Pressechef

Udenrigsministeren
Udenrigsministeren
Pressechef til udenrigsministeren (Genopslag)
Vil du være med til at lægge den strategiske retning for udenrigsministerens kommunikation og har du evnerne til at sætte den udenrigspolitiske dagsorden i medierne? Så er det måske dig, der skal være pressechef for udenrigsministeren.
page1image42598976

Udenrigsministeriet søger en strategisk tænkende kommunikator som pressechef til udenrigsministeren.

Du vil lede det daglige pressearbejde på udenrigsministerens område og bidrage til produktionen af presseprodukter i samarbejde med ministerens to presserådgivere, ministersekretariatet og den særlige rådgiver. Du vil varetage koordinationen af ministerens offentlige kommunikation, tilrettelæggelsen af kommende presseudmeldinger og bidrag til skriftlige indlæg. Du vil desuden lede den strategiske langtidsplanlægning af udenrigsministerens kommunikation. Du forventes at have en stærk politisk forståelse og et veludviklet netværk i medierne.

Organisatorisk indgår pressechefen i Presseteamet, der er placeret i Minister- og Ledelsessekretariatet. Ud over pressechefen for udenrigsministeren består Presseteamet af pressechefen for udviklingsministeren, fire presserådgivere (fordelt med to presserådgivere tilknyttet hver minister) og en taleskriver. Pressecheferne refererer til ledelsen for Minister- og Ledelsessekretariatet.

Du vil indgå i en fælles pressevagtordning på tværs af ministeriets ansvarsområde. Der kan forventes rejseaktivitet forbundet med stillingen.
Vi forventer, at du:

 • Har en relevant uddannelsesmæssigbaggrund– f.eks. journalist, cand.comm. eller lignende.
 • Har relevant erfaring med pressehåndtering og mediernes arbejdsgange;gerne fra en stilling på et dansk nyhedsmedieeller i en organisation.
 • Har en stærk politisk næse og et godt blik for planlægning og strukturering af presseindsatser.
 • Har strategisk sans og er i stand til at udvikle og eksekvere langsigtede presseplaner.
 • Skriver godt og hurtigt.
 • Har lyst til at lede og sætte kommunikativ retning.
 • Kan samarbejde med folk med forskellige faglige kompetencer.
 • Hargodthumør,tageransvarogerinitiativrig.
 • Er fleksibel og indstillet på at arbejde på skæve tidspunkter.
 • Arbejder struktureret med blik for både strategisk/langsigtet kommunikation og dag-til-dag presse.
 
Det er en fordel, men ikke et krav, at du har kendskab til dansk udenrigspolitik.
 
Vi tilbyder, at du:
 • Kommer til at indgå i et team af dygtige og engagerede medarbejdere.
 • Kommer til at arbejde med politisk kommunikation og mediehåndtering på højt niveau.
 • Fåretspændendeogvarierendearbejdetætpådenpolitiskebeslutningsproces.

 

Tiltrædelse
Tiltrædelse snarest muligt.

 

Løn- og ansættelsesvilkår
Du ansættes i en midlertidig stilling for 3 år med evt. mulighed for forlængelse. Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til gældende overenskomst mellem staten og den relevante faglige organisation med aflønning på chefkonsulent-niveau. Der er knyttet et fast vagttillæg til stillingen for deltagelse i pressevagtordning. Stillingen er ikke forbundet med forflyttelsespligt.

 

Ansøgning
Ansøgningsfristen er den 25. februar 2020. Stillingen kan søges under fanen ”Job” på www.um.dk. klik nederst i opslaget på ”Søg jobbet her” med en motiveret ansøgning, der også bør indeholde oplysninger om uddannelse, relevant erhvervserfaring, kvalifikationer samt gerne anbefalinger og referencer m.v.

Udenrigsministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk oprindelse til at søge stillingen.

Yderligere oplysninger

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til souschef i Minister- og Ledelsessekretariatet Kasper Thams Olsen på kasols@um.dk eller telefon 33 92 04 66. Har du brug for oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte chefkonsulent i HR Eva Marie Bagge Steenberg på telefon 33 92 16 43, e-mail evabag@um.dk.

Se her hvordan vi behandler dine personoplysninger, når du ansøger en stilling hos Udenrigsministeriet.

 

Om os
Udenrigsministeriets mission er at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle. I Udenrigsministeriets vision indgår, at vi skal være bredt respekteret som en kompetent, effektiv, udadvendt og serviceorienteret virksomhed, og at vi skal være en attraktiv og idéskabende arbejdsplads, der sikrer stor medarbejdertilfredshed og målrettet kompetenceudvikling. Vi har som fælles værdier, at vi som enkeltpersoner og organisation arbejder på grundlag af musikalitet, åbenhed, professionalisme, handlekraft og arbejdsglæde. Alle ledige stillinger i Udenrigsministeriet kan findes på www.um.dk.

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 25. februar

Frist: 25. februar

Info

Virksomhed
Udenrigsministeren
Stillingsbetegnelse
Pressechef
Kontakt
Kasper Thams Olsen
kasols@um.dk 
Telefon: 33 92 04 66
Website
Indrykningsdato
05-02-2020
Ansøgningsfrist
25. februar
Adresse
Udenrigsministeren

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.