Kommunikationschef

VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd
Kommunikationschef til VIVE
VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd søger en ambitiøs, samarbejdsorienteret og erfaren kommunikationschef med interesse for velfærdssamfundet og et godt blik for forsknings- og vidensformidling.
 
VIVE skaber og formidler viden om velfærdssamfundets udvikling, borgernes levevilkår og indretningen af den offentlige sektor, herunder fremme af kvalitetsudvikling, ressourceanvendelse og styring. VIVE bidrager til at styrke vidensgrundlaget for udvikling af velfærdssamfundet og beslutningsgrundlaget for lovgivning, forvaltning og praksis. Kommunikation og formidling spiller en central rolle i at bringe VIVEs viden i spil.
 
Om stillingen
Du refererer til vicedirektøren og bliver en del af VIVEs samlede ledelse. Du bliver chef for en afdeling med 10 medarbejdere og 2-3 studentermedhjælpere. Afdelingen består af to teams. Det ene er kommunikationsteamet, der står for centrale dele af den eksterne kommunikation af VIVEs viden og yder kommunikationsrådgivning til forsknings- og analysemedarbejderne. Det andet er kvalitetssikringsteamet, der står for korrekturlæsning og kvalitetssikring af de godt 200 rapporter, hæfter mv., som VIVE offentliggør hvert år. Begge teams arbejder tæt sammen med VIVEs øvrige medarbejdere.
 
VIVE har netop vedtaget en ny strategi for perioden 2020-24.Strategien skal styrke VIVEs unikke position som tværfaglig og tværsektoriel vidensproducent for hele Danmark. Det indebærer en række kommunikationsopgaver, som du skal være med til at implementere både internt i VIVE og i forhold til vores omverden. En af dine centrale opgaver bliver at udvikle og udfolde en ny kommunikationsstrategi i samarbejde med VIVEs ledelse og medarbejdere.
 
Dine arbejdsopgaver
Som kommunikationschef har du det overordnede ansvar for VIVEs interne og eksterne kommunikation. Helt centralt er, at du på et højt professionelt plan formår at understøtte formidlingen af VIVEs vidensproduktion. Sammen med resten af kommunikationsafdelingen skal du bidrage til, at VIVEs viden kommer ud i pressen, på hjemmesiden, på sociale medier, ved foredrag, gåhjemmøder, events på Folkemødet m.m. Endvidere har du det overordnede ansvar for kvalitetssikring og -udvikling af VIVEs skriftlige udgivelser.
 
Som led i VIVEs nye strategi skal du som sagt stå i spidsen for at udvikle en kommunikationsstrategi. I forhold til den interne kommunikation bliver en af de store opgaver udviklingen af et nyt intranet.
 
De primære arbejdsopgaver er:
 • Udvikling af kommunikationsstrategi med fokus på VIVEs forskellige kernemålgrupper
 • Lede den daglige drift af VIVEs eksterne kommunikation samt kvalitetssikring af VIVEs udgivelser
 • Sikre understøttelse af, og i et vist omfang bidrage til, formidlingen af VIVEs viden gennem proaktivt og reaktivt pressearbejde
 • Yde kommunikationsfaglig og -strategisk rådgivning til VIVEs medarbejdere
 • Sikre strategisk udvikling af VIVEs kommunikationsplatforme og -kanaler, herunder websites, nyhedsbreve, sociale medier, arrangementer mv.
 • Sikre strategisk udvikling af formater for VIVEs udgivelser
 • Sikre strategisk udvikling af den interne kommunikation.
Dine kvalifikationer
Vi søger en ambitiøs, udadvendt og samarbejdsorienteret leder, der har en god forståelse for formidling af velfærdsforskning og -analyse fagligt og i den offentlige debat. Vi forventer, at du har solid erfaring med ledelse af vidensformidling.
 
Faglige kvalifikationer
 • En relevant kommunikationsfaglig uddannelse som eksempelvis journalist, cand.comm. eller tilsvarende
 • Solid erfaring med pressearbejde og journalistisk formidling i praksis
 • Solid ledelseserfaring, baseret på en respektfuld og dialogsøgende ledelsesstil og evnen til at bruge og trække på medarbejdernes erfaring og viden.
 • Forståelse for de særlige muligheder og dilemmaer ifm. formidling af forskningsbaseret viden, herunder en god politisk og strategisk forståelse
 • Sprogligt stærk, struktureret og præcis med fakta
 • Indsigt i et eller flere af de store velfærdsområder og orienteret i den velfærdspolitiske offentlige debat
 • Et stærkt kommunikationsfagligt netværk
 • Erfaring med at sikre effektiv projektstyring, herunder ift. kontrakter, leverancer og budgetter
Personlige kvalifikationer
Vi forventer, at du som person:
 • Har gode samarbejdsevner og kan samarbejde med mange forskellige fagligheder
 • Har overblik og evner at planlægge og prioritere
 • Er fleksibel og kan arbejde hurtigt, når opgaverne kræver det
 • Er en nærværende og motiverende leder
 • Er inddragende, anerkendende og omgængelig med øje for et godt arbejdsmiljø
 • Har helhedsforståelse og tager beslutninger med øje for organisationens samlede behov
 • Har analytisk sans og et strategisk mindset.
Yderligere oplysninger
For yderligere information om VIVE henvises til www.vive.dk. For yderligere oplysninger om stillingen er du velkommen til at kontakte vicedirektør Mette Deding på MCD@vive.dk; tlf.: 33 08 48 85 eller direktør Lotte Jensen på LOJE@vive.dk; tlf.: 25 13 38 13).  
 
Ansættelsesvilkår
Vi håber, at du kan tiltræde senest den 1. april 2020. Du ansættes som udgangspunkt på overenskomstvilkår og på åremål med en ansættelsesperiode på 5 år med mulighed for forlængelse i op til 3 år. Lønnen aftales konkret og vil afhænge af din baggrund, erfaring og dit ansættelsesforhold i VIVE. 
 
VIVE har afdelinger i både Aarhus og København, og dit arbejdssted bliver i VIVE i det det indre København. Du må imidlertid forvente regelmæssig rejseaktivitet til VIVE i Aarhus og løbende samarbejde på tværs af lokationerne.
 
Ansættelsesprocedure
Vi skal have modtaget din motiverede ansøgning, udførlige CV og dokumentation for uddannelse senest den 27. januar 2020 kl. 12.
 
 
Vi forventer at gennemføre den 1. samtalerunde den 6. februar 2020 og 2. samtalerunde den 24. februar 2020.  Ansøgere, der går videre til 2. samtalerunde, kan forvente at skulle gennemgå en personlighedstest.
 
VIVE ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge.
Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 27. januar kl. 12.00

Frist: 27. januar kl. 12.00

Info

Virksomhed
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd
Stillingsbetegnelse
Kommunikationschef
Kontakt
Mette Deding
mcd@vive.dk
Telefon: 33084885
Website
Indrykningsdato
08-01-2020
Ansøgningsfrist
27. januar kl. 12.00
Adresse
VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd
Herluf Trolles Gade 11
1052 København K

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.