers udfordringer og behov for løsninger, der er i centrum. I K-netværkene er du selv med til at bestemme, hvad du i løbet af året vil blive klogere på og dygtigere til. Derfor er K-netværket et af de mest fleksible og målrettede efteruddannelsesforløb, du og din organisation kan vælge.
Hver gang vi mødes, sparrer vi om dagens tema og vender medlemmernes udfordringer, idéer og spørgsmål. Der vil altid være ny inspiration, ofte i form af et fagligt oplæg fra en ekstern oplægsholder eller et netværksmedlem. Du har mulighed for at præge temaer og indhold for hvert netværksmøde.
Møderne ligger som regel fra kl. 9.00–13.00. Du kan under de enkelte K-netværk se programmet, og hvem der er netværksleder. Dato for møderne er planlagt et år i forvejen, så alle medlemmerne på bedste vis kan sikres deltagelse og få mest muligt ud af medlemskabet. Vi mødes på skift hos medlemmerne, hvor Kforum & Bureaubiz dækker udgifterne til fuld forplejning.
Du kan i dit K-netværk forvente høj kvalitet og kyndig dialog til hvert møde. Jo mere du selv bidrager med, desto mere får du ud af dit medlemskab. Din deltagelse forudsætter åbenhed og fortrolighed i sparringen og videndelingen. Engagementet er højt, og vi forventer, at du prioriterer dine fem årlige møder samt evt. forberedelse eller små opgaver med de andre netværksmedlemmer.
Datoerne for de fem årlige møder er planlagt et år frem. På denne måde kan vi bedst sikre, at alle medlemmer kan planlægge deres tid herefter. Hvis du alligevel bliver forhindret i at deltage i et møde, skal du give besked til din netværksleder. Det er desværre ikke muligt at sende en kollega i dit sted, da medlemskabet er personligt. Du vil naturligvis modtage materialer og præsentationer fra netværksmødet i det digitale netværksrum.
Du kan efter aftale skifte til et andet K-netværk, hvis du i løbet af dit medlemskab skifter stilling og/eller grundlæggende skifter arbejdsopgaver, så du fortsat er sikret den mest relevante sparring og læring med ligesindede. Kontakt os på 33 42 21 60 eller
kdag@kforum.dk, og vi hjælper dig med at finde et passende K-netværk.
Netværket har sit eget digitale læringsrum på
Kforum.dk, hvor du kan se en liste med de andre medlemmer, program for de næste møder, materialer, opsamling fra netværksmøder, anbefaling af litteratur og artikler osv. Herudover er det et forum, hvor I indbyrdes kan debattere, udveksle erfaringer, viden, gode links, idéer og værktøjer, og hvor I kan spørge hinanden til råds.
Du får adgang til netværksrummet via din K-profil. Hvis du endnu ikke har en K-profil, kan du oprette en
her.