Politisk-strategisk tænkende medarbejder

Uddannelses- og Forskningsministeriet
Uddannelses- og Forskningsministeriet
Politisk-strategisk tænkende medarbejder til nyoprettet sekretariat
Vil du være med, når de politiske planer for uddannelses- og forskningspolitikken lægges? Har du stærke formidlingsevner og et skarpt blik for den strategiske og politiske kontekst? Så er du måske vores nye medarbejder i det strategiske udviklingssekretariat i Uddannelses- og Forskningsministeriets departement.

Vi skaber fundamentet for fremtiden
Viden former fremtiden. I Uddannelses- og Forskningsministeriet (UFM) arbejder vi for at skabe værdi i samfundet gennem fremragende uddannelse og forskning. Vi skaber et solidt fundament for de videregående uddannelser og forskningen i Danmark, så nye ideer kan spire og skabe vækst.
 

Om Strategisk Udviklingssekretariat (STU)
Strategisk Udviklingssekretariat er en nyoprettet enhed i departementet, der bidrager til Uddannelses- og Forskningsministeriets arbejde med udvikling og koordinering af større politiske forløb og projekter. Sekretariatet understøtter ministeren og ministeriets ledelse med værktøjer, der skaber overblik ift. større forløb og prioriterede indsatser og samarbejder med det øvrige ministerie om politisk rammesætning og formidling af fagligt indhold.
 

Det konkrete arbejde i enheden handler bl.a. om:

 • Tværgående overblik over større politiske sager og forløb på UFMs område.

 • Strategisk styring og koordinering af større politiske forløb og fokusområder, herunder planlægning af proaktive kommunikationsindsatser.

 • Bidrage til udarbejdelsen af produkter i forbindelse med større politiske forløb i form af beslutningssager, forhandlingsmaterialer, politiske udspil etc. 

 • Understøtte den interne prioritering af opgaver med styrings- og planlægningsformater.

 

Strategisk Udviklingssekretariat er en del af Center for Koordination og Kommunikation, der også rummer Minister- og Ledelsessekretariatet og Presse og Kommunikation. Centeret har i alt ca. 25 medarbejdere og er et af departementets fem faglige centre.
 

STU er en tværgående stabsfunktion, og vi løser vores opgaver i tæt samarbejde med de øvrige enheder i UFM.

Dine opgaver vil bl.a. indebære:

 • At udarbejde og løbende ajourføre overblik over ministeriets politiske forløb og dagsordner, herunder ministeriets årsplaner.

 • At understøtte husets øvrige kontorer i den skriftlige og visuelle formidling af produkter såsom regeringssager og beslutningsoplæg.

 • At tilrettelægge udvalgte politiske forløb og udarbejde politiske udspil og forhandlingsmateriale.

 • At udarbejde mindre publikationer, der kan bidrage til den strategiske kommunikationsindsats om regeringens og UFMs politiske fokusområder.

 • Understøtte planlægning og formidling af relevante tal, fakta og analyser på UFMs område.

 

Stillingen er nyoprettet, så du kommer til at sætte dit eget præg på opgaverne, og hvordan de skal løses.

Vi forestiller os, at du:

 • Har minimum 1 års erfaring fra et ministerie eller en politisk organisation og kender til politiske beslutningsprocesser.

 • Er erfaren bruger af Office pakken og superbruger af PowerPoint.

 • Har stærke formidlingsevner og formår både skriftligt og visuelt at fremstille komplekst fagligt indhold og komplekse processer på en overskuelig måde.

 • Har blik for de overordnede politiske og strategiske dagsordener.

 • Formår at skabe sammenhæng i komplicerede processer og indhold.

 • Trives med at være opsøgende og have mange snitflader.

 • Formår at tænke på tværs og være bindeled mellem forskellige fagligheder.

 

En ambitiøs og social arbejdsplads
Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads med dedikerede og fagligt stærke kollegaer, hvor vi prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi tror på, at en kultur med dialog og samarbejde er forudsætningen for, at vi lykkes. Derfor er her plads til grin i den travle hverdag. Samtidig får du gode udviklingsmuligheder og fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

 

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes i Uddannelses- og Forskningsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer. 

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte sekretariatschef Ditte Fruelund Christensen på telefonnummer 7231 8132 eller på e-mail dtc@ufm.dk

 

Søg stillingen
Klik på knappen ”søg jobbet her” eller søg via vores hjemmeside www.ufm.dk/job-i-ministeriet. Vi skal have din ansøgning,
CV og eksamensbevis senest 01.11.21.

Vi forventer at holde to samtalerunder. Første samtalerunde i uge 44 og anden samtalerunde i uge 45. Mellem første og anden samtalerunde kan der forekomme en faglig opgave.

 

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Uddannelses- og Forskningsministeriet er medlem af foreningen Nydansker.

 

Om Uddannelses- og Forskningsministeriets departement
I departementet bistår vi ministeren og regeringen med at udvikle landets uddannelses-, forsknings- og innovationspolitik. Vi klæder ministeren på til at træffe beslutninger baseret på fakta og den nyeste viden i tæt dialog med vores styrelse. Derudover står vi for at udvikle koncernen og løse de opgaver, der går på tværs af ministeriet inden for kommunikation, jura, økonomi og HR.

Skriv venligst i din ansøgning, at du har set annoncen på Kforum

Frist: 1. november

Frist: 1. november

Info

Virksomhed
Uddannelses- og Forskningsministeriet
Stillingsbetegnelse
Politisk-strategisk tænkende medarbejder
Kontakt
Ditte Fruelund Christensen
dtc@ufm.dk
Website
Indrykningsdato
13-10-2021
Ansøgningsfrist
1. november
Adresse
Uddannelses- og Forskningsministeriet
Børsgade 4
1215 København K

Yderligere info

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.