Specialkonsulent / Fuldmægtig

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet søger specialkonsulent / fuldmægtig med digitale og analytiske kompetencer til arbejdet med strategisk kommunikation, hybride trusler og desinformation.
Vil du være en nøglefigur i Udenrigsministeriets indsats mod udefrakommende påvirkningskampagner i traditionelle og på sociale medier? Og vil du arbejde målrettet med medieovervågning og strategisk kommunikation?

Udenrigsministeriet søger en engageret og analytisk stærk kommunikationsmedarbejder med kompetencer inden for både kvantitativ og kvalitativ dataanalyse. Du skal have forståelse for og lyst til at arbejde med aktuelle udenrigs- og sikkerhedspolitiske dagsordener inden for rammerne af en politisk styret organisation.

 

Om jobbet
Du vil indgå i Udenrigsministeriets indsats i forhold til udefrakommende påvirkningskampagner, der truer danske interesser og demokratiske værdier, og bl.a. anvender desinformation for at fremme udenlandske aktørers interesser. Samtidig vil du spille en central rolle i Udenrigsministeriets løbende opgaver inden for medieovervågning, StratCom samt kvantitativ og kvalitativ analyse relateret til aktuelle, udenrigspolitiske sager.

Stillingen er placeret i Udenrigsministeriets kommunikationsenhed (Public Diplomacy, Kommunikation og Presse). Enheden har bl.a. ansvar for ekstern og intern kommunikation, mediehåndtering, krisekommunikation, sociale medier og analyseopgaver. Opgaveløsningen vil finde sted i tæt samarbejde med Udenrigsministeriets kontor for Sikkerhedspolitik. Du kan herudover forvente et tæt samarbejde med en række danske ambassader og repræsentationer og eksterne offentlige myndigheder. Der kan forekomme rejseaktivitet.

Om dig 
Vi forstiller os, at du:

 • Har en relevant uddannelsesmæssig baggrund – herunder fx Cand. Comm., Cand. Merc. (KOM), Cand. IT (Digital Design og Kommunikation) eller Cand. Scient. Pol.

 • Har 3-4 års arbejdserfaring.

 • Har stærke analytiske evner og dokumenteret erfaring med både kvantitativ og kvalitativ dataanalyse.

 • Interesse for og kendskab til aktuelle internationale udenrigs- og sikkerhedspolitiske forhold.

 • Har erfaring med mediescreening i værktøjer såsom Talkwalker, Brandwatch, Crowdtangle, Sprout Social eller lignende.

 • Har en solid viden om digitale og sociale medier i relation til desinformation.

 • Har erfaring med sagsbehandling i en offentlig myndighed.

 • Har interesse for cyber- og informationssikkerhed.

 • Udviser initiativ, fleksibilitet samt evne og vilje til at tage ansvar.

 • Har gode samarbejdsevner og er en udpræget holdspiller.

 • Har gode formulerings- og formidlingsevner, på dansk og på engelsk i både skrift og tale. Gerne også kendskab til russisk eller kinesisk.

 

Løn og ansættelsesvilkår
Arbejdsstedet er Udenrigsministeriet, Asiatisk Plads 2, 1448 København K.

Du ansættes som specialist uden forflyttelsespligt.

Du vil blive indplaceret og aflønnet i henhold til kvalifikationer og gældende overenskomst mellem staten og den relevante faglige organisation.

Tiltrædelse
Snarest muligt.

Ansøgningsfrist:
Ansøgningsfristen er 31. januar 2023. Du søger under ”job” på http://www.um.dk/. Du skal indsende en målrettet og motiveret ansøgning på maksimum 1 side og et CV indeholdende oplysninger om uddannelse, tidligere arbejde og øvrige kvalifikationer, niveau for sprogkundskaber, referencer m.v. Vedhæft venligst dit eksamensbevis med karakterer. Vedhæftning af CV alene betragtes ikke som en ansøgning. 

Kontakt
Skulle du have spørgsmål til stilling, som ikke er besvaret i opslaget eller kan findes på www.um.dk, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Christine Pii Hansen i KOM, chhans@um.dk, 33920851. Hvis du har spørgsmål til løn og vilkår kan du kontakte chefkonsulent i Udenrigsministeriets Koncern HR Eva Marie Bagge Steenberg, 33921643. 

Udenrigsministeriet ser mangfoldighed som en styrke og ønsker at beskæftige medarbejdere med forskellig baggrund. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede, uanset personlig baggrund, til at søge en stilling i UM.

Om os
Udenrigsministeriets mission er at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle. I Udenrigsministeriets vision indgår, at vi skal være bredt respekteret som en kompetent, effektiv, udadvendt og serviceorienteret virksomhed, og at vi skal være en attraktiv og idéskabende arbejdsplads, der sikrer stor medarbejdertilfredshed og målrettet kompetenceudvikling. Vi har som fælles værdier, at vi som enkeltpersoner og organisation arbejder på grundlag af musikalitet, åbenhed, professionalisme, handlekraft og arbejdsglæde. Alle ledige stillinger i Udenrigsministeriet kan findes på www.um.dk.

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 31. januar

Frist: 31. januar

Info

Virksomhed
Udenrigsministeriet
Stillingsbetegnelse
Specialkonsulent / Fuldmægtig
Kontakt
Christine Pii Hansen
chhans@um.dk
Telefon: 3392 0851
Website
Indrykningsdato
24-01-2023
Ansøgningsfrist
31. januar
Adresse
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.